עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת רכיבים למחשב בינוני יחסית למשחקים.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, אני צריך המלצות והפניות למפרט למחשב גיימינג לא מטורף מידי, שיוכל להריץ משחקים עכשווים ושייצאו בשנה הקרובהת אבל אני לא מצפה להמשיך להריץ משחקים חדישים גם בשנתיים-שלוש הבאות ברמה מטורפת, התקציב הוא עד שלוש וחצי, אני באמת לא מבין איך המעבדים של AMD עובדים, מה המהירות, היכולות האיכות, אין לי מושג, אני יותר בן אדם של אינטל (פשוטים יותר לא?), חשבתי על כרטיס חדש יחסית של רדאון כי שמעתי שהם מעולים יחסית למחירים שלהם, וכמובן אני לא אתפשר על מערכת קירור שתהיה נחוצה למערכת שאני אקנה כי היא לא חשובה פחות.

תודה מראש לעוזרים, אחלה פורים חבר'ה :)

שאלה - מה ה cache tray נותן למעבד? זה יותר חשוב מה GHZ של המעבד?

זה המפרט שבניתי לעצמי, חרגתי קצת מהתקציב, מה אתם אומרים?

מעבד:

[..] INTEL 2320 : CORE I5, S1155, 3.0Ghz - TRAY ₪864

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-PA65-UD3-B3 ₪451

זיכרון:

[..] PATRIOT GAMING 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9 - SECTOR5 : PGV34G1600ELK - זמין במלאי ₪227

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪759

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] ANTEC SIX HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪293

ספק כוח:

[..] SEASONIC 550W SS-550JT ₪342

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-U12P ₪227

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪582

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3859

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

פורסם

כמה המצלות.

1. אין טעם לקחת קירור ב-230 ש"ח עם לא תעשה OC. תחליף לזה

KATANA3 מעולה

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5456

2. לוח אם אין טעם בציפסט 65

בבקשה המלצה ללוח אם

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8173

3. כרטיס מסך תקנה בנפרד ממקום זוך יותר

http://www.tms.co.il/product/10324

פורסם

1. לגבי הקירור, אכן כך, יש אלטרנטיבות זולות ומשתלמות יותר.

2. אין צ'יפסט 65.

3. מטעמי אחריות, פירוק מערכת למספר חנויות, ועוד שלא בשביל הפרש של מאות שקלים הוא לא מבריק.

אין דבר כזה CACHE TRAY. אין GHZ של המעבד, יש תדר שלו, וככל שהתדר יותר גבוה המעבד יותר חזק - בהשוואה למעבדים בעלי מאפיינים דומים. זה לא סותר אבל שיהיה מעבד שפועל בתדר 1.5GHZ שיהיה חזק מהותית ממעבד שפועל בתדר של 3.3GHZ. הגורמים הנוספים הם יעילות הארכיטקטורה, כמות הליבות, גודל זיכרון הCACHE ועוד...

הCACHE של המעבד הוא זיכרון שנמצא במעבד עצמו, מהיר במיוחד, וכולל את הנתונים שעליהם המעבד עובד ברגע נתון, יותר זיכרון כזה = מעבד מהיר יותר - שוב בהינתן ששאר המאפיינים זהים.

TRAY אומר שהמעבד לא מגיע עם קירור בקופסא יפה.

אתה כן יכול לחסוך כאן במספר מקומות:

1. ירידה ללוח מבוסס H61 פשוט. אפילו פשוט יותר ממה שהציע ARTO89.

2. אכן, קירור, משהו כמו TX3 או KATANA 3 או אפילו HYPER 101, יהיו טובים ומשתלמים מהNOCTUA הנ"ל לצרכיך.

3. ספק 550W אתה לא צריך על מערכת כזו גם לכפרות.

4. הזיכרונות לא משתלמים, קח זיכרונות VALUE בנפח 8GB בתצורת 2X4GB של KINGSTON / TRANSCEND / ELIXIR, זה יהיה הרבה יותר משתלם.

זה יהיה עדיף:

מעבד:

לוח אם:

[..] ASROCK H61M-HVS ₪296

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪110

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪853

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] ANTEC ONE HUNDRED w/o PSU ₪269

ספק כוח:

[..] ANTEC VP450 - לרוכשי מחשב חדש מעל 2000 ש"ח ! ₪200

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 - זמין במלאי ₪112

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪83

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3593

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

יוצא יותר חזק מהמפרט המקורי, וזול יותר ממנו.

פורסם

כמו שאמרו לפני, אין טעם בקירור מפלצתי כזה ובזכרונות הללו ממש לא.

אם אתה לא רוצה VALUE אז לפחות קח את אלו http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=9092

1600 של קינגסטון במאה שקל פחות (קניתי אותם לפני שבוע משם).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם חברים, עזרתם המון.

שאלה קטנה - שווה לי לקנות למשל שמונה ג'יגה של CRUCIAL/MICRON כמו שהציעו לי פה, או ללכת על ארבע ג'יגה של זיכרון קצת יותר טוב כמו של קינסטון?

כי ממה שאני זוכר, לפני כמה שנים שהייתי עוד מעודכן בעניין חומרת המחשבים לפני הצבא, היה עדיף לפעמים לקנות זיכרון עם פחות נפח אבל עוצמתי יותר ואיכותי יותר על גבי מלא זיכרונות עם נפח עצום אבל איכות נמוכה יותר, תקנו אותי עם זה כבר לא תקף לגבי היום.

ואגב, לגבי הלוחות אם אני רוצה לוח אם שתומך ב USB3 המליצו לי על ה ASROCK H61M/U3S3 (http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8173) נראה לוח טוב, אם יש לכם המלצות על לוחות אחרים אני הודה לכם.

פורסם

לדעתי לא תקף.אתה יכול לעשות OC גם לזכרון VALUE במידת הצורך.8 גיגה יהיו עדיפים על 4.

פורסם

1. איפה הוא ואיפה OC?

2. בהחלט עדיפים 8GB של זיכרונות סטנדרטיים על פני 4GB של זיכרונות 1600MHZ. העולם השתנה ממה שהכרת.

3. ASROCK H61M/U3S3 לוח לא רע בכלל.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה חבר'ה, בסוף הלכתי על ה 8 ג'יגה, עכשיו יש לי שאלה נוספת - במפרט למטה, האם אני צריך ספק כוח יותר חזק ממה שבחרתי למחשב הזה או שהוא מספיק?

ומה אתם אומרי לגבי הכרטיס מסך, הבנתי שהוא טוב, אבל שווה בכלל להוציא עוד 100 שקל על ה 6870? אמרו לי שהוא נותן ביצועים טובים יותר של כמה עשרות אחוזים בודדים לעומת ה 6850, קריטי או שזה די בזבוז של כסף? (בהנחה שאני רוצה שהמחשב יריץ משחקים גם עוד שנתיים, ברמה סבירה ולא יקרטע לי כמו טרנטה)

מעבד:

לוח אם:

[..] ASROCK H61M/U3S3 ₪396

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪100

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪853

צורב DVD:

[..] NEC DVDRW AD-7280S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪95

מארז:

[..] ANTEC SIX HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪293

ספק כוח:

[..] ANTEC VP450 - לרוכשי מחשב חדש מעל 2000 ש"ח ! ₪200

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 13 - זמין במלאי ₪174

קרור למארז:

[..] COOLERMASTER 120mm SILENT CASE FAN - זמין במלאי ₪41

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3698

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם

הספק מתאים, הקירור מיותר(הרי אמרו לך כבר פעמיים ואתה שוב מתעקש), גם המאוורר הנוסף למארז מיותר.

פורסם

מצטרף להערות שנתנו לך פה.

- הייתי מציע להחליף את המעבד ל- i5-2500 שכן הוא עולה סה"כ כמה עשרות שקלים יותר ומעט חזק יותר.

- את הקירור למעבד תחליף ל-TX3 של קולרמסטר/פריזר 7 פרו של AC או KATANA3 של scythe שגם הם יהיו מעל ומעבר.

- תחליף את הצורב באחד של LG או סמסונג. ל-NEC יש הסטוריה לא מפוארת בכל נושא הצריבה.

- תעיף את הקירור הנוסף למארז. הוא יגרום ליותר רעש מאשר תועלת.

ומה אתם אומרי לגבי הכרטיס מסך, הבנתי שהוא טוב, אבל שווה בכלל להוציא עוד 100 שקל על ה 6870? אמרו לי שהוא נותן ביצועים טובים יותר של כמה עשרות אחוזים בודדים לעומת ה 6850, קריטי או שזה די בזבוז של כסף? (בהנחה שאני רוצה שהמחשב יריץ משחקים גם עוד שנתיים, ברמה סבירה ולא יקרטע לי כמו טרנטה)

אף אחד לא נביא ולא יוכל להגיד לך איך המחשב שלך יתנהג עוד שנתיים. נכון להיום, ה-HD6870 מריץ משחקים מודרניים על גרפיקה גבוהה, כאשר במשחקים כבדים מאוד כנראה תצטרך להוריד פה ושם כמה הגדרות. בעוד שנתיים, סביר להניח שהמחשב הנ"ל יריץ לך משחקים על גרפיקה בינונית במידה ולא תחליף כרטיס מסך.

פורסם

על איזו רזולוצייה בכלל אנחנו מדברים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים