עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי אוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

[table] [tr][td] אני הולך לקנות מחשב חדש בחודש הבא, ואני רוצה לעשות לו אוברקלוקינג, לא כי אני ממש צריך את זה (אני משחק רק בוורקראפט), אלא כי קראתי על הנושא וזה נשמע לי מעניין, אפשר לעשות את המחשב יותר מהיר בחינם והסיכונים הם מינוריים. יש כמה דברים תאורטיים ומעשיים שרציתי לברר.

אני הולך לקנות את המחשב ב-tms, ואין להם את כל המבחר האפשרי של לוחות אם/זכרונות. המעבד שאני הולך לקנות הוא i5-2500k, ממה שאני מבין האות K אומרת שלמעבד הזה יש unlocked multiplier, שזה אומר שניתן לעשות אוברקלוקינג ממש בקלות רק עם ההגדלה של המספר הזה, ולא צריך לגעת בתדירות של FSB. שאלה 1 - באמת לא צריך לגעת במספר הזה ולהשאיר אותו, עד כמה שאני מבין, על 100 מגהרץ או שאפשר לשחק גם עם המספר הזה ולנסות לעלות ל-105? המאורר שאני הולך לקנות זה scythe mugen 3, לדעתי הוא צריך להספיק לי.

לוח האם שאני הולך לקנות הוא של חברת ג'יגבייט עם P67 chipset. זה אומר שאם אני הולך לעשות אוברקלוקינג בעצמי, אני צריך ללמוד את ה-BIOS שמגיע עם לוח האם הזה. שאלה 2 - אני לא בטוח מה התפקיד של לוח האם באוברקלוקינג, קראתי ש-P67 עדיף על H67 בנושא הזה, אבל לא יודע במה זה מתבטא, אשמח אם מישהו יכול להסביר לי את הקטע הזה.

זכרון - אני הולך לקנות 2x4GB זכרון של קינגסטון או קורסאייר (אין להם זכרון של ג'-סקיל), עם מהירות של 1600 מגהרץ אני מניח. שאלה 3 - גם כאן, אני לא בטוח איך הזכרון מעורב באוברקלוקינג ואשמח אם תסבירו לי את הנושא כמו גם תמליצו לי איזה זכרון לקנות.

כרטיס מסך - אני הולך לקנות Sapphire Radeon 6950 2GB . גם לו אני רוצה לעשות אוברקלוקינג, אבל ראיתי שזה מתבצע בנפרד ולא קשור לאוברקלוקינג של המעבד. קראתי שאפשר בעצם להפוך אותו ל-6970, אמנם הביצועים שלו עדיין יהיו נמוכים יותר, אבל עדיין מדובר בשיפור משמעותי. שאלה 4 - האים ספק כח של 620W צריך להספיק לי, והאים אני צריך לחבר מאוורר נוסף במארז שיקרר את הכרטיס הגרפי בנוסף למאוורר שבא יחד עם הכרטיס (יש לי את האופציה למאוורר נוסף - המארז שאני הולך לקנות הוא antec 300).

באתר של tms יש אפשרות שהם יעשו את האוברקלוקינג בעצמם, שזאת נקודה שלא ברורה לי (שאלה 5 - האם אפשר/מומלץ לעשות אוברקלוקינג לפני שהותקן ווינדוס ובוצעו עידכונים לדרייברים או שלא?). בעצם יש לי 3 אפשרויות - או שיעשו לי כבר את האוברקלוקינג בחנות, או שאני אוריד תוכנה שעושה את זה, או שאני אעשה את זה בעצמי ואשנה את ההגדרות ב-BIOS. שאלה 6 - על איזה דרך אתם ממליצים לי, אם זו תוכנה שעושה אוברקלוקינג - על איזה תוכנה אתם ממליצים לי, ואם אני עושה את זה בעצמי - איזה תוכנות כדאי שיהיו לי לפני שאני עושה את זה (דברים כמו CPU-Z ותוכנות שעוקבות אחרי הביצועים והטמפרטורה של החלקים במחשב). תודה.[/t][/t][/td][/tr][/table]

פורסם

על כל השאלות שלך אתה יכול לענות בעיון בביקורות במאמרים באתר..כמו כן חיפוש בפורום יעניק לך המון מידע ויעשיר אותו..

אם משהו ספציפי לא מובן אתה מוזמן לשאול כאן, ואני שמח לראות שאתה לומד לפני, אם תכיר את החומרה שלך טוב, הOC יהיה קל.

:xyxthumbs:

פורסם

1. אתה לא צריך לגעת ב-FSB כל עוד אתה לא עובר את האוברקלוק הבינוני.

2. הכוונה ששמו לו מייצבי מתח יותר טובים וככה הוא טוב יותר לאוברקלוק.

3. הזיכרון לא מעורב באוברקלוקינג ואתה יכול להתפשר עם זיכרון בעל מהירות 1333MHz

4. הספק אמור להספיק. הוספת מאוורר למארז יכול לעזור לתנועת האוויר בתוכו, חשוב שיהיה מאוור שמוציא ואחד שיכניס וזה מספיק. לא צריך אחד שיאוורר את כרטיס המסך.

5. אתה לא יכול לעשות אוברקלוקינג לפני שהותקן הוינדוס כי לא תוכל לבדוק את היציבות של האוברקלוק.

6. עושים את האוברקלוק דרך הביוס.

עדיף שתקרא פה בפורומים ותחקור לפני שאתה קונה כמו ש-taotao הציע.

פורסם

תתקין אולי עם הלוח שלך תבוא תוכנה לעזרה באוברקלוקינג שיעשה תדבר פשוט.

אני קראתי מלא ועדיין לא הצלחתי להבין בדיוק מה זה מה ואיך עושים את זה.

אבל בנתיים המחשב רץ לי חלק ואין תקיעות.

ואני חושב שעדיף לעשות אוברקלוק בקיץ כי ככה אתה לא צריך לידאוג לטמפרטורה.

כי עכשיו עוד קר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים