עבור לתוכן

מפרט למפלצת 8000-10000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מתעתד לקנות בקרוב מערכת חזקה במיוחד לצורך מגוון רחב של שימושים (לפי הסדר):

1. תכנות והרצת תהליכים מאומצים.

2. הרמת מכונות וירטואליות וסימולטורים (של פלאפונים למשל).

3. איחסון.

4. משחקים וצפייה בסרטים.

תפעיל את המחשב הזה Windows 7 Ultimate 64 bit.

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 9000 ש"ח (זה רק כמה נראה לי שיעלה העסק, אני מאוד גמיש, יותר חשובים לי ביצועים ואיכות).

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך כל עוד זה מצדיק את התוספת.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רשמתי מעלה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ויזואל סטודיו, אקליפס, שימוש מסיבי בדפדפנים, אופיס, תוכנות וירטואליזציה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA4 ומשחקי פיפא\PES.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). טלוויזיה 32'' ואני מתלבט בין שני מסכים 22-24 אינץ' למסך אחד כזה ועוד שניים מרובעים במערך שלושה מסכים.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כרגע לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד וכונן SSD, פרטים בהמשך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בטווח הארוך כן, OC בינוני.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב, ללא מערכת הפעלה\אופיס.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה, אני כבר אשווה מחירים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). RAID5, פרטים בהמשך, מספר חיבורי USB3 חובה.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מחשב כזה אני כנראה לא אזרוק עוד שנתיים, סביר בהחלט שישודרג כל עוד אפשר.

בחודש האחרון חקרתי ושאלתי רבות ויש לי כיוון, אני רוצה לשתף את המפרט החלקי שהרכבתי ומבקש חוות דעת והמלצות לחוסרים:

מעבד - אני יכול לקנות מעבד ישירות מאינטל במחירי עלות, הייתה לי התלבטות בין i7-3930k ל-i7-3960x ההבדל הוא של 900 שקל, נראה לי שההבדל בביצועים לא מצדיק את המחיר ולכן אני חושב שאלך על ה-i7-3930k, האם אתם חושבים שיש הצדקה לקנות את המעבד היקר יותר?

לוח אם - כמובן שאני צריך לוח x79 ועכשיו רק נשאר להחליט איזה, אני מעדיף כמה שיותר חיבורי USB3 ולפחות 8 חיבורי SATA 2\3. חשבתי על ה-GIGABYTE GA-X79-UD5 רק בגלל כמות חיבורי ה- SATA שיש לו, אשמח להמלצות.

איחסון - יש לי נושא שלם על זה בפורום אמצעי איחסון שעוד לא זכה לתגובות ואשמח לתגובות גם שם, בקצרה, אני מתכנן לקנות כונן SSD של אינטל מסדרת 520 של 180GB (גם כן במחיר עלות - ככה שאם לא תגידו לי שזה כונן גרוע אני אקנה אותו), בנוסף אני מעונין במערך RAID5 של חמישה Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB SATA III למיטב הבנתי זה אחד הכוננים הטובים והמשתלמים יותר שנמכרים היום, אני רק לא יודע אם יש לוח אם שיתמוך במערך הזה בצורה טובה או שאהיה חייב לקנות בקר RAID ואם כן אז איזה (ושיעלה רק כמה מאות שקלים), כמובן שבקר כזה יאפשר יותר חופש בבחירת הלוח אם.

כרטיס מסך - הומלץ לי על HD 6870 1GB GDDR5 DX11 2xDVI 2xDP PCI-E של אסוס, האם זה יתמוך בשני מסכים כמו שציינתי ובטלוויזיה במקביל וגם יצליח להריץ את המשחקים שציינתי בצורה טובה? האם זה יתמוך בשלושה מסכים וטלוויזיה?

זיכרון - מה שנראה לי עד כה הכי משתלם זה 8x4GB G.Skill RipJaw Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 1600MHZ, יש לי מחשב עם 16GB בעבודה וזה סבבה, אבל אני חושב שאני עשוי להידרש ליותר מזה בבית ואני מעדיף לאבטח את עצמי עם 32GB במיוחד כשהמחיר הוא לא גבוה בכלל (ולמיטב הבנתי, המעבד לא תומך מעל 1600MHZ, הלוח אם תומך בזה, ולכן זיכרון מהיר יותר כמעט ולא יתרום לי לביצועים), אני אשמח לדעת שאני יכול להרים 20GB של מכונות וירטואליות ועדיין לעשות עם המחשב מה שאני רוצה.

מארז - נורא אהבתי את ה- Antec Six Hundred V2 Mid Tower Gaming Black Case, וגם ראיתי שהוא מומלץ פה בפורום (חוץ מזה שהוא לא ממש שקט כמו שנאמר בפורום המארזים, אך עם צריכת החשמל של המפלצת הזו, אני בהחלט לא מתכוון להשאיר אותו דולק בלילה).

קירור - הומלץ לי על Zalman CNPS11X Extream, אני מאוד אוהב את המראה שלו ונראה לי שהוא יספיק לי כעת וגם ל-OC בינוני עתידי, אני רק חושש שהוא יחסום לי את חריצי הזיכרון (וכמובן שאני לא יכול להרשות לעצמי את זה).

ספק כוח - הומלץ לי על (Thermalteck Toughpower Grand GOLD 750W Modular PSU Active PFC (Retail, האם זה לא מוגזם? האם זה מספיק (זה ספק קצת יקר לטעמי, אבל אני יכול לחיות עם זה).

בנוסף אשמח להמלצות לכונן DVD-RW, רמקולים (כרטיס קול אני צריך?), ומסכים (בהתאם לתצורות שרשמתי מעלה).

תודה מראש לכל המגיבים (אני מתנצל על המגילה הארוכה, אך ניסיתי להכניס כמה שיותר מידע).

ושוב תודה, אביעד.

פורסם
  • מחבר

מצטער שהכל יצא בכתב בולט, נאבקתי בו קשות ולא הצלחתי לסדר את זה. אשמח בכל זאת לתגובות.

פורסם

אתה לא מקבל תשובות כי:

1. מעבר לשאלון מה שכתבת מאד לא ברור ומבלבל.

2. נראה שאתה מכוון להפרזה ולא ממש ברור למה. למעט השימוש הפחות מפורש של וירטואליזציה, כל שאר השימושים לא מצדיקים השקעה כמו שאתה מכוון אליה. וגם וירטואליזציה לא בהכרח מצדיקה את זה.

עוד חשוב ולא ברור זה האם המעבד הוא חלק מהתקציב או לא.

פורסם
  • מחבר

תודה, גם זו תשובה :xyxthumbs:

1. אני מצטער על הבלבול, חשבתי שזה ברור דווקא, רשמתי בכל תחום מה אני כרגע חושב לקנות ומה הסיבה שאני רוצה לקנות זאת, וקיוויתי לקבל ביקורת על המפרט כולו, האם הרכיבים תואמים, והאם משהו לא עומד בסטדנרטים של שאר הדברים (חזק או חלש מידי).

2. וירטואליציה: בזה אני מתכוון בעיקר להרמת מספר מכונות וירטואליות ברשת משלהן לכל מיני בדיקות, וגם הרמת מכונות MAC OSX - אם אצליח ואולי גם לינוקס או כל מיני גרסאות שונות של ווינדוס לבדיקות כאלה ואחרות, בנוסף לסימולטורים של פלאפונים.

אני מכוון להפרזה כי אני בין היתר מתכנת בינה מלאכותית שיכולה להשתמש במשאבים בלתי מוגבלים, ואני גם מקווה לזמן הידור קטן ככל האפשר.

חוץ מזה מעבר למעבד ולכמות הכוננים הקשיחים, ההפרזה היחידה (נדמה לי) היא בכמות הזיכרון ואני מרשה לעצמי את זה רק בגלל שהמחיר נראה לי סביר מאוד (1000 ש"ח), גם 16 ג'יגה יספק אותי אם יש סיבה טובה לכך.

לגבי התקציב, זה לא מהותי כל כך מבחינתי, בגלל זה לא רציתי לקבע אתכם לתקציב אלא למסגרת ביצועים, אבל בשביל להקל עליכם נאמר שאני מוכן להשקיע עד 8000 ש"ח (עדיף לחסוך) בלי עלות מעבד וכונן SSD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים