עבור לתוכן

שדרגתי את זיכרון ה RAM אצלי במחשב מ 2 ל 4 ו Win7 לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום לצוות המומחים,

המחשב הנייח שלי בן 6. שדרגתי לו את זיכרון ה RAM מ 2 ג'יגה ל 4 ג'יגה. קניתי שני כרטיסי זיכרון חדשים, זהים לישנים, והכנסתי אותם

לסלוטים הפנויים. בתחילה הכנסתי רק כרטיס אחד חדש (בנוסף לשני הישנים שכבר היו) ובדקתי שהמחשב מזהה אותו ועובד טוב. אכן זיהה והמחשב עבד פיקס. כיביתי את המחשב, ניתקתי מהחשמל והכנסתי את הכרטיס החדש השני (כך שכל הארבעה היו מותקנים), המחשב נדלק אבל נתקע לזמן רב (לפחות 5 דק') על מסך " STARTING WINDOWS". לאחר שהווינדווס עלה, המחשב התנהג באיטיות מוגזמת: סמן העכבר זז בדיליי, תוכנות נפתחו במאמץ רב או לפעמים נתקעו מבלי להיפתח. עשיתי למחשב ריסטארט מס' פעמים במחשבה שזה יועיל אך המצב רק הלך והחמיר: הופיע מסך כחול והווינדווס בכלל לא עבר את שלב הפתיחה.

ניסיתי לבדוק, בשיטת האלימינציה, כל כרטיס וכל סלוט והמסקנה שהגעתי אליה שהכרטיסים כולם תקינים וגם הסלוטים.

להלן נתוני המחשב שלי ממה שהצלחתי לדוג:

מערכת הפעלה - Windows 7 Home Premium 64 bit

מעבד: Intel Core 2 CPU 6600 2.4GHz 2.39GHz

כרטיס גרפי: Nvidia Quadro FX560

כולי תקווה שיבוא הגאון הזה שיפתור לי את הבעיה הזו שרודפת אותי בלילות ובימים ומבזבזת לי שעות יקרות בנסיון להבין את המחשב שלי.

נ.ב

אני צועדת לאט ובזהירות בתוך עולם המחשבים ועדיין לא דוברת את השפה הזו באופן שוטף אז אודה לתשובה מפורטת והסבר בשפה ברורה :)

תודה ויום (ולילה) שמח.

פורסם

המחשב הנייח שלי בן 6. שדרגתי לו את זיכרון ה RAM מ 2 ג'יגה ל 4 ג'יגה.

...

להלן נתוני המחשב שלי ממה שהצלחתי לדוג:

מערכת הפעלה - Windows 7 Home Premium 64 bit

....

כולי תקווה שיבוא הגאון הזה שיפתור לי את הבעיה הזו שרודפת אותי בלילות ובימים ומבזבזת לי שעות יקרות בנסיון להבין את המחשב שלי.

....

1. לדעתי טעות להשקיע אפילו שקל בודד במחשב בן 6 שנים. עשה את שלו - הגיע זמן לעבור הלאה.

2. אין טעם להתקין מערכת 64 על 4 ג"ב זיכרון (למעשה בדרך כלל מערכת 64 עם 4 ג"ב זיכרון תעבוד פחות טוב מאשר מערכת 32 ביט על אותה חומרה( - אלא אם כן יש לך יישום שדורש 64 ביט.

3. אדמיניסטרטיבית - אני מבקש כי תמנעי משורות כאלו (כולי תקווה, גאון וכיוב') - אני רואה בזה משהו מיותר אשר סתם מוריד את הרמה של הפורום.

איזה לוח אם בדיוק יש לך?

איזה זכרונות בדיוק היו לך ואיזה קנית?

האם ביצעת בדיקת זכרון - http://www.memtest.org/

נא הדביקי תשובות ע"מ שנוכל להמשיך ולסייע

נ.ב. ברוכה הבאה לפורום.

פורסם

אני מבין לפי התגובה שלך ש-3 כרטיסים עובדים ו-4 לא?

פורסם
  • מחבר

1. לדעתי טעות להשקיע אפילו שקל בודד במחשב בן 6 שנים. עשה את שלו - הגיע זמן לעבור הלאה.

2. אין טעם להתקין מערכת 64 על 4 ג"ב זיכרון (למעשה בדרך כלל מערכת 64 עם 4 ג"ב זיכרון תעבוד פחות טוב מאשר מערכת 32 ביט על אותה חומרה( - אלא אם כן יש לך יישום שדורש 64 ביט.3. אדמיניסטרטיבית - אני מבקש כי תמנעי משורות כאלו (כולי תקווה, גאון וכיוב') - אני רואה בזה משהו מיותר אשר סתם מוריד את הרמה של הפורום.

איזה לוח אם בדיוק יש לך?

איזה זכרונות בדיוק היו לך ואיזה קנית?

האם ביצעת בדיקת זכרון -http://www.memtest.org/

גבריאל, תודה על תגובתך!

1.במסגרת התקציב כרגע זה מה יש ועם זה אני עובדת גם אם הוא בן 6

2.אכן יש לי יישום שדורש 64 ביט.

3. הבנתי וקיבלתי על אף שהופתעתי.

איך אני בודקת מהו לוח האם שיש לי?

הזיכרונות שהיו וקניתי בדיוק כמותם הם: Kingston - KVR DDR2 1GB 667MHZ

לא הבנתי איך אני מבצעת בדיקת זיכרון דרך הלינק שצירפת (יש שם עוד מיליון לינקים אחרים). במה הבדיקה הזו יכולה לסייע לי והאם לא מספיק להיכנס ל BIOS?

תודה.

נ.ב - אני עדיין לא פצחתי את עניין הציטוט והתגובה פה אז סליחה על הבלאגן.

פורסם
  • מחבר

אני מבין לפי התגובה שלך ש-3 כרטיסים עובדים ו-4 לא?

נכון. 3 עובדים וארבעה לא. חייבת לציין גם שפרמטתי את המחשב לפני שבוע (מסיבות אחרות). לפני הפירמוט המחשב קיבל את כל הארבעה ועבד לי טוב. אחרי הפירמוט הוא פשוט מסרב בכל תוקף לעבוד עם ארבעה. אין לי מושג למה.

פורסם

איך אני בודקת מהו לוח האם שיש לי?

הזיכרונות שהיו וקניתי בדיוק כמותם הם: Kingston - KVR DDR2 1GB 667MHZ

לא הבנתי איך אני מבצעת בדיקת זיכרון דרך הלינק שצירפת (יש שם עוד מיליון לינקים אחרים). במה הבדיקה הזו יכולה לסייע לי והאם לא מספיק להיכנס ל BIOS?

תודה.

1. יש מספר לא מבוטל של תוכנות אשר נותנות מצאי מחשב - חביבה עלי http://dl.dropbox.com/u/11159784/cdn/oc/siw-setup.exe

2. לא - להכנס לביוס לא בודק את הזכרונות - אם הם תקינים (רוצה לאמר שאיפה שהוא על השבב יש משהו לא תקין) - זה רק בודק הימצאותם ומחשב את הנפח לפי הוספתם של המודולים הבדידים.

בגדול - את מורידה את http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-4.20.iso.zip

פורסת

צורבת על דיסק כ-IMAGE (ואם את לא יודעת איך - מדריך לדוגמא http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ht/burnisofile.htm )

מבצעת אתחול המחשב כאשר מוגדר כי הכונן האופטי עולה

נותנת לבדיקה לרוץ לכל הפחות מחזור שלם - הייתי ממליץ לך לרוץ קודם כל על הסטיקים החדשים ורק לאחר מכן תוך כדי שילובם של הסטיקים הישנים.

אני בד"כ נמנע מזכרונות של קינגסטון - בד"כ היה לי נסיון לא טוב איתם - אני בוחר ב-GSKILL או ב-CRUCIAL

סיבה אפשרית למה המחשב לא עובד לאחר פירמוט - כשהתקנת את הזכרונות מערכת ההפעלה היתה חיה - במהלך ההתקנה \ הפעלה של מערכת הפעלה חדשה היא משתמשת בזיכרון באופן שונה - יכול להיות מאוד שאת "נופלת" על איזור שגוי של הזיכרון ואז נתקעת.

לא טריוויאלי לבודד את זה - אבל אם את אומרת שהמחשב עובד עם מספר סטיקים אחד ואם מספר שני לא אז היקש הגיוני כבר יש - MEMTEST יאפשר לך לאמת\לעמת את המידע.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

נס לביוס לא בודק את הז

פורסם
  • מחבר

איזה לוח אם בדיוק יש לך?

האם ביצעת בדיקת זכרון -http://www.memtest.org/

שוב שלום,

עשיתי את הבדיקות שהצעת ולהלן התוצאות:

לוח האם שלי הוא של Intel מודל מס': DP965LT AAD41694-211

הייתי מצרפת את הנתונים כפי שמופיעים ב CPU-Z אבל לא יודעת מה חושפני מדי ומה לא.

אני מצרפת את תמונת המסך (צלמתי עם הפלאפון כי לא הייתה אפשרות לעשות זאת דרך המחשב) של תוצאות בדיקת הזיכרונות באמצעות memtest. כפי שהבנתי, לא נמצאו תקלות או חריגות אבל אולי אתה תוכל ללמוד על זה יותר מנסיונך.

סמנתי בעיגול אדום את הזמן שלקח למחשב לעשות שני מחזורי בדיקה עם ארבעת הצ'יפים כי הבדיקה שעשיתי עם שלושה צ'יפים לקחה כחצי שעה למחזור אחד!!

לאור האמור לעיל, האם יש לך השגות או רעיונות נוספים לפתרון הבעיה?

נ.ב: צרפתי גם את תמונות המסך הכחול שמתקבל בנסיון של ה Win7 לעלות עם ארבעת הצ'יפים. סתם כי אולי זה יתן עוד מושג לבעיה.

שבת נעימה ושקטה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מעקב

פורסם

ה BSOD שמופיע לך ככל הנראה קשור לדרייברים של הכרטיס מסך.

אני הייתי מציע להכנס במצב בטוח על ידי לחיצה על F8 ולמחוק את הדרייבר של הכ.מסך NVIDIA, ולאחר מכן להתקין דרייבר עדכני מהאתר של היצרן www.nvidia.com

פורסם

הייתי מצרפת את הנתונים כפי שמופיעים ב CPU-Z אבל לא יודעת מה חושפני מדי ומה לא.

בתוך התוכנה אין מידע שיכול להביא לפריצה למחשב (אם מזה את חוששת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים