עבור לתוכן

מתלבט בין שני כרטיסי מסך,מה עדיף יותר זכרון?או. ddr 5 במקום 3

Featured Replies

פורסם

שלום אני מעוניין לשדרג כרטיס מסך ואני מתלבט בין 2 דגמים בערך באותו מחיר של כ400 שקלים.אני לא כל כך משתמש במחשב למשחקים חוץ מאולי משחק 1 שהוא דיי ישן אבל אם כבר אני משקיע אז שיהיה כרטיס טוב אם אני ארצה להתקין משחק בעתיד.יותר חשוב לי זה היציאה hd 1.4 לתמיכה בסרטים תלת מימד (bluray).הדגם הראשון הוא כרטיססSapphire ATI Radeon HD 6750e עם 512זכרון ,drr5 או את ה

Sapphire ATI Radeon HD5570 1024MB DDR3

השאלה שלי החשיבות של כל נתון ומה יותר משמעותי הנפח זיכרון או הכנולוגיה?

פורסם

מה שהכי חשוב זו הליבה של הכרטיס, וזה משום מה לא מעניין אותך כלל לפי הודעתך. כרטיס כמו ה6750 יהיה חזק (ובהרבה) מה5570 לא משנה איזה סוג וכמות זכרון תשדך לשניהם (בגבולות ההגיון, כמובן - כלומר ממה שזמין בשוק).

כשמשווים בין כרטיסים דומים, אז הזכרון משחק תפקיד יותר משמעותי - אך קח בחשבון שעבור DDR3 ומטה, כרטיסים בינוניים ממילא לא ינצלו יותר מ512MB זכרון עקב בקר זכרון "צר" למדי (128 ביט, ואף פחות מזה בכרטיסים הבסיסיים ביותר).

פורסם

6750 הוא כרטיס חזק יותר. ברוב המכריע של המקרים הוא גם ייתן ביצועי גיימינג טובים יותר. לשימושיך כאמור, זה לא קריטי. ובכל זאת 6750 יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

"מה שהכי חשוב זו הליבה של הכרטיס, וזה משום מה לא מעניין אותך כלל לפי הודעתך"--אז אני מציין שלא שזה לא מעניין אותי אני לא מבין כזה בתחום,ועכשיו אני מבין שיש חשיבות לליבה.

*טוב אז עכשיו אני מבין תחשיבות של הליבה,אז כל כרטיס ddr3 מנצל עד 512,ולא יהיה טעם לקנות כרטיס עם יותר זכרון{בהנחה שרוחב הפס 128ביט}?

*"

כרטיסים בינוניים ממילא לא ינצלו יותר מ512MB זכרון עקב בקר זכרון "צר" למדי (128 ביט,"

" בכרטיס DDR5 עם רוחב פס של 128 כמו שאני רוצה לקנות יש ניצול של יותר מ512 ?[כי הרוחב פס זהה לזה שברכטיס DDR3 שרשמתי]

*אז אם ככה אלו 2 כרטיסים בערך באותו מחיר שה6750 הרבה יותר טוב,אז למה המחיר זהה?

ואיך בכללי החברה

Sapphire

עד עכשיו תמיד הייתי משתמש בכרטיסי GEFORCE

פורסם

ניצולת הזכרון תלויה במהירותו (המתבטאת בסוג - DDR5 מול DDR3) וברוחב בקר הזכרון (256 ביט בכרטיסים חזקים, 128 בכרטיסי הביניים ו64 בכרטיסים בסיסיים, אם כי יש לפעמים גם מספרי ביניים ואף מספרים מחוץ לטווח הזה לשני הצדדים). כרטיסי DDR5 עם בקר 256 ביט יצליחו לנצל 1GB ואף יותר. כרטיסי DDR3 עם בקר 128 ביט מהדורות האחרונים ינצלו 512MB בצורה טובה למדי, אך כל דבר מעבר לכך לא יוסיף כמעט דבר.

האמור לעיל תקף למשחקים בלבד, בהם מהירות העבודה מול הזכרון חשובה לביצועים. למשימות אחרות שעשויות ליפול על כרטיס המסך, כמו רינדור תמונות סטטיות או פיענוח קידוד HD (אז ניתן "לטעון קדימה" לזכרון במקום שיהיה צורך לחשב כל פריים בזמן אמת), עשויה להיות משמעות גבוהה יותר לכמות הזכרון, שכן אז המהירות לא קריטית.

פורסם
  • מחבר

וכרטיסי זכרון עם DDR5 128BIT כמה זכרון ינצלו?..............ובקשר למה שרשמת ,עדיין כרטיס מסך לדוגמא DDR5 128BIT 1G יעלה יותר מכרטיס DDR5 128BIT 512MB ,למרות שאין הבדל לפי מה שאתה אומר

"למשימות אחרות שעשויות ליפול על כרטיס המסך, כמו רינדור תמונות סטטיות או פיענוח קידוד HD (אז ניתן "לטעון קדימה" לזכרון במקום שיהיה צורך לחשב כל פריים בזמן אמת), עשויה להיות משמעות גבוהה יותר ל

"

כמות הזכרון, שכן אז המהירות לא קריטית."

וכמו שציינתי החשיבות העיקרית שלי לכרטיס מסך זה בשימוש עם כונן BLURAY שאני אוכל לראות סרטי BLURAY רגילים וBLURAY 3D שאני לא יודע מה הדרישות לכך

פורסם

אם תשים לב, דיברתי בעניין הזה על DDR3, לא DDR5. ועדיין, גם כרטיסים עם DDR3 עם 2GB זכרון שאף אחד לא ממש צריך יעלו יותר מאותם הכרטיסים עם 512MB של אותו הזכרון. למה? כי זכרון עולה כסף. למי זה טוב? למי שצריך את הכרטיס לשימושים שהזכרתי בהודעה הקודמת, או מי שאינו לו מושג מה הוא קונה וסתם הולך על המספר הגדול יותר כי הוא נראה מרשים יותר (ואם אפשר להוציא יותר כסף מהלא-מתמצאים, אז למה לא?).

מהי הנצילות של DDR5 עם בקר 128 ביט? תלוי ברזולוציה ובפילטרים. ברזולוציית FHD על פילטרים גבוהים, הפרש הביצועים עבור HD6750 פעם עם 1GB ופעם עם 512MB מגיע ל15%-20%. ברזולוציה נמוכה יותר ופילטרים צנועים יותר, ההפרש נהיה זניח לחלוטין.

יחד עם כל זאת, מקודם לא התייחסתי לעניין התלת-מימד בסרטים. אם מדובר בסרטי תלת מימד בעלי הפרדת צבעים (מהסוג שרואים עם משקפיים עם עדשה אחת כחולה ואחת אדומה), הרי שזה ממש לא משנה. אם אתה מדבר על משהו מתוחכם יותר, כמו מסך 120HZ ומשקפיים שעולים מאות שקלים, אזי עשוייה להיות חשיבות יתרה גם לכמות הזכרון. כדאי לבדוק במקרה זה את דרישות המערכת של הציוד שברשותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים