עבור לתוכן

חיבור הרדיסקים לבקר SAS.RAID

Featured Replies

פורסם

שלום אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל ככה:

יש לי בקר SAS/SATA בבית והייתי רוצה לחבר אליו הרדיסקים קיימים עם מידע עליהם,אני יודע שחיבור לבקר דורש פירמוט והגדרה של רייד אבל האם ניתן לחבר לבקר כזה הרדיסקים בלי לפרמט אותם??

פורסם

ניתן לחבר דיסקים עם מיידע לבקר RAID ללא פירמוט

כאשר אתה תחבר את הדיסקים הם יהיו מזוההים כ- NON RAID ותוכל לעבןד איתם ולראות אותם במערכת ההפעלה (מקסימום תצטרך לטעון דרייברים של הבקר ואז הדיסקים יהיו מזוהים) אבל אם אתה רוצה לעלות BOOT עם אחד מהם אתה צריך שיהיו לו את הדרייברים במערכת ההפעלה. אם אין לא המערכת לא תעלה

אם אתה רוצה לחברם לבקר לעשות מהם RAID אתה חייב להגדיר אותם ואז לפרמט. אין שום דרך לעשות אותם RAID מבלי לפרמט

מקווה שההסבר עונה על שאלתך

פורסם

אני תומך בדברי המגיב הקודם.

יחד עם זאת, אתה יכול להסביר למה אתה רוצה דווקא להשתמש בבקר ולא לחבר ללוח אם (אלא אם כן אין מספיק חיבורים בלוח)?

בברכה,

חגי חדד

פורסם
  • מחבר

מה שמצחיק הוא שהבקר הזה סתם יושב לו בצד כי הוא לא נתמך ב MAC OSX ואני רוצה להעביר אותו לשרת שלי ,אני עובר ללוח אם קטן יותר לשרת ואין שם מספיק חיבורי SATA אז אמרתי יאללה ננצל את הכרטיס גם ככה הוא סתם שוכב לא חבל? :)

אין לי צורך ברייד או בגיבוי רייד אני רק צריך שהכוננים יראו ברשת ויהיה אפשר לקרוא ולכתוב עליהם...

תודה על התשובות

פורסם

דבר נוסף : אם אתה רוצה לעבוד איתם כי אין לך מספיק חיבורים אז תעבוד איתם כ- NON RAID הסיבה היא שכשעובדים ב- RAID תקבל ביצועים יותר טובים אבל החיסרון הגדול הוא שאם אחד הדיסקים נדפק אז הלך כל המיידע שהיה בשניהם

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבקר מזהה את הכוננים אבל ווינדוס לא...איזו פעולה אני צריך לעשות כדי לראות את הכוננים שמחוברים אליו בלי לאבד את המידע...?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים