עבור לתוכן

אלפסק - מצפצף בלי סיבה + איזו סוללה לקנות

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי אלפסק Ippon Backpower Pro 850VA Arista

לאחרונה היו כמה פעמים בהן הוא התחיל להשמיע צפצופים קבועים מהירים שנפסקו לאחר זמן קצר (בדרך כלל דקה או שתיים) ולפעמים נמשכו יותר (במקרים האלה סגרתי את המחשב). קורה ללא קשר לכמות העומס על המחשב.

לפי החוברת זה אומר שיש עומס יתר עליו. לפי תוכנת הבקרה בזמן הצפצופים היה עומס של פחות מ50% ושבכלל יש הפסקת חשמל (בפועל לא הייתה).

מישהו נתקל במקרה כזה ויודע מה ניתן לעשות? (נגמרה האחריות).

לצורכי בדיקה, כיביתי את החשמל, והצפצופים של האלפסק היו שונים (צפצופים איטיים) ובמקרה הזה גם שמעתי את הרעש שנוצר מהשימוש בסוללה (מן זמזום) שלא היה בזמן הצפצופים המהירים.

יש לי אלפסק נוסף שדורש החלפת סוללה. הסוללה היא 12v 7ah. ראיתי שיש של כמה חברות והמחירים הם בין 120-200 לסוללה. האם יש חשיבות לאיזו סוללה אני קונה?

תודה לעוזרים

פורסם

נראה כיאלו שהוא "מאבד" את המתח מהחשמל לפעמים :

הוא מחובר למגן ברקים ? אם כן אז תוציא אותו, UPS לא אמור להיות מחובר מהיציאה של מגן ברקים

תנסה להחליף את הכבל שמחבר את ה UPS לחשמל

תחבר אותו דרך מפצל אחר (אם יש שם מפצל או משהוא)

תבדוק אם יש בעיה שבאמת נעלם המתח בשקע (בעיה בחשמל של הבית)

תבדוק אם הפיוז שיש בכניסת המתח ל UPS (בדרך כלל חלק מהשקע השחור של הכבל מתח ב UPS, שניתן להוציא כשהכבל מנותק) שלם (החוט בפנים ישר) וכו

תבדוק אם בתוך ה UPS יש משהוא משוחרר / דפוק / שרוף

בסוללות יש את Yuasa שהם טובים אבל גם הכי יקרים, יש Ritar ו DiaMec שהם גם טובים, ויש את כל היתר שהם גנריים (יש ביניהם כאלה שהם אותה רמה כמו Ritar ויש כאלה שהם גרועים, לא מכיר את כולם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים