עבור לתוכן

עזרה בתכנון תרמוסטט ברמת דיוק של 0.1 מעלה

Featured Replies

פורסם

[table][tr][td]

<blockquote>שלום לכולם.

אני מעוניין לבנות תרמוסטט מדויק עד לרמה של 0.1 מעלה צלסיוס.

אני מבין שהחלק הכי חשוב זה החיישן טמפרטורה ובחלק הזה אני צריך עזרה.

המטרה למדוד טמפרטורה של אוויר, רמת הדיוק חשובה כמו שהזכרתי וגם זמן "התגובה" של החיישן, כלומר כמה זמן ייקח לו "להתעדכן" לשינוי טמפרטורה.

מה שאני צריך זה הצעות לחיישן כזה, להשתדל לשמור על מחיר נמוך ומאיפה ניתן לקנות (אין לי בעיה להזמין גם דרך האינטרנט).

תודה רבה לעוזרים.</blockquote>[/td][/tr][/table]

פורסם

לא יודע לגבי חיישן אבל שאתה בונה את הכל תציב פאנלים(ואולי אפילו שכבה כפולה) מסביב לחיישן כך שיחסמו קרינה ממקורות לא רצויים.

קרינה יכולה לגרום לחיישן להראות טמפרטורה גבוהה ביותר ממעלה כתלות במקור חום ובמיקומו.

קרינה = בעצם אור מהשמש/תנור/מקור חום אחר.

פורסם

החיישן עצמו - NTC יש כאלה בכל הגדלים האפשריים, כולל שקף קטן שמחובר ל 2 חוטים ובו מולחם ה NTC. ככלל כה שהוא קטן יותר הוא מגיב מהר יותר לשינויי טמפרטורה

את החיין תשים בתוך צינור פלסטיק רחב יחסית (פתוח מ 2 הקצוות). עליו תגן אם צינור פלסטיק נוסף כדיי שהפנימי לא יתחמם מ IR וכו וישנה את הטמפרטורה

מאוורר שמזרים (באיטיות) אוויר אל החיישן נראה לי ישפר את הדיוק, כך הוא ימנע מצב שלייד החיישן מצתבר אוויר חם יותר בגלל הצינור וכו

את המעגל עצמו תבנה מ opamp + כמה נגדים, כל זה מחובר למתח מיוצב מ 7805

השליטה של המעגל החוצה דרך מבודד אופטי כדיי למנוע מהעומס (ממסר וכו) להכניס הפרעות למעגל

אם אתה רוצה למדוד את הטמפ' יש בציוד מודינג מסכיי LCD אם חיישן ודיוק של 0.1C

אם אתה רוצה הפעלה וכיבוי של משהוא - שים לב אתה _לא_ רוצה שהחיישן יהיה אם תגובה מהירה מידי, כי אז הוא יגרום להפעלה וכיבוי ממש מהירים עד כדיי כמה פעמים בשניה - אתה תהרוס ככה את יתר המערכת - ממסר / מנועים / מה שאתה מנסה לשלוט עליו. תוודא שכן יש לחיישן קצת איטיות וקצת hysteresis כלומר שהטמפ' שבהם הוא נדלק ומתכבה בכוונה קצת שונות כדיי למנוע מצב של מעבר מהיר מידי

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים