עבור לתוכן

איך אני בודק את טפרטורת הספק? seasonic X-560

Featured Replies

פורסם

היום זה היה יום חם יחסית לתקופה..ורציתי לבדוק את הטמפרטורה של הספק שלי לראות עם הוא בטווח הנורמל(אצלי זה מארז מהסוג שהספק למעלה ובדרך כלל את הספקים מהסידרה הזאת של 80GOLD שמים במארז שהוא ישב למטה) אז רציתי לראות עם זה לא מריע לו מבחינת טמפרטורה ושהכל בסדר(זה גם בפק שלמי שמכיר את הסידרה הזאת של סיסוניק אז המאוורר שלו לא פועל כל הזמן..רוב הזמן הוא לא עובד רק תחת עומס כבד הוא נידלק כדי לשמור על שקט)

איזה תוכנה אני יכול לבדוק את זה?

פורסם

בדרך כלל, יצרניות בודקות ספקים בטמפרטורות קיצון (50 מעלות :o ) על הספק מקסימלי ואם הספק עבר אז הוא משווק (בדרך כלל חברות מוכרות בתחום הספקים עושות בדיקות כאלה ובמיוחד לדגמי "היוקרה")

בקיצור, אין לך מה לחשוש ;)

פורסם
  • מחבר

כן שמתי עליו את היד על החלק החיצוני של היד איפה שהחורים של האוויר מחוץ צמארז והוא הרגיש לי טיפה חמים שנגעתי עם היד ולא קר

האם זה נורמלי?

לא צריך להיות קריר?

פורסם

אם המחשב עובד ללא מאמץ (מקסימום דפדפן, תוכנות מסרים וכו... רצות ברקע) אין סיבה שיצא מימנו אוויר חם. מצד שני במאמץ אל תצפה שיצא אוויר קר.

פורסם

בקשה ל- bneli :

כבעל הספק x-560 תוכל בבקשה לחוות דעה קצרה על רמת הרעש (השקט) שהוא מייצר ?

פורסם

תוציא את הספק מהמארז ותבדוק אם האוויר החם שהוא מוציא זה אוויר שמתחמם מהספק עצמו, או אוויר שהוא כבר חם שהוא מושך מהמארז

מעבר לזה אתה יכול לשים חיישן באוויר שנכנס ובאוויר שיוצא

פורסם
  • מחבר

בקשה ל- bneli :

לא שומעים אותו בכלל שקט לחלוטין.. יש דברים אחרים שמרעישים לי (כמו הכרטיס מסך X1950 שבחודש הבא בעזרת השם אני יעיף כבר ויביא את הכרטיס החדש..חיכיתי יותר מידי זמן..)

אני לא חושב שזה הוא דווקא מקור הבעיה ניראה לי פשוט בגלל שהוא למעלה אז הוא אוכל את כל החום..(כי אוויר חם עולה למעלה...)

אני רק מפחד שהוא לא התקלקל בגלל זה...

חשבתי אולי לנסות להוסיף (חיצונית עוד מאוורר שיהיה צמוד אליו ויוציא את האוויר דרכו..( למה הוא לא עובד הרבה עם המאוורר רק בעומס..)

זה גם מה שאני מדבר זה לא חום כזה נוראי זה רק מרגיש כמו ששמים למישהו יד על המצח ומרגישים קצת חום..הספק הג'נרי הקודם היה הרבה יותר מתחמם ממנו והיה יותר קטן

אבל אני מעדיף לשאול מאשר לא לדעת ואז התקלקל..וזה ספק לא זול בכלל אז ממש חבל יהיה לי להרוס אותו..

פורסם

אם האוויר שנכנס לספק הוא חם, אז תצתרך להוריד מההספק המקס' של הספק. אני חושב שב 50C רצוי לא להגיע קרוב ל 3/4 מההספק המלא

פורסם
  • מחבר

אני לא במאמץ בכלל..

פורסם

אז מבחינת צריכת חשמל אין לך בעיה, מבחינת טמפרטורה תבדוק אם החום הוא בגלל הספק או בגלל טמפ' במארז. אם זה טמפ במארז תנסה להוריד אותה

פורסם
  • מחבר

אני חושב שזה בגלל הכרטיס מסך הזה(X1950) הוא על 59-60 שהמחשב על סתם גלישה באינטרנט ודברים רגילים במשחקים הוא עולה עוד..נגעתי בו והוא ממש חם יחסית לשאר החלקים >:(

זה גם עוד כרטיס עם סלוט 1 וכניראה כל החום נישאר במארז ועולה למעלה ויוצא דרכו לפי דעתי..(גם בגלל שמארז מאלומניום אז כניראה גם בגוף מוליך את החום יותר טוב ) ומרעיש נורא >:(

פורסם

מארז שלא מספיק מאוורר יכול לעשות את זה. למארז לא ממש משנה אם המאוורר של הכרטיס עובד או לא, וההשפעה של מארז פח או אלומיניום דיי קטנה בקטע הזה

אז תוסיף אוורור למארז, זה יוריד את הטמפ' במארז וגם המאוורר של הכרטיס מסך יתאמץ פחות (כי המאוורר יוצר הפרש טמפ מסויים ולא טמפ' מוחלטת, אבל המעגל בקרה שלו מחפש שתהיה טמפ מוחלטת ולכן מאמץ אותו יותר ככל שהאוויר במארז חם יותר), ותסדר או תחליף את המאוורר של הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

אין לי כל כך איפה לשים עוד מאוורר

אני הולך אבל להחליף את 2 במאווררים זה בכניסה שמכניס וזה מאחורה שמוסיף ליותר מהירים (Xigmatek 120 1500RPM) זה יתן לי עוד קצת אוור אני מקווה

את המאוורר האחורי אני ינסה לעשות משהו בתקווה שהצליח לעשות את זה יפה(זה לתפוס את המאוורר האחורי של ה120 בל המתאים הזה שעשו פה של 80 ל120 שניראה לי מוריד הרבה מהפליטה של האוויר החוצה)

ומה שעוד בתכנון אבל אני עוד מתלבט איזה סוג מאוורר לשים זה לשים 2 מאווררים של 70 מ"מ איפה שיש 2 מקומות של כונן 5.25 ושיזרקו אוויר לכיוון השני המעבד והלוח

כרטיס מסך חודש הבא אני הולך להחליף למרות שאני לא בטוח שהמפלצת החדשה תיהיה יותר קרה (7970) אבל נקווה שכן

יש עוד משהו שאני מפספס? ??? (להחליף מארז לא בא בחשבון.. מארז רגיל שבא אורגינל עם הכל לא שווה..כל המשחקים האלו והמודיניגים הקטנים זה העניין! :silly: )

פורסם

בקשה ל- bneli :

ספק כח מדהים. לא שומעים אותו בחיים.

פורסם
  • מחבר

ספק כח מדהים. לא שומעים אותו בחיים.

כן אמרתי ..אחד היחיד שהיה לי שנורמלי..(היו לי מלא גנרים שרעשו כמו טרקטורים והיו חמים מאוד..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים