עבור לתוכן

i5 2500k מגיע ל-98 מעלות תוך 20 שניות וצריך להשאר ככה כמה שעות.

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש שהרכבתי בעצמי עם היטסינק די בסיסי לפי מה שאני יודע - Alpine 11 Pro.

מעבד: i5 2500k

לוח אם: Asus P8H67 M LE

זכרונות: G.Skill Sniper 1333MHz 2X4

ומארז: Antec 3480 Micro ATX

אז קודם כל בעיית הטמפרטורה של המעבד

אני מתעסק בתלת מימד וכל פעם שאני מתחיל Render (מלא חישובים שנופלים על המעבד) כל הליבות קופצות ל-98 מעלות תוך 20 שניות.

בעיקרון זה יכול לקחת עד כמה שעות ונראה לי לא סביר להשאר על הטמפרטורות האלה לפרק זמן כזה ארוך.

בגלל שהמארז והלוח אם קטנים וגם כל הסלוטים על הלוח תפוסים אני לא בטוח אם אני יצליח להכניס היטסינק רציני.

כרגע אני משתמש רק עם כרטיס זיכרון אחד כי השני ממש מילימטר מלגעת בהיטסינק של המעבד ולא יודע אם זה בסדר.

חשבתי על הקירור מים של Antec מדגם Kuhler 620. בדקתי והוא יכנס לי למארז בכיף ולא יפריע לשום דבר בלוח.

ראיתי ביוטיוב שהוא עושה לפעמים רעשים... משהו עם בועות של מים ואין לי כוח להתחיל להתעסק עם בעיות.

פשוט רוצה לסגור את המחשב ושיעבוד בשקט וכמו שצריך בלי שאני יצטרך לפתוח אותו יותר.

אז אשמח לשמוע על הקירור הזה ואם הוא צפוי לעשות בעיות, או על פתרונות אחרים.

בעיה נוספת (כן, יש עוד אחת)

אולי לא כל כך קשור לפורום הזה אבל בכל זאת...

המחשב לפעמים קופא. לא נראה לי קשור לטמפרטורה של המעבד.

אני יודע שבדרך כלל זה קשור לזיכרון אבל הוא מותקן בסדר וכרגע הזיכרון השני שנוגע הביטסינק בכלל לא מחובר.

יש רעיונות לגבי זה ?

תודה :)

פורסם

הקירור של AC הוא אחלה קירור וצריך לספק אותך..מה שכן עם איזה תוכנה מדדת טמפ' ? תבדוק עם REAL TEMP ותעדכן אותנו..

כמו כן באיזה מארז המערכת יושבת ? ואין בעיה שצלעות קירור של הזיכרון..יגעו קצת בקירור של המעבד..לא יקרה כלום..

פורסם

נראה לי שלא הידקת את הקליפסים של האלפין, ולכן המגע של המעבד לקירור לא משהו.

הקירור עצמו רותח או קר?

פורסם

עוד כמה דברים:

יש לך מעבד עם מכפלה פתוחה, ביצעת OC?

באיזה תוכנה בדקת את הטמפ'?

האם המאוורר מחובר כראוי ללוח אם? ואם הוא מעלה את הRPM שלו בזמן מאמץ?

ולשאלתך אם זאת הטמפ' האמיתית, ממש לא כדאי להשאיר את המעבד לעבוד בטמפ' כזו.

פורסם
  • מחבר

התוכנה שאיתה מדדתי היא Real Temp

המארז Antec NSK3480

אני לא עושה OC ואין לי מושג מה זה מכפלה פתוחה :-\

קשה לי להאמין שלא חיברתי את המאוורר טוב ללוח

אבל לקח לי כמה פעמים עד שהצלחתי להרכיב אותו כמו שצריך (לא מנוסה כל כך) אז יכול להיות שזה פגע ביעילות של המשחה ?

כאשר המעבד על 98 מעלות הצלעות שלו קרות. אז אולי באמת לא מותקן טוב ?

דרך אגב לא זכור לי שהיו קליפסים להדק אז אני יפתח את המחשב ויבדוק שוב.

והמהירות של המאוורר של המעבד משתנה כשהוא במאמץ אבל לא משפיע על הטמפרטורה.

ניסיתי גם לשים מאוורר (רגיל גדול של הבית חח) על המחשב כשהוא פתוח וגם לא הזיז לטמפרטורה.

תודה

פורסם

למיטב זיכרוני, Alpine 11 Pro לא מתיישב טוב בהרבה מקרים על S1155, הוא פוגע בקבלים סמוכים לתושבת בגלל הצורה שלו, שווה לבדוק שזה לא המקרה בלוח שלך.

פורסם

אז יכול להיות שני דברים.

סביר להניח שההתקנה הייתה לא מוצלחת, אם אתה מסיר את הגוף קירור אתה צריך לשים משחה חדשה אחרי שתנקה את כל השאריות של הישנה.

אם אתה לא יודע איך לעשות זאת, תחפש בYOUTUBE יש מספיק שיטות. אישית אני משתמש בשיטה של לשים "גרגיר" בין גודל של אורז לאפונה באמצע המעבד. כשתצמיד את גוף הקירור אל המעבד זה כבר יפזר את המשחה בצורה טובה.

אפשרות נוספת זה שהחיישן דפוק, לפעמים נתקלתי בכאלו בלוחות אם, מאמין שיכול לקרות גם למעבד. אך כדאי קודם כל לבדוק את המגע בין גוף קירור למעבד.

נ.ב

מי שהרכיב\מכר לך את המערכת די מכר לך חומרה יותר יקרה ממה שאתה צריך.

אם אין לך מושג מה זה מכפלה פתוחה (במעבדים סדרת K) בשביל אפשרות לעשות OC.

אם אתה לא משתמש ולא רצית לעשות OC, אז די דפקו אותך בחומרה לא משתלמת לך (מעבד).

אם כן רצית לעשות OC אז הקירור הזה לא ממש מתאים לזה. אגב רק עכשיו הסתכלתי על הלוח אם שלך, הוא בכלל לא תומך במכפלה פתוחה.

בקשר למחשב קופא אם אתה עובד על WIN 7, תבדוק את העניין הזה:

http://support.microsoft.com/kb/2575077

או זה

http://support.microsoft.com/kb/2265716/en-us

אני רואה שכרגע אתה מחובר מXP אבל סביר להניח שאתה לא עובד על מערכת כזו ישנה עם חומרה חדישה.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה, אני יקנה משחה חדשה וינסה שוב. אני מבין שאין צורך למהר ולהחליף את הקירור.

לגבי המפרט...

אני בחרתי אותו. לא מעניין אותי OC ואין לי מושג מה זה K.

נתתי להם בחנות רשימה של החלקים שאני רוצה ושאלתי אם הכול בסדר ומתאים וקיוויתי שגם יוכלו קצת להסביר לי מעבר ואולי לשנות משהו

אבל קיבלתי רושם כאילו הם רק רוצים למכור לי כבר ולהמשיך בעיסוקים אחרים (הם בדיוק קיבלו סחורה) .

קצת חבל, אבל לא נורא.

בכל מקרה,

בתלת מימד שום דבר לא מספיק.

תתן למחשב 4 גיגה זיכרון הוא יגיד לך סבבה אבל אני מעדיף 8.

תן לו 8 הוא יגיד לך איזה כיף אבל עדיף 16. תן לו 16 יגיד לך מצוין עכשיו אפשר לעשות חגיגה אבל עם 32 יהיה יותר טוב...

אותו דבר עם המעבד.

דרך אגב אני כרגע עובד עם אקספי x86 אני מקווה לפרמט בימים הקרובים ולעבור לווינדוס 7.

אם עדיין יהיו לי עיות אני אבדוק את הלינק. תודה

פורסם

כן קודם כל תבדוק שהקירור יושב טוב, אם לא תתקין מחדש ותבדוק באמת שהתושבת שלו לא מפריע\נוגעת בקבלים.

לגבי זיכרון זה נכון רק אם אתה באמת מנצל את ה 8GB, אם לא זה לא תרגיש בהבדל אם יהיה לך 16\32 כי אפילו את 8 אתה לא מנצל.

אני לא דיברתי אל זיכרון בכלל, ואם המחירים שלו היום, לשים 8GB זה נורמלי לחלוטין למרות שלמשתמש ממוצע גם 4 יספיקו בהחלט.

חידוד קטן לגבי מעבד.

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2354

Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray

מחיר בחנות: 969.00 ₪

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2906

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray

מחיר בחנות: 1,020.00 ₪

שניהם אותו מעבד, ההבדל שבשני אפשר לבצעה OC, אם לא עושים זאת או מתקינים אותו בלוח אם שלא תומך בOC אז פשוט מוציאים יותר כסף לאוויר. כי אם בהתחלה אתה לא רוצה לעשות OC אז אולי בעתיד כן תרצה, אך אתה מוגבל בגלל הלוח אם.

מה שיצא לך זה שאתה לא עושה OC, וגם אם תרצה מכרו לך לוח אם שלא תומך בו.

פורסם
  • מחבר

50 שקל עולה האות K חח.

חבל שלא ידעתי לפחות הייתי בוחר לוח תואם. קצת בזבוז אבל לא נורא.

הסתמכתי על זה:

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/17

וכמובן גם פורומים של גרפיקאים.

לצערי לא היה לי זמן לברר יותר מידי כי אני באמצע פרוייקט והמחשב הקודם פשוט לא עמד בעומס וקרס לי בלי סוף.

אבל באמת שלא נורא. לא מתבאס.

רק שאני יצליח לסדר את הבעיה עם הטמפרטורה ושהוא קופא והכל יהיה בסדר. וכמובן מקווה שלא יצוצו בעיות נוספות :)

לגבי הזיכרון אתה צודק. אני צריך לראות איך להגדיר לתוכנה לנצל את הזיכרון ביעילות כי אני לא חושב שזה קורה אוטומטית.

ואפילו יכול להיות שיש מצבים מסויימם שבאמת אין לו מה לעשות עם הרבה זיכרון.

את המעבד היא כבר תסחט עד הסוף גם בלי להגדיר שום דבר מיוחד :)

מחר אני אנסה לפתור את הבעיות ואני יעדכן מה קורה.

תודה לכם.

פורסם

אם אתה לא משתמש ולא רצית לעשות OC, אז די דפקו אותך בחומרה לא משתלמת לך (מעבד).

crt, אתה נשמע לי סבבה לגמרי אבל בבקשה אל תגזים...

לא דפקו אותו, הביאו לו את המעבד שהוא רצה, והבדל של 50 שקל בין שני המעבדים זה לא סוף העולם.

חוץ מזה, ל-2500k יש ליבה גרפית hd3000 לעומת ליבה גרפית hd2000 במעבד ללא k. מי יודע, לאור העובדה שאין לו כרטיס מסך נרפד אולי זה שווה משהו... :)

פורסם

אני לא מגזים, פשוט להכניס למרכב רכב טורבו בלי לחבר אותו למנוע נשמע לי קצת "מוזר" במילה היפה.

אם כבר המוכר רואה סיומת k שיתן לוח אם מתאים או לפחות יציין בפניו שמשהו כאן מוזר.

פורסם

מסכים, זה מחובתו של המוכר ליידע את הקונה שהחלקים שהוא מתכוון לרכוש לא מתאימים אחד לשני.

פורסם

אני מתפלא עליכם, כאילו זה חדש לכם שהיום ברגע שהמוכר מזהה שהלקוח לא מבין כ"כ בחומרה הוא דוחף לו כעוות נפשו העיקר למכור (נפוץ בעיקר ברשתות המחשבים הגדולות).

פורסם

חברים אני מאמין שפותח התרד הבין את הנקודה, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים