עבור לתוכן

נייד חדש לעבודה,לימודים(תכנות) דגש על ניידות\אמינות תקציב: 5000 ש"ח כולל הכל

Featured Replies

פורסם

בעקרון מאוד מעניין אותי כל העניין עם האולטרהבוקים, ונראה לי יש כמה שנכנסים בתקציב. כרגע אחרי רצף של מספר מחשבים שעשו בעיות אני רוצה מחשב עם ביצויים סבירים שלא "יעצבן" ויתמוך בכל מה שצריך לתמוך (לדוגמה - מערכת הפעלה אחרת ממה שבא מהיצרן)

סביר מאוד שאקח אותו לעבודה כל יום , אבל אני גם רוצה שזה יהיה המחשב הראשי בבית.

פורסם

אולטרה-בוק אמיתי יהיה קצת בעיה בשבילך - לא רק שהם בגבול העליון של תקציבך ואף מעבר לכך, אלא שהם מגיעים עם מעבד UM בעל ביצועים מופחתים והארד דיסק SSD שאמנם מהיר מאוד אבל קטן, ולכן לא הייתי משתמש באף אחד מהם כמחשב ראשי.

ישנן כמה הצעות חלופיות, שאמנם כבדות מעט יותר (באזור ה1.6-1.8 ק"ג) אך לדעתי יענו על דרישותיך באופן טוב יותר. אני מדבר על דגמים כמן Dell Vostro V131, Lenovo Thinkpad Edge E320 ואפילו Asus U36.

פורסם

לא מדוייק, יש אולטרה בוקים עם דיסק קשיח סטנדרטי.

פותח הדיון - לא כתבת מה הדרישות מהנייד? אלו דברים אתה מתכנן להריץ?

בנוסף, לא כתבת מה גודל המחשב אותו אתה מחפש.

דוגמה למחשב נייד קל מאוד, עם מפרט סביר לשימוש כללי, ודיסק קשיח רגיל - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809705

פורסם
  • מחבר

תקציב - אני יכול לעלות עבור הבדל איכותי

SSD - 128ג"ב יכול בהחלט להספיק לי.

מסך - אני חושב ש11-13 אינטש מתים לסוג העבודה שאני עושה , אני לא צריך טונה של מקום על המסך.

רוב העבודה שאני עושה : על טקסט. אני מניח שעם סרט סטרים פה ושם אולטרהבוק יתמודד , לכן הדגש בעיקר על אמינות נוחות וניידות , ביצועים גודל ,אין לי פשוט מושג מה אני אריץ. מסך דיסק קשיח וכל זה באים אחרי זה. יש לציין כי סביר להניח שאני אצא עם המחשב מהבית כמעט כל יום ובעצם עכשיו אני כותב בחוץ על נייד.

חשבתי לקנות ZENBOOK - אבל הבנתי שיש בעיות משמעותיות עם המקלדת מה שיכול להוציא אותי מהכלים. יש סיכוי טוב שאקנה את המחשב מאסטוף או USHOPS דרך אמזון או ניואג , זה הגיוני או שמתכון לצרות? (אני מניח שהממיר אוניברסלי, ולגבי שפה על המקלדת זה לא רלוונטי עבורי)

עריכה - אה ועדיף מסך שנוטה לכיוון הרחב אבל ברזולוציה "סטנדרטית" (16:9 או יותר)

פורסם

הזנבוק נמצא כמעט בכל באג ואופיס דיפו שראיתי בתצוגה, אתה יכול ללכת להתרשם מהמקלדת בעצמך..

לגבי מסך, רוב המחשבים בעלי אותו יחס, הזנבוק מגיע עם הפנל הכי איכותי וברזולוציה של 1600X900 (מול 1366X768 של האחרים בקט' ה-13.3").

אני בעצמי מתלבט בין הסמסנוג סדרה 5 החדש לבין טושיבה z835 (בקנייה מארה"ב).

מבחינת ביצועים ואיכות בנייה הזנבוק ינצח. אבל מבחינת בטרייה, חיבורים ומחיר אני אישית נוטה לכיוון הטושיבה (מה גם שע"פ הצהרתם, טושיבה לא עושים בעיות לכבד אחריות בינ"ל).

ד"א, קח בחשבון ש"128GB" זה לפני הכל, לפני מערכת הפעלה, תוכנות, כל מיני מחיצות נעלמות שחלונות מקצה לעצמה. בסוף אתה נשאר עם הרבה פחות. (מה שכונן חיצוני פותר בקלות במחשב ביתי, אבל בכל זאת).

פורסם

הנה עוד דגם של אולטרה-בוק עם דיסק קשיח סטנדרטי ומחיר סביר יותר : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10680

ויש אפשרות להעריך אחריות בארץ ל-3 שנים.

איירון, לא הייתי לוקח סיכוי עם השירות של מפעיל בארץ על טושיבה. אתה לא רוצה לקבל תשובה אחת היום, ולגלות שזה לא ממש המצב ברגע שתזדקק לה.

במידה והפרש המחיר בין ישראל לחו"ל לא גדול, והיבואן המקומי לא ידוע כאחד שתומך אחריות גורף, אל תקנה את הנייד.

יש מספיק דגמים של חברות אחרות.

אני לא הייתי רץ לקנות SSD ולכן האופציה של האייסר שהנתתי לפותח הדיון רלבנטית גם בשבילך, או אם אתה רוצה ממש אולטרה-בוק

שווה לעשות מאמץ לטוס לאילת ולקנות את הנייד הבא - http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11454&perur=2&t=1&c=331

ללא מע"מ מחיר הנייד הזה הוא כ-5500 שח עם 3 שנים אחריות רשמית. בארה"ב מחירו כ-1300 דולר, ועם משלוח לארץ ומיסים המחיר יגיע לכ-6000 שח.

גם אם משהו יכול לקנות אותו עבורך בארה"ב, יצא כי תשלם מס מקומי בארה"ב ומחיר הנייד יהיה 1400 דולר, או 5300 שקלים.

פורסם

איזה יבואן ידוע בתור נותן אחריות גורפת?

פורסם

דל על רוב הדגמים, ולנובו על דגמי ה-thinkpad.

גם אסוס נותנים אחריות לדגמים שבפירוש נכתב עליהם אחריות בינ"ל בחול (בד"כ זה לשנתיים).

HP נותנים שירות לדגמים העסקיים היקרים ואולי לעוד מספר דגמים.

כל השאר בארץ מקבלים שירות על ידי יבואן ולא על ידי חברת האם ולכן היבואן לרוב לא מסכים לקבל ניידים שנקנו מחוץ לישראל.

גם אם תדבר עם נציג של היבואן והוא יגיד לך שהם יתמכו במידת הצורך, במקרה של תקלה - הם יכולים להתכחש, ולך לא יהיה למי לבוא בטענות.

כי יבואן מקומי לרוב לא מחוייב לאחריות בינ"ל, אלא אם מצויין שמו במפורש באתר היצרן כנותן שירות בינ"ל תחת כיסוי האחריות.

פורסם
  • מחבר

אכן חשבתי לטוס לאילת בשביל מחשב. החוייה הכללית יותר טובה מלחכות למכס(הדיי ליברלי שלנו, ראיתם מה הולך באוסטרליה? שמים שמה תיירים על גלגל העינויים על עלי אקליפטוס...)

שיעבירו אותו...

בכל אופן מה שחשוב זה האמינות של המחשב , יהיה נחמד להוציא אותו בבוקר ברכבת או באמצע איזה שולחן אוכל ציבורי מבלי להתאמץ, אבל זה זוטות ומה שחשוב זה האמינות הכללית(אמנם לא ברמה של toughbook אבל שלא יתחיל לייבב מהמאוורר ולהבהב במסך אחרי כמה חודשים)

בכל אופן תודה רבה לכל המגיבים, ולמי שעדיין יגיב, את כל הדגמים אני ארשום ואנסה להחליט בצורה רציונלית ממה אני אהייה הכי מרוצה לפי מידע שאמצע עוד... (עדיף ככה) ואעדכן אותכם.

דל על רוב הדגמים, ולנובו על דגמי ה-thinkpad.

גם אסוס נותנים אחריות לדגמים שבפירוש נכתב עליהם אחריות בינ"ל בחול (בד"כ זה לשנתיים).

HP נותנים שירות לדגמים העסקיים היקרים ואולי לעוד מספר דגמים.

כל השאר בארץ מקבלים שירות על ידי יבואן ולא על ידי חברת האם ולכן היבואן לרוב לא מסכים לקבל ניידים שנקנו מחוץ לישראל.

גם אם תדבר עם נציג של היבואן והוא יגיד לך שהם יתמכו במידת הצורך, במקרה של תקלה - הם יכולים להתכחש, ולך לא יהיה למי לבוא בטענות.

כי יבואן מקומי לרוב לא מחוייב לאחריות בינ"ל, אלא אם מצויין שמו במפורש באתר היצרן כנותן שירות בינ"ל תחת כיסוי האחריות.

מה המצב עם לשלוח את המחשב בחזרה לחו"ל (כמו שכתוב לדוגמה באתר ushops) בשביל אחריות?

הזנבוק נמצא כמעט בכל באג ואופיס דיפו שראיתי בתצוגה, אתה יכול ללכת להתרשם מהמקלדת בעצמך..

ד"א, קח בחשבון ש"128GB" זה לפני הכל, לפני מערכת הפעלה, תוכנות, כל מיני מחיצות נעלמות שחלונות מקצה לעצמה.

באמזון אנשים מתלוננים על מקלדת שלא מגיבה לפעמים. זה כמו להקליד עם כפפות רופפות על סמארטפון - מעלה עצבים, מעניין עם יש לזה בסיס או שזה רק כי בדקתי את הדירוגים הנמוכים שבכלל דיברו על בעיות ולא שיבחו את המוצר בלי תוכן

לגבי הזכרון , כן זה ברור , גם 90 גי'גה פנויים זה הרבה מאוד מקום .... אמנם יש לי 1TB בנייח והם לא רייקים, אבל זה אך ורק בגלל כמה הרצאות שהורדתי ועדיף לשמור את הדברים האלה על כונן חיצוני כי מילא הם לא בדיוק מקומיים עבור מחשב אחד.

אבל מחיצות חבויות? לא שמעתי על זה... מה הבעייה איתן?

פורסם

מחיצת שיחזור של המערכת הפעלה, כי אין לך אופציית recovery disc... מניח שזה תלוי ביצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים