עבור לתוכן

מחשב נכבה לבד ונדלק לבד מיידית (מרסט את עצמו) באופן אקראי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

שנייה לפני שאני קונה מחשב חדש (נייח) מתוך יאוש - אולי מישהו יוכל לעזור לי. :nixweiss:

לפני כמה ימים המחשב שלי התחיל לרסט את עצמו באופן אקראי (בין אם בזמן מנוחה או בזמן עבודה).

אני לא מבין גדול במחשבים, אבל לנקות אבק בתוך המחשב - אני יודע. גם להחליף רכיבים אני יודע... קראתי באיזה מקום שזה כנראה ספק, אז החלפתי ספק (שמתי ספק חדש).

חשבתי שזה התחממות, אז שמתי מאוורר חיצוני מול המחשב (כאשר המחשב היה "פתוח" בלי דופן צד) ועדיין התופעה חזרה על עצמה.

חשבתי שזאת בעיית וירוס, אבל אני לא מצליח להגיע למצב של סריקה מלאה, כי באיזה מקום בטווח הזמן של הסריקה -המחשב מתרסט...

לפני חצי שנה היתה לי בעיה דומה ואז החלפתי את לוח האם, כך שאני מניח שזאת לא בעיה של לוח אם.

ראיתי בתקלות דומות שהמומחים כאן רוצים לראות קובץ מינידאמפ. אני מצרף את הקבצים האחרונים בRAR המצ"ב, אם זה יכול לעזור.

בקיצור, אם מישהו יכול לתת לי כיוון - זה יהיה דגול.

אם נדרש לכם עוד מידע - אנא כוונו אותי.

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

חברים,

אין לאף אחד דעה או כיוון?

האם יתכן שמדובר באיזה תהליך שרץ ברקע וגורם לריסט?

אני שואל כי העליתי את המחשב בסייף-מוד ובינתיים הוא יציב (כבר כמה וכמה שעות). ביצעתי סריקת וירוסים עם דר' ווב cure it ויצא נקי. היתה הודעה שיש איזו בעיה בקובץ host שהתוכנה תיקנה אבל זאת לא היתה הבעיה.

דרך אגב, כאשר ניסיתי להריץ את דר' ווב במצב חלונות רגיל, זה גרם לקריסה מיידית, מה שגרם לי לחשוב את איזה וירוס או משהו בסגנון, אבל - כאמור - תחת סייף-מוד הסריקה יצאה נקייה.

האם מישהו יכול לקרוא את קבצי המינידאמפ ששמתי בהצבה הראשונה ולהציע לי כיוון לגבי מה גורם לריסט המטריף הזה? אם זה עוזר, אני עובד עם xp sp3.

תודה מראש

פורסם

נסה להתקין ווינדוס 7 ולראות אם הבעיה נמשכת זה קרוב לוודאי הדרך הכי קלה ומהירה להיפטר מהבעיה.

שים הרדיסק ריק או תתקין על ההרדיסק הקיים במידה ויש לך מחיצה ריקה ותוך חצי שעה יהיה לך מערכת עובדת.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה, אבל יש לי 2 בעיות... אין לי 7 בשלוף ואין לי הארד דיסק נוסף (ולא מחיצה ריקה). למען האמת, חוץ מעלות מחשב שאני מנסה להמנע ממנה, המחשבה של התקנה חוזרת של כל התוכנות שלי עושה לי רע בנשמה.

לכן חשבתי שאולי מישהו יכול לכוון אותי להסרה (או תיקון) של מה שגורם לבעיה שקיימת סקונפיגורציה הקיימת.

יש מצב?

פורסם

הצעתי לך זאת מכיוון שבדרך כלל הזמן שתבזבז בתמיכה טכנית ואיתור התקלה יקח הרבה מעבר להתקנת הכול מחדש (שבדרך כלל לוקח גג 3-4 שעות).

בכלל זאת הצעה טובה אפילו רק בשביל לבדוק שזאת לא בעיה חומרתית ומשם לנסות ולהמשיך למקד את הבעיה ב XP.

ווידנוס 7 אתה יכול להוריד מאתר מיקרוסופט. לרוב האנשים אין כוח להתעסק עם XP שהיא כבר מערכת אנכרוניסטית מאוד.

פורסם
  • מחבר

לא מתווכח על איכות ההצעה :D

כאמור, אין לי את שני המרכיבים הנדרשים (ודרך אגב, היות שאין לי גוסט, לוקח לי משהו כמו 3-4 ימים לשחזר את רוב המחשב שלי, במקרה הכי טוב...).

לכן אני מנסה לקבל חוות דעת לגבי מה גורם לקריסה.

כרגע אני די סגור על זה שזה איזה תהליך שרץ תחת חלונות ודופק את המחשב, כי תחת סייף-מוד המחשב עדיין יציב...

פורסם

אישית אני חושב שאתה מפריז בכמות הזמן שזה ידרש...

בכל מקרה אם אתה מתעקש... אין פה תרופת פלא שמישהו יסתכל במינידאמפ וישר יכוון אותך אל מקור הבעיה (נדיר בכלל שמצאתי שזה אי פעם עזר למישהו, לומרות שתמיד מבקשים את זה... השד יודע למה). אם זה עובד בסייף מוד זה חדשות טובות מבחינתך. אתה יכול להתחיל בלנסות לנתק כול חומרה חיצונית למחשב, להסיר את כול התוכנות מלהיטען עם הווינדוס (msconfig, startup folder, registry), לבדוק שכול ההתקנים מותקנים בסדר ומזוהים נכון ולחפש גרסאות דריברים עדכניות עם יש, לבטל את השינויים האחרונים שנעשו לפני תחילת הבעיה, להסיר תוכנות לא נחוצות כמו כול מיני TOOLBARS לדפדפנים ושטויות אחרות, הייתי מבצע גם בדיקת זיכרון עם +MEMTEST86.

בקיצור אתה צריך לבדוק הרבה דברים...

פורסם
  • מחבר

הזמן שציינתי זה מתוך נסיון העבר... הרבה תוכנות (אולי זה הזמן לוותר על חלק...).

העניין של המינידאמפ בא מהפורום הזה... בחיים לא שמעתי על קודם :-)

בכל מקרה, אני מתפלא איך לא חשבתי לבד על סיסטם ריסטור... אני אנסה את זה ואז אתחיל לעבור אחד-אחד על מה שאני יכול ונראה מה דופק לי את החיים.

בכל מקרה, המון תודה על תשומת הלב ועל הרעיונות... תבורך.

פורסם

עוד משהו שיכול לעזור זה להסתכל ב Event Manager ולראות האם יש שם שגיאות או אזהרות.

Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer (Windows Logs - System)

לי בזמנו גם הייתה הבעיה (שהייתה דיי נפוצה לפי חיפוש באינטרנט - אבל בחלונות 7 דווקא ולא ב-XP). החלפות מרובות לא עזרו (זכרון - פתר את הבעיה לטווח של חודש חודשיים בכל פעם, מעבד, ספק, כרטיס מסך) ורק החלפה של לוח אם העלימה את התופעה.

פורסם
  • מחבר

סבבה. אנסה גם את זה... תודה

פורסם
  • מחבר

הייתי מבצע גם בדיקת זיכרון עם +MEMTEST86.

הלכתי לאתר של זה והבנתי שאני לא מבין בזה בכלום... (יעזור לי אלוהים). כלומר הבנתי שזה בודק זכרון, אבל זה לא אומר לי כלום.

אתה יכול להגיד לי מה אני אמור לעשות עם האפליקציה הזאת (לרבות איך מפעילים אותה) ולאיזה תוצאות אני אמור לצפות (טובות או רעות)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים