עבור לתוכן

מחשב חדש שלפעמים נכבה בזמן פעולה גרפית

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני מספר חודשים קניתי מחשב חדש עם 8 ג'יגה זכרון RAM, מעבד i5 דור 2, 2 כרטיסי מסך AMD Radeon 6850HD משורשרים וספק 550WATT.

לאחרונה, כשאני מפעיל תוכנות גרפיות בעיקר (גוגל ארת', פוטושופ וכו') לאחר מספר דקות עבודה המסך נכבה והמחשב כאילו ממשיך לעבוד אבל לא רואים כלום. הדרך היחידה לגרום למחשב לחזור לעבודה רגילה הוא ע"י ריסטרט פיזי של המחשב.

שמתי לב, שכשאני משחק משחקים שהם 32 ביט, כמו למשל Modern Warfare 2, המחשב עובד במלוא העוצמה ובלי להיכבות, אבל מספיק שאני אפתח פוטושופ ואעבוד מספר דקות הוא ייכבה לי (פוטושופ 64 ביט).

השאלה שלי היא מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה פה? הרצתי memtest על המחשב ולא עלו בעיות בזכרון, אבל בעצם הבעיה יכולה להיות נעוצה בלוח האם, בהארדיסק, או אפילו חלילה בכרטיס המסך...

מי שיוכל לתת פה כיוון, אני יותר מאשמח!

תודה,

יוני

פורסם

מעקב

פורסם

1. האם הדרייבר של הכרטיס הגרפי עדכני?

2. אתה יכול להוריד benchmark כמו למשל:

http://www.pcmark.com/

ולבדוק את היכולת הגרפית של המחשב (המטרה פה לא לבדוק עד כמה אתה יעיל מול אחרים, אלא העבודה שהיא שבמהלך הבדיקה, הכרטיס הגרפי מועמס בצורה ניכרת, ואז אפשר לבדוק אם המחשב שלך קורס).

3. מה הגדרות השומר מסך שלך (סיכוי קלוש) - אם הוא אמור לפעול אחת לחמש דקות או חצי שעה, תנטרל אותו.

בברכה,

חגי חדד

פורסם

מצטער שאני נדחף אבל יש לי כרטיס זהה ואותה הבעיה.

רק שאצלי זה קורה רק כאשר אני קופץ בזמנים של סרט mkv כלשהוא.

המסך פשוט נהיה שחור אבל המחשב כאילו עובד.

דרייבר הכי עדכני וזה קרה לי ב3 דרייברים האחרונים שהיו מותקנים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות חברה'

כמו שמעון, גם אני מקפיד לעדכן את הדרייבר שלי לדרייבר האחרון. אני עובד היום עם גרסה 12.2 (נכון להיום היא העדכנית ביותר) של הדרייברים וזה עדיין קורה.

כמו כן, בדקתי את כל החיבורים הפיזיים במחשב כדי לראות שהכל מחובר כמו שצריך ואין דברים רופפים. בנוסף, אני תמיד מקפיד שמערכת ההפעלה תהייה מעודכנת אז לא חושב שזה קשור לדרייברים או תוכנות ישנות...

שכחתי לציין, אבל אני עובד עם וינדוס 7 64ביט. שמעון, האם זו אותה מערכת הפעלה שיש לך?

תודה!

יוני.

פורסם

כן גם לי וינדוס 7 64 ביט.

המחשב עבר לפני מספר ימים פירמוט וזה עדיין קורה.

חשבתי שזה בגלל פתיחת הליבה הרביעית במעבד שלי (X3 445) אבל ביטלתי וזה עדיין קורה וגם לך יש מעבד שונה.

אולי זה הכרטיס מסך פגום?

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שיש לו בעיות בסביבת 64 ביט?

מאיפה רכשת את הכרטיס? אני קניתי ב RSM

פורסם
  • מחבר

עידכנתי את ה BIOS של הלוח אם שלי שהיה קצת לא מעודכן, ובינתיים נראה שהמחשב יציב. יש לי לוח אם של MSI P67

אני אדווח בהמשך אבל עושה רושם חיובי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים