עבור לתוכן

מחשב לשימוש כללי, עד 4.5K ללא ציוד היקפי - ייעוץ למפרט שבניתי

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימאלי? -4.5K ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אבל אם כדאי - אפשר עוד 250 ש"ח2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - כללי + עריכה ביתית של סרטי HD ותמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -לא מיועד בכלל לגיימינג

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? -9, שקט ככל הניתן בעלות סבירה6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - יעשה שימוש בחלונות 7/64, לא צריך לכלול בעלות המפרט. אני בונה אותו לבד.8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - אני מעדיף בזיגזג או KSP רעננה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - לא

למרות שהדרישות האופרטיביות לא גבוהות (אופיס, אינטרנט, סרטים ומדי פעם עריכת סרטי HD ותמונות ברמה ביתית) - חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ויהיה שקט. יש לי שני דיסקים קשיחים SATA במחשב הקיים שיעברו לזה. נראה לי שניתן לוותר על כרטיס מסך (אין בכלל גימיינג ותמיד אפשר להוסיף אותו אח"כ) ושכרגע עיבוד הוידאו של ה- Z68 יספיק. בניתי מפרט בזיגזג (יש לי נסיון טוב איתם) שנראה לי מתאים על בסיס מארז micro-ATX (נראה לי שיספק לי מספיק מקום), אודה להצעות שיפור או חסכון אפשרי -

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד Intel Core i5-2500K Tray

לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי [/td][/tr][/table][/td][td][/td][td]

986 ש"ח

( למזומן:966 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td][/td][td][table][tr][td]לוח אם Gigabyte GA-Z68M-D2H

488 ש"ח

( למזומן:478 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td][/td][td][table][tr][td]זיכרון G.Skill DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 8-8-8-24 Ares

468 ש"ח

( למזומן:459 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td][/td][td][table][tr][td]Noctua 120MM Case Fan NF-P12-1300Rpm

124 ש"ח

( למזומן:122 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td][/td][td][table][tr][td]כונן קשיח WD Caviar Black WD1002FAEX 3.5" 1TB 64MB SATA3

769 ש"ח

( למזומן:754 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td][/td][td][table][tr][td]צורב בלוריי LG BH10L x10 SATA + Software Black [/td][/tr][/table][/td][td][/td][td]

765 ש"ח

( למזומן:750 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td][/td][td][table][tr][td]מארז ללא ספק Fractal Design Define Mini [/td][/tr][/table][/td][td][/td][td]

420 ש"ח

( למזומן:412 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td][/td][td][table][tr][td]ספק כח Seasonic S12II 520W

345 ש"ח

( למזומן:338 ש"ח )

[/td][/tr][tr][td]pixel_trans.gif[/td][td][/td][td]pixel_trans.gif[/td][td][/td][/tr][/table]

פורסם

כעיקרון המפרט בהחלט איכותי, אך לדעתי עשית מספר טעויות שבגללן המפרט יוצא לא משתלם, לדוגמא:

- זיכרונות יקרים מאוד, בחצי מהמחיר אתה משיג זיכרונות באיכות זהה במהירות 1333Mhz, כאשר הבדל בביצועים אתה לא תרגיש כלל.

- קירור נוסף למארז- מיותר. המארז כבר כולל 2 מאווררים שקטים איכותיים.

- ה"K" בשם המעבד מציין שהוא בעל מכפלה פתוחה, כלומר מוכן לאוברקלוק. היות ואתה רשמת שאתה לא מעוניין, ניתן לקחת את המעבד הסטנדרטי שעולה כמה עשרות שקלים פחות. במפרט שלך, בשילוב עם ערכת שבבים Z68, תוכל לבצע אוברקלוק בכל זאת אם תרצה- לידיעתך.

- כונן קשיח יקר ודי מיותר. אם יש לך כבר כוננים קשיחים ואתה יכול להסתדר תקופה של כמה חודשים איתם- עדיף. מחירי הכוננים הקשיחים עדיין גבוהים מאוד.

- צורב משולב בלוריי? אני בספק אם תשתמש הרבה (אם בכלל) בדיסקים של בלוריי. כיום המדיה נחשבת למאוד לא משתלמת.

- היות ולקחת מעבד מסוג Tray, הוא אינו כולל מאוורר, לכן יש צורך לרכוש מאוורר בנפרד או לקחת גרסת BOX.

להלן מפרט אלטרנטיבי, הכולל:

- מעבד ללא אופציה לאוברקלוק החוסך כמה עשרות שקלים.

- לוח-אם שאומנם מבוסס ערכת שבבים H67, אך מדובר על לוח איכותי יותר ומגוון יותר בחיבוריו (לדוגמא- USB3).

- קירור שקט ומשופר שישמור על המעבר בטמפ' נמוכות יחסית גם במאמץ.

- זיכרונות זולים יותר אך איכותיים- לא תרגיש שום הבדל בביצועים וחסכת פה לא מעט מהבחינה הכספית.

- בתור אופציה אם אתה חייב כונן קשיח- כונן סטנדרטי של טרה עם אחלה ביצועים.

מספר הערות נוספות:

- אתה יכול להשאר עם לוח האם שבחרת והמעבד במידה ואתה רוצה את התמיכה הנוספות שיש בערכת השבבים Z68 ו/או אפשרות לביצועי אוברקלוק בעתיד ולשפר ביצועים.

- מדובר כאן על מעבדים די חזקים. אם השימוש שלך חובבי, ניתן לשקול ללכת על מעבד i3-2100 שגם כן נחשב למעולה ותחסוך פה כמה מאות שקלים.

מעבד Intel Core i5-2500 Tray

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14291

כמות: 1

מחיר: 928 ש"ח ( למזומן:909 ש"ח )

לוח אם ASRock H67M-GE

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14376

מחיר: 535 ש"ח ( למזומן:524 ש"ח )

זיכרון G.Skill DDR3 8GB (2x4GB) 1333MHz 9-9-9-24 NT

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=17086

מחיר: 246 ש"ח ( למזומן:241 ש"ח )

קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12237

מחיר: 125 ש"ח ( למזומן:123 ש"ח )

כונן קשיח Seagate Barracuda 7200.12 ST31000524AS 3.5" 1TB 32MB SATA3

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14507

מחיר: 550 ש"ח ( למזומן:539 ש"ח )

צורב LG GSA-GH22N x22 SATA Black DVD

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=7260

מחיר: 115 ש"ח ( למזומן:113 ש"ח )

מארז ללא ספק Fractal Design Define Mini

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=17256

מחיר: 420 ש"ח ( למזומן:412 ש"ח )

ספק כח Seasonic S12II 520W

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=11572

מחיר: 345 ש"ח ( למזומן:338 ש"ח )

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 3,264 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות: 3,199 ש"ח (2% הנחת מזומן שטרות

פורסם
  • מחבר

תודה! זה היה מהיר וחסך הרבה מאוד כסף. בגדול - מסכים עם הכל, כמה נקודות קטנות -

1. קירור - טעות שלי, התכוונתי להוסיף קירור למעבד והוספתי קירור מיותר למארז.

2. HD - יש לי HD "ישנים" אבל הכוונה שלי להשתמש בהם ל- DATA בלבד. מערכת הפעלה + תוכנות עיקריות אמורות לשבת על ה-HD החדש. מכיוון שחסכת לי כאן הרבה כסף שאני יכול עכשיו להפנות לאקסטרות - יש טעם להוסיף SDD של 64 או 128 ג"ב ולהתקים עליו את מערכת ההפעלה? אני מבין שהמחשב יהיה מהיר יותר, זה יבוא לידי ביטוי עם שאר החומרה?

3. צורב BD - צורב DVD יש לי כך שאם אני לא לוקח צורב BD - חסכתי עוד 100 ש"ח. השאלה היא איך כדאי היום לגבות סרטים ותמונות? חשבתי שמדיות BD טובות מבחינת נפח ועמידות. מה הפתרון המומלץ? HD חיצוני? שאלה שאולי תשמע אידיוטית אבל בכל זאת - ערכתי סרט. בבית אני מזרים אותו ל-PS3 ב-High Defintion ואין בעיה. אבל אם אני רוצה להקרין High Defintion אצל הסבתות אני לוקח איתי את המצלמה אחרי שהעלתי את הסרט לזכרון הפנימי שלה (אני מבין שזה לא בדיוק הפורום אבל נראה לי שגם לזה יש לכם תשובות)?

פורסם

2. SSD יאיץ לך את עלייתה של מערכת ההפעלה ובכללי תוכנות אשר יותקנו עליו. יש לך לדוגמא את Crucial M4 אשר נחשב לאיכותי ומהיר יחסית למחירו. מה שכן, כמו שאתה רואה- הנפח לא גדול, לכן בצע את החישובים בעצמך. אם אתה רוצה לראות אם יש כוננים עדיפים, אמליץ לך לפנות לפורום אמצעי אחסון. מבחינת שאר החומרה אמורה להיות תאימות מלאה, היות ויש לך על לוח האם שני חיבורי SATA 6Gb/s שלא יאיטו אותו.

3. אם אתה לא לוקח צורב BD בלוריי אתה חוסך כ-765 שקלים. על מנת לגבות מידע, אתה יכול לרכוש כיום DOK בנפח של 32 גי'גה שיעלו לך פחות מ-150 שקלים. אם אתה רוצה נפח איחסון גדול ומהיר יותר, הפתרון הוא אכן כונן קשיח חיצוני, כאשר מחירו דומה למחירים של כוננים פנימיים (אם לא מעט גבוה יותר).

בנוגע לשאלתך- לא ממש הבנתי מה השאלה...

פורסם
  • מחבר

2. הבנתי. שאלה אחת אחרונה - כמה מקום (סדר גודל) לוקחת התקנה של 7/64? ישאר משהו משמעותי מ- 64GB?

3. השאלה פשוטה (כנראה שסיבכתי אותה). איך אני לוקח איתי סרטי HD להצגה במקומות אחרים (שיש להם נגן BD). אבל עזוב - בשביל 800 ש"ח אני כבר אסתדר.

תודה ושיהיה לך שבוע מצויין, התחלת אותו בלחסוך לי 1500 ש"ח... :yelclap:

פורסם

2. הייתי אומר שלאחר ההתקנה+תוכנות בסיסיות ועדכונים, אמור לקחת סביב ה-20 ג'יגה.

3. כעיקרון בחלק מנגני הבלו-ריי יש גם כניסת USB כאשר אותו נגן יודע לקרוא קבצי MKV לדוגמא, לכן DOK יהיה מצויין פה. אם אין, בדוק אולי אם לטלויזיה יש את החיבור הזה ואם כן- בדוק אילו פורמטים נתמכים. כמו כן, תמיד יש את האפשרות לקודד את הסרט לפורמט AVI סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב,

שאלה אחרונה (כנראה) - כמה משמעותי ההבדל בין מערכת מבוססת H67 ל-Z68?

בהנחה שאני לא מוסיף כרטיס מסך חיצוני, לא עדיף לי לדבוק ב- Z68 ולקנות משהו כמו -

Intel BLKDZ68DB Dunes Beach

עולה עוד 100 ש"ח, זה בסדר מבחינתי.

תודה ושבוע מצויין לכולם.

פורסם
  • מחבר

גיגלתי קצת והחלטתי שה-H67 יספיק.

הזמנתי הכל, יגיע באמצע השבוע.

תודה על כל העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים