עבור לתוכן

עזרה: מתחבט קשות ברכישת מחשב בתקופה הנוכחית

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים,

יש לאחי מחשב ישן והוא מעוניין לרכוש חדש.

ההתלבטות שלו ושלי נובעת מהעובדה שיש הרבה טכנולגיות חדשות שנמצאות בפתח, סדרות של מעבדים \ כרטיסי מסך חדשים, ירידת מחירים הדרגתית של הכוננים הקשיחים וכד'.

שימושי מחשב: גיימר (BF3 וכד').

השאלה הנשאלת היא:

האם להמתין עוד חודש-חודש וחצי ולקנות מחשב עם חומרה חדשה מתקדמת ומשתלמת יותר, או שאין טעם להמתין כי הפרשי הביצועים לא יהיו רלוונטיים לשימושי המחשב שלי?

וכדי להיות יותר קונקרטי:

האם לחכות למעבדי הIvy-Bridge?

לכרטיסים מבוססי הקפלר GTX 6xx?

או לחילופין ירידת מחירים של סדרה 7 של ATI?

לו היה רוכש מחשב, היום, הוא היה מבוסס על:

i5-2500K

6950 2GB שנפתח ל6970

מודה לכם מראש על כל תגובה מאחר ומדיון זה אצא עם תשובה סופית.

פורסם

תמיד יהיה משהו חדש בפתח:)

פורסם
  • מחבר

תודה, אם כי אשמח לקבל תשובות רציניות יותר כפי שהבהרתי זאת כבר למעלה.

פורסם

מחירי הקשיחים יורדים אבל הם עדיין מעל לפי 2 עבור כונן 500GB פשוט ממה שהיה טרום השטפונות.

מחירי כרטיסי המסך, סביר שנראה הוזלה מהותית במחירי סדרה 7 של ATI רק עם סדרה 6 של NVIDIA.

מבחינת מעבדים ההשקה של הIVY BRIDGE היא לא מחר, אבל היא גם לא רחוקה מאד. בעוד שהלוחות הקיימים למעבדים הנוכחיים ככל הנראה יתמכו במעבדים החדשים, כן יוצאים איתם גם צ'יפסטים חדשים.

האם להשהות או לא את הרכישה? תלוי בעיקר בסוג / ייעוד המערכת שאתה מתכוון לרכוש.

מערכת שיעודה הרבה אכסון לא הייתי רוכש כרגע, כי זה יקר.

כמובן שאין מניעה שכמו שכרגע הקשיחים יקרים, שלא יעלו מחירי הזיכרונות / הלוחות וכד'... ויש מגמה כללית כזו, כל פעם יש פרסומים שמחירי חומרי גלם כאלו ואחרים עולים.

זה תלוי מאד גם בתקציב, כי אם אתה אומר 6950 עכשיו או 7970 אחר כך, סביר שאתה משלה את עצמך. ייתכן והתקציב שלך מאפשר לך להוציא כבר עכשיו מערכת מצויינת.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שיותר מחודש אני כבר לא מוכן לחכות.

המחשב הנוכחי כבר לא סוחב את BF3 (לא שהוא אי פעם סחב כמו שצריך).

שוב, השאלה היא האם זה הולך לקרות עד חודש גג, וכדאי להמתין - או שגם לאחר יציאת הטכנולוגיות החדשות, ניאלץ להמתין עוד זמן רב לירידת מחירים.

???

פורסם
ב-29 באפריל נזכה להשקה המיוחלת של מעבדי ה-Core i5 וה-Core i7 השולחניים. לא בטוח שהמעבדים יהיו זמינים פיזית בחנויות כבר באותו יום, אך סביר להניח שזה יקרה בסמוך להשקה "על הנייר".

השקת מעבדי ה Ivy-Bridge צפויה לקרות בסוף אפריל

עד שיגיע לחנויות, עניין של כמה ימים

תעשה את השיקולים שלך, אני באופן אישי גם מתכנן לבנות מפרט בקרוב אבל העדפתי לחכות למעבדים החדשים :)

פורסם

גם אני מתעניין במחשב חדש (שלי בן 5 וקצת).לפי שמועות מבוססות למחצה, ההשקה גם של kepler וגם של ivy bridge אמורות להיות החודש (קפלר כנראה ב22), עם זמינות באיזור מאי.

לחכות חודש-חודשיים למכונה שתשרת אותך כמה שנים זה לא כ"כ נורא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים