עבור לתוכן

לא מצליח להגדיר כונן קשיח חדש ככונן C

Featured Replies

פורסם

בדיסק הקשיח (WD CAVIAR GREEN 2TB) הבעיה היא שאני לא מצליח להתקין עליו ווינדוס ככונן C. בהתחלה המערכת זיהתה אותו אך לא הראתה לי אותו ככונן ולאחר קריאת מדריך ברשת עשיתי משהו והוא הופיע לי ככונן (I) ועליו התקנתי ווינדוס אך ברגע שאני מדליק את המחשב הוא לא עולה אם הדיסק הקשיח הקודם לא מחובר ומופיעה לי הערה משהו כמו BOOTMGR NOT DETECTED. אני לא יודע איך להתקין עליו ווינדוס ושהוא יהיה הכונן היחיד במחשב. חשוב לציין שהתקנת הווינדוס עליו עברה בצורה חלקה אך עדיין המחשב לא קורא אותו ככונן בודד ונכנסתי לתפריט ביוס והגדרתי שם בבוט מה שצריך אך נאדה.

כרטיס מסך (GIGABYTE GTX550Tiׂׂ): פירקתי את הכרטיס הקודם, הרכבתי את החדש במקום כולל חיבור החשמל הפנימי לספק, מחבר את הכבל DVI ומפעיל את המחשב אך המסך נראה שחור והנורית במסך שלי נשארת כתומה כמו במצב סטנד ביי. מה צריך לעשות או איך אני מתקין אותו כדי שהוא יעבוד לי כי אין לי מושג איך לעשות את זה. ברגע שאני מחזיר את הכרטיס מסך הקודם ומחבר את כבל ה-DVI הכל פועל כשורה.

אני מודה מראש לכל מי שיעזור לי.

פורסם
  • מחבר

חברים תעזרו לי אני חייב להתקין את הכרטיס מסך בדחיפות!

המפרט שלי הוא CORE 2 DUO E6600

ASUS P5B DELUXE לוח אם.

ספק כח אנרמקס 500W.

פורסם

בקשר לדיסק קשיח - פשוט תמקם את הbootloader בדיסק הנכון.

בקשר לכרטיס מסך - אתה מדבר על חיבורי PEG?

פורסם

אהלן,

1. לגבי דיסק קשיח והתקנת מ. הפעלה. : אני ממליץ לנתק את הדיסק השני בזמן התקנת מערכת הפעלה- ככה יהיה לך יותר קל.

2. לגבי כ. מסך: תבדוק תקינות חיבורים, תנתק ותחבר כרטיס שוב פעם. ייתכן מצב שהכרטיס לא תקין.

:)

תעדכן אותנו

פורסם
  • מחבר

עדכונים:

הבעיה עם הכרטיס מסך נפתרה, הכל תקין.

לגבי הדיסק הקשיח: אני אסביר בפירוט מה עשיתי. יש לי כרגע ווינדוס 32 ביט על כונן C בדיסק הקשיח שיש לי מימים עברו. אתמול חיברתי את הדיסק החדש והמחשב מצא והתקין אותו כהלכה ורשם לי שההתקן פועל כראוי, אך הוא לא הופיע לי ככונן נוסף במחשב שלי. דרך CMD ומדריך שמצאתי באינטרנט הצלחתי להגדיר אותו ככונן ואז הוא הופיע לי במחשב שלי. הכונן החדש קיבל את האות I. מה שעשיתי זה לקחתי את הדיסק התקנה של ווינדוס שהוא BOOTABLE, הדיסק היה בתוך הכונן דיסקים ובחרתי לאחר לחיצה על F8 שיעלה את הדיסק. כאשר רציתי להתקין את הווינדוס פשוט הופיע לי מסך הכניסה הכחול של הווינדוס ולא קרה שום דבר. מה שעשיתי לבסוף הוא שהתקנתי ווינדוס חדש כמו כל התקנה של תוכנה על הקשיח החדש כאשר המחשב פעל באופן רגיל. לאחר שהסתיימה ההתקנה ניתקתי את הדיסק הקשיח הישן והפעלתי את המחשב אך רשם לי הערה שלא נמצא MGRBOOT. נכנסתי לתפריט של הביוס והגדרתי אותו ככונן BOOT יחיד אך לא עזר. רק אם הדיסק הקשיח הישן מחובר אז כשאני מעלה את המחשב אני יכול לבחור איזה ווינדוס להעלות מתוך השניים אחרת הדיסק הקשיח החדש לא עולה. אני רוצה להגדיר את הכונן הקשיח החדש ככונן C ושהוא יהיה היחיד בתוך המארז. המצב כרגע הוא שיש לי ווינדוס 32 ביט על כונן C ווינדוס 64 ביט על כונן I החדש.

פורסם

נשמע שהפתרון הנאיבי לפחות יהיה לנתק את כל הקשיחים חוץ מהאחד שעליו אתה רוצה להתקין את מערכת ההפעלה, ואז לבצע התקנה נקיה של WINDOWS עליו, לאחר מכן יש לחבר חזרה את שאר הקשיחים ולוודא בBIOS שהקשיח החדש (שעליו התקנת את WINDOWNS) הוא הראשון בסדר העדיפויות מהקשיחים עבור BOOT.

נשמע שנכון לעכשיו אמנם התקנת WINDOWS על הקשיח החדש, אבל המחשב עדיין בפועל מנסה לאתחל מהקודם שמפנה אותו לחדש, מה שאומר אין ישן, אין BOOT.

פורסם
  • מחבר

זה מה שעשיתי. כיביתי את המחשב, הכונן היחיד שהיה מחובר הוא החדש, הכנסתי את דיסק ההתקנה שכמו שציינתי הוא BOOTABLE. היה לי מסך שחור שכביכול מתחילה ההתקנה ואז ישר הופיע לי מסך הכניסה הכחול-ירוק של ווינדוס 7 וזהו. לא קרה שום דבר.

זאת לא פעם ראשונה שאני מתקין ווינדוס או מפרמט את המחשב.

ניסיתי להתקין מדיסק און קי גם ולא הצליח.

הצלחתי להתקין רק כאשר הווינדוס פעל בכונן הקשיח הישן וממנו התקנתי כמו כל תוכנה פשוט בחרתי שיותקן ולא ישודרג לקשיח החדש.

כמו כן כפי שציינתי הגדרתי בביוס את הקשיח החדש שהוא יהיה היחיד וממנו תתבצע הפעלת המחשב אך המחשב לא עולה אם הוא מחובר לבדו.

לא יודע מה לעשות.

פורסם

היה לי משהו דומה,ניסיתי להתקין וינדאוס 7 על הארדיסק ישן אבל אחרי ההתקנה הוא פשוט נתקע בלופ של ריסטים כי הוא לא מצא את הBOOT משום מה,עשיתי לו דרך המחשב מעבדה שלי ZERO FILL עם תוכנת HD tune pro. ואחרי זה הכול הסתדר.

כנראה שאריות של הBOOT MANAGER נשארו שם ודפקו את ההתקנה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לעשות את זה אך זה נתן לי את ההערה הבאה. ההודעה הופיעה לי גם כאשר סעיף ה- VERIFY היה מסומן וגם כאשר לא היה מסומן (אם זה משנה).

ביצעתי את הפעולה כאשר המחשב עלה מהווינדוס שבכונן הישן.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה יכול לנסות את הדבר הבא:

1. תוריד עותק של תכונה כלשהי שמסוגלת לייצר מחיצות (partition magic למשל).

2. תעלה את המחשב מהתוכנה הזו ותמחק לחלוטין את כל הכונן החדש (פירמוט מלא).

3. תתקין ווינדוס מחדש.

תוודא כמובן שהכונן הישן מנותק, רק החדש מחובר.

פורסם

היה לי משהו דומה,ניסיתי להתקין וינדאוס 7 על הארדיסק ישן אבל אחרי ההתקנה הוא פשוט נתקע בלופ של ריסטים כי הוא לא מצא את הBOOT משום מה,עשיתי לו דרך המחשב מעבדה שלי ZERO FILL עם תוכנת HD tune pro. ואחרי זה הכול הסתדר.

כנראה שאריות של הBOOT MANAGER נשארו שם ודפקו את ההתקנה.

למי שתהה - זו ההגדרה המדוייקת של עצת אחיתופל.

פותח הדיון - אני לא מצליח להבין איפה נתקעת.

זה מה שעשיתי. כיביתי את המחשב, הכונן היחיד שהיה מחובר הוא החדש, הכנסתי את דיסק ההתקנה שכמו שציינתי הוא BOOTABLE. היה לי מסך שחור שכביכול מתחילה ההתקנה ואז ישר הופיע לי מסך הכניסה הכחול-ירוק של ווינדוס 7 וזהו. לא קרה שום דבר.

איזה מסך כניסה כחול ירוק? מותקן WINDOWS על הכונן החדש או לא?

פורסם

חבר את שני ההרדיסקים.

תעלה וינדוס מהישן.

תסיר מהחדש את כל הPARTITIONS.

נתק את ההרדיסק הישן.

חבר רק את ההרדיסק החדש.

תעלה התקנת וינדוס מהDVD.

תגדיר PARTITION ותתקין וינדוס.

אחרי ההתקנה כבה את המחשב.

חבר את ההרדיסק הישן.

כנס מיד לביוס אחרי ההפעלה.

וודא שהחדש הוא זה שמוגדר לעשות BOOT ראשון, והישן לא מוגדר לעשות BOOT בכלל. (אם לא תעשה את זה, הישן עלול לעלות והוינדוס החדש ידפק).

מחק את הוינדוס בישן.

פורסם

בשביל מה לחבר את הישן? שימחק את המחיצות מתוך ההתקנה ודי.

פורסם

לא הייתי בטוח אם אפשר.

וככה גם לא יכולות להיות טעויות כי הוינדוס לא יתן למחוק את עצמו אחרי שהוא עולה והכל מסודר וויזואלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים