עבור לתוכן

לפטופ קל, דק וחזק לשימוש עסקי מארה"ב

Featured Replies

פורסם

היי, אני מחפשת לפטופ לשימוש עסקי.

מטרות: המחשב מיועד בעיקר לשימוש עסקי (משרדי). לא צריך להריץ משחקים ולהתמודד עם גרפיקה מורכבת (עיבוד תמונה בפוטושופ ברמה בסיסית לכל היותר).

המחשב ישמש כמחשב שני ולא יתחלף מחשב שולחני, אבל יסתובב הרבה. חשוב לי שיהיה חזק, מהיר, אמין ובנוי טוב.

קניה: בארה"ב, אז המחירים בהתאם.

אחריות בינלאומית: כן

תקציב: עד כ-4,000 ש"ח נשמע לי הגיוני. רצוי פחות אלא מה

משקל: קל! עד 2 ק"ג לכל היותר, עדיף פחות. משקל הוא השיקול הכי חשוב

נוחות: מקלדת נוחה קריטית. מקלידה הרבה ומאוד מהר. דומה ככל האפשר בגדול, בתצורה ובתחושה למקלדת רגילה (לא של לפטופ)

סוללה: 4-5 שעות ומעלה

מסך: 12"-14"

תוספות: לא דרוש אף סוג שהוא של כונן אופטי

מ"ה: לא קריטי. רצוי שיגיע עם Windows 7 אבל אני יכולה להסתדר בלי.

מותג: אני אוהבת את ASUS ו- DELL. גם סמסונג בא בחשבון. בשום אופן לא HP.

אשמח מאוד להמלצות!

אני לא מעודכנת בנושאי חומרה מהשנים האחרונות, התחלתי לעשות שיעורי בית וכל המלצה וכיוון גם לדגמים ספציפים וגם לסדרות טובות יעזרו מאוד.

פורסם

כמה הבהרות, ברשותך:

1. האם התקציב אמור לכלול משלוח לארץ ומע"מ?

2. איך בדיוק את מצפה ממקלדת של לפטופ 14" ומטה להיות הגודל ובתצורה של מקלדת שולחנית טיפוסית?

פורסם
  • מחבר

כמה הבהרות, ברשותך:

1. האם התקציב אמור לכלול משלוח לארץ ומע"מ?

2. איך בדיוק את מצפה ממקלדת של לפטופ 14" ומטה להיות הגודל ובתצורה של מקלדת שולחנית טיפוסית?

היי, לשאלותייך המחיר הוא נטו ללפטופ. לא מתבצע באמצעות משלוח, מגיע עם מישהו משם.

לגבי המקלדת, אני לא מצפה ממנה להיות זהה. אמרתי ככל האפשר - הכוונה היא למקלדת גדולה ונוחה.

לצורך העניין היום אני עם נטבוק מסדרת ה- EEEPc של אסוס. ביחס לקטגוריה ובהשוואה לנטבוקים אחרים היא נוחה, ביחס לכל דבר אחר לא ממש.

גם הקטגוריה של טאבלט עם מקלדת מדברת אלי, אבל כדי שהוא יהיה כלי עבודה אני לא יכולה להסתפק באנדרואיד כך שזה פוסל את הטרנספורמר פריים (למרות שהוא נראה מדהים) ואלה שמריצים Win7 כבר נמצאים מחוץ לטווח המחיר.

עשיתי בינתיים כמה בדיקות ויש כמה דגמים שעניינו אותי במיוחד:

Dell Vostro V131

Dell Latitude E5420

Dell XPS 13 Ultrabook

איכשהו ב- Vostro V131 אני מחפשת את ה"קאץ'" או מה לא בסדר בו כי על פניו ביחס למחיר שלו הוא נותן תמורה מדהימה וגם נראה מצוין.

אשמח לעזרה :)

פורסם

את מודעת לעניין שלא יהיה עברית על המקלדת במידה ואת רוכשת בארה"ב, כן?

לגבי הV131 - לדעתי כשהמסך לא צמוד לסוף המחשב (יש איזה 2 ס"מ של מרווח מאחורה) זה מכוער אבל אולי זה רק אני. מעבר לזה הדגם הזה מומלץ מאוד.

פורסם
  • מחבר

את מודעת לעניין שלא יהיה עברית על המקלדת במידה ואת רוכשת בארה"ב, כן?

כן, זה לא מפריע לי. הקלדה עיוורת. מקסימום אם ארצה יש חריטה / מדבקות.

לגבי המראה של ה- Vostro זה דווקא אסתטי בעיני, ראיתי מחשבים יותר מוקדמים בסידרה עם אותו מראה וזה נראה יותר אלגנטי בעיני.

איך סדרת ה- Zenbook של ASUS?

[עריכה]

אגב אני אשת סיסטם בעברי, כך שלמרות שאני בחורה לא צריך לפחד לדבר איתי על דברים קצת יותר מורכבים. ;)

התחלתי להתעדכן לגבי הדורות האחרונים של מעבדים וממה שראיתי עד כה העליונות של ה- i7 לעומת i5 לא דרמטית אני יכולה להסתפק בלי בעיה ב- i5 לטווח רחוק, גם בהנחה שבשלב כזה או אחר אשדרג ל- Win8.

פורסם

יקרה לתקציב שלך. אלא אם את מוכנה להתפשר על המחשב הכי זול בסדרה ולקבל שנת אחריות אחת.

אם את חושב ברצינות לקנות את ה-131, עדיף לעשות זאת בארץ.

הפרש המחיר בין ארה"ב לארץ בדגם הזה קטן מאוד, ובארץ בנוסף לעברית במקלדת מקבלים גם 3 שנים אחריות (לא מגיע עם נייד כסטנדרת בארה"ב)

התקציב שלך גבולי יחסית לדרישה ל-ultrabook.

פורסם

אני לא מתייחס אלייך שונה כי את אישה.. כל אחד ומינו (:

כמו שנאמר - הסדרה יקרה יחסית לתקציב שלך למרות שהלפטופ עצמו הוא מעולה מכל הבחינות.

פורסם

יש כמה סדרות של אולטרהבוקים בגבול העליון של התקציב - Zenbook כאמור, וגם סדרה 9 של סמסונג וגם דגמי האולטרהבוק של DELL כולם כוללים דגם "בסיס" בעל מעבד I5, כונן SSD של 128GB וזכרון של 4GB, וכולם נמכרים בארה"ב בכ1000$. יצויין שבכולם המעבד הוא מעבד UM החלש יותר מהI5 הניידים הרגילים (נניח, כמו זה שתמצאי בV131), אבל הם גם קלים יותר. ישנם גם דגמי Toshiba Portege זולים יותר, בסביבות ה800$, שמספקים תמורה טובה והם אף הקלים שבחבורה, אך מגיעים עם מעבד I3 (אם כי אני מאוד בספק שתרגישי בהבדל כלשהו).

בסופו של דבר הכל מגיע לסוגיית המחיר והמשקל: הV131 נמכר בישראל עם 3 שנות אחריות, מקלדת בעברית וללא מערכת הפעלה בכ3200 שקל - ושוקל 1.81 קילו. הPortege נמכר בארה"ב בקצת פחות מזה ועם מערכת הפעלה וכונן SSD אך ללא מקלדת עברית ואחריות לשנה בלבד, אבל שוקל 1.12 קילו בלבד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התשובות!

התקציב גמיש, הגדרתי 4,000 ש"ח ולא יותר כדי לכוון לדגמים שמגיעים +/- לתקציב הזה אבל אם מדובר בהפרש של סדר גודל של כ-100$ שייתן הבדל משמעותי בתמורה אני לגמרי לא פוסלת.

אגב יש משהו מקביל לזאפ לחנויות בארה"ב שיכול להקל על החיפוש? לחילופין המלצה על חנויות זולות בניו יורק (חוץ מ- B&H ו- Best Buy)?

אני רואה שאם אני מותחת את התקציב מעט זה לא נותן לי הרבה.

בין DELL Vostro V131 עם 13.3", מעבד i3 ו- 2GB RAM 320GB HDD במשקל 1.8 ק"ג.

לעומת ASUS Zenbook עם 13.3", מעבד i5, ו- 4GB RAM 256GB SSD במשקל 1.1 ק"ג.

ההפרש בארה"ב הוא כפול מחיר (500$), אבל ההבדל במשקל משמעותי ומורגש, ה- Zenbook שוקל כמו הנטבוק שלי היום.

מישהו מכיר את הדרישות של Win8 ויודע להגיד איך הוא יסתדר עם 2GB RAM? לדעתי גם Win7 ישמח לקבל 4GB.

אולי כדי לנטרל את השיקול הזה הכי פשוט יהיה לקנות סטיק נוסף של 2GB ולהרחיב?

אני רוצה לחשוב על הלפטופ הזה לטווח רחוק, וככל שאני בודקת יותר לעומק ה- Vostro פשוט משתלם. הבעיה היחידה היא שה- i3 קצת מרתיע אותי כשהוא שני דורות מאחור. מצד שני לא התנסיתי בו ובאחרים.

פורסם

כמה הערות:

1. מעבדי I3 הם לא "2 דורות לאחור", שכן המספור אינו מתייחס כלל לדורות. קיימים בשוק מעבדי דור קודם הן מ"סוג" I3 והן I5, I7, במקביל למעבדי הדור הנוכחי של שלושת הסוגים.

2. הZenbook ששוקל 1.1 קילו הוא דגם ה11.6". דגם ה13.3" שוקל 1.3.

3. ספציפית לגביו הZenbook יצא לי לקרוא טענות רבות לגבי משטח ההצבעה (לא רלוונטי עם עכבר חיצוני), אך גם כמה לגבי המקלדת בהקלדה מהירה.

פורסם

ישנם גם דגמי Toshiba Portege זולים יותר, בסביבות ה800$, שמספקים תמורה טובה והם אף הקלים שבחבורה, אך מגיעים עם מעבד I3 (אם כי אני מאוד בספק שתרגישי בהבדל כלשהו).

יש להם ב800$ גם I5 לפי אתר יצרן.

פורסם
  • מחבר

vic07 תודה על התיקונים וההבהרות.

קשה לי עם מותג כמו טושיבה, לא עבדתי עם מחשב שלהם מעולם כדי להעיד על איכות אבל איכשהו בתפיסה שלי טושיבה וניידים לא הולכים ביחד.

מה דעתכם על Samsung Series 9? את המראה, המשקל והעובי אני אוהבת מאוד והמפרט נשמע טוב.

למרות התדמית היקרה הדגם הבא עולה 970$: Samsung NP900X3A-B01UB Series 9 13.3"

1.6GHz Intel Core i5-2467M CPU

4GB of DDR3 SDRAM

128GB Solid State Drive (אין לי בעיה עם זה, מספיק בשביל מחשב שני)

Integrated Intel HD Graphics 3000

13.3" LED-Backlit HD Widescreen Display

1.31 ק"ג

זמן סוללה מוצהר 7 שעות

מגיע עם Win7 Home Premium 64bit

המקלדת קיבלה ביקורות טובות

פורסם

אני מתלבט בדיוק כמוך (תקציב ושימושים דומים מארה"ב).

סמסונג סדרה 9 הישן קראתי הרבה ביקורות שטוענות שיש לו בעיות חמורות של קליטת WIFI, הייתי בטוח שאני יקנה אותו עד שראיתי כמה בדיקות של הנושא.. המקלדת של הסמסונג 9 בהחלט מדהימה לפי דעתי ביחס לגודל של המחשב, אני מקווה שההצלחה תשוחזר עם ה-5..

אני אישית כרגע מתלבט בין סמסונג סדרה 5 החדשה (מחכה שייצאו ביקורות) לטושיבה z835 + i5 + 6gb (שעולים בין 950-1000$). הטושיבה הכי קל שיש ובעל בטרייה מאד חזקה. אבל מבחינת ביצועים הוא בעל SSD חלש יחסית ואיכות הבנייה היא לא הכי טובה שיש (נובע מהעלות המאד נמוכה שלו והמשקל הנמוך).

דבר חשוב נוסף הוא אחריות, טושיבה בארץ טוענים שהם מקבלים את האחריות הבינ"ל (שנה), כך אני חושב גם דל (אבל לא בדקתי), לגבי סמסונג אני לא בטוח - אם מישהו יודע הוא מוזמן לשתף :hi:

Win7 בטח גם עם שימוש בפוטושופ ישמח לקבל 4GB.. אני לא הייתי קונה היום מחשב עם 2.

מבחינת "להרגיש" את המחשב, את הזנבוק, הדל והסדרה 9 הישנה אפשר למצוא בארץ בתצוגה בכל מיני חנויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים