עבור לתוכן

איך עובדות אפליקציות שמודדות דופק לב?

Featured Replies

פורסם

פורסם

לרוב ע"י שימוש במיקרופון. אל תבנה עליהן, לא מדוייקות במיוחד...

פורסם
  • מחבר

האמת אחרי קצת חפירה בנושא, מצאתי שהן עובודת ע"י זה שאתה מצמיד את האצבע למצלמה והן מודדות את השינויים בתמונה (דופק).

פשוט היה הרגע וויכוח סוער בבית לגבי אם זה עובד או לא - עובד זה כן, ודי מדוייק.

פורסם

העניין הוא שהמדידה יכולה להיות מושפעת מספאזמים ואפיזמות תת-עוריות.

התוכנות הללו יותר "נחמדות" מאשר שימושיות באמת. מה הבעייה למדוד דופק בעורק הרדיאלי או הקרוטידי?

פורסם

אבל למה בגאדג'טים?

שייך לסלורלר וטבלטים.

מעביר.

פורסם

לא מדוייק בכלל, טועה בעשרות אחוזים :bash:

פורסם

מה הבעיה לשים יד על הלב ולמדוד את הקצב ל6 שניות ולהכפיל בעשר?

פורסם

זה לא מדוייק. ראשית בודקים מינימום 15 שניות ומכפילים ב-4, שנית לא שמים יד על הלב על על אחד העורקים (קרוטיד, בריכיאלי, רדיאלי)

פורסם

זה לא מדוייק. ראשית בודקים מינימום 15 שניות ומכפילים ב-4, שנית לא שמים יד על הלב על על אחד העורקים (קרוטיד, בריכיאלי, רדיאלי)

הייתי מתנדב במד"א וזה מה שהיינו עושים למטופלים :xyxthumbs:

פורסם

כל הדיון שלהם נחמד אבל איך זה קשור לשאלה שלו?

התוכנות שאני מכיר מבקשות ממך להצמיד את האצבע למצלמה.

היגיון בריא יסביר לך שהתוכנה פשוט מנתחת את התמונה ומזהה שינויים מזעריים שקורים לפי הדופק.

פורסם

מה הבעיה לשים יד על הלב ולמדוד את הקצב ל6 שניות ולהכפיל בעשר?

במדידה ישירות מהלב ניתן לטעות ולספור כל פעימה פעמיים.

אם תקשיבו ללב באמצעות מסכת (סטטוסקופ) תוכלו להבחין שבכל פעימה נשמעים שני קולות עוקבים. קולות הלב נשמעים בשעת הסגירה של שסתומי הלב. קול הלב הראשון נובע מסגירתם של המסתמים שבין העליות והחדרים (מימין ומשמאל) וקול הלב השני נובע מסגירתם של המסתמים שבין החדרים והעורקים היוצאים מהם, (מימין ומשמאל). את הלב ניתן לדמות לבית בעל ארבעה חדרים וארבע דלתות (=שסתומים), המאפשרות לדם לזרום בכיוון הרצוי בלבד.
פורסם

האמת שגם בעורקים אתה יכול להרגיש את הכיווץ וההרפייה (סיסטולה ודיאסטולה) אבל ההרפייה הרבה פחות מורגשת.

בכל מקרה מדידה ידנית לא פרקטית אם אתה רוצה לנטר את הדופק בזמן פעילות גופנית למשל.

פורסם

החכמתי, תמיד מדדתי מהלב,

עכשיו אני אמדוד מהצוואר.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים