עבור לתוכן

[נפתר]המחשב קורס במאמץ

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

הבעיה:

המחשב קורס (מתבצע כיבוי של המחשב) בתחילת המשחק skyrim, אז חיפשתי ברשת פתרונות והגעתי לתוכנה furmark שאמורה לבדוק את המחשב במאמץ, הדלקתי את התוכנה לחצתי "Burn in test" והמחשב קרס אחרי 10 שניות, לא היו תוכנות שרצות ברקע.

צירפתי תמונה של speedfan.

speedfan.jpg

image upload

בחלונות הריקים האלו אמור להיות נתונים נוספים, אבל לא מופיע שם שום דבר (גם כאשר הרצתי כאדמיניסטרטור).

כפי הנראה הכל עולה באש, המחשב נמצא על שולחן ואין שום דבר שחוסם את פתחי האיוורור.

המפרט :

dell vostro 3500

i5 560m

4GB ram

geforce 310m

windows 7 pro x64 eng

מה ניתן לעשות?

תודה לעוזרים.

פורסם

תבדוק את הטמפרטורות עם התוכנה RealTemp (היא יותר אמינה לבדיקת טמפרטורה למעבדי אינטל, תבדוק שם גם את הכרטיס מסך).

בדיקת מאמץ מומלץ לעשות עם OCCT או PRIME95.

אם אין אחריות תפתח ותנקה.

פורסם

שתי שאלות:

האם המחשב קורס בעבודה לא מאומצת לאורך זמן?

מה גירסת הדרייבר של הכרטיס מסך שלך?

בברכה,

חגי חדד

פורסם
  • מחבר

כנראה שהמחשב מוגדר להפעלה מחדש כשמגיעים לטמפרטורה מסויימת.

שווה לנסות את זה:

http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/235824-undervolting-guide.html

הוריד לי כ-15 מעלות (!) מהמעבד.

נראה קצת ארוך אני אנסה את זה מחר.

תבדוק את הטמפרטורות עם התוכנה RealTemp (היא יותר אמינה לבדיקת טמפרטורה למעבדי אינטל, תבדוק שם גם את הכרטיס מסך).

בדיקת מאמץ מומלץ לעשות עם OCCT או PRIME95.

אם אין אחריות תפתח ותנקה.

הנה תמונה של realtemp

realtemp.jpg

image hosting jpg

בקשר ל-occt צריך לבדוק כל רכיב בנפרד? לבדוק רק כרטיס מסך?

יש אחריות עד הבית.

שתי שאלות:

האם המחשב קורס בעבודה לא מאומצת לאורך זמן?

מה גירסת הדרייבר של הכרטיס מסך שלך?

בברכה,

חגי חדד

המחשב כמעט ולא קורס בעבודה מאומצת, לעיתים רחוקות שלא הייתי שם לזה לב כל כך, אך לפי מה שאני זוכר שהייתי מעמיס עליו לפעמים קרס.

לגבי הגירסה היא רשומה התמונה של realtemp, ולפי מה שבדקתי ב-dxdiag רשום גירסת דרייבר 8.16.11.8999, לא יודע למה יש הבדל בין שני התוכנות.

עריכה: עם OCCT ל-GPU המחשב קרס אחרי איזה 2 דקות, הכרטיס מסך הגיע ל-96 מעלות (זה לא קצת מסוכן ? :P)

פורסם

המחשב מתכבה בגלל טמפ' גבוהות מדי, המאוור עובד? נקי מאבק?

פורסם
  • מחבר

יש דרך אחרת לבדוק האם המאוורר עובד חוץ מלפתוח את המחשב?

אני שומע רעש ולדעתי זה הרעש של המאוורר, המעבד לא עושה כזה רעש בדר"כ, או שאני טועה?

פורסם

לפי צילומי המסך, הטמפרטורות של המעבדים בסדר, אולי טיפה גבוהים אבל זה בהחלט נורמלי. הטמפרטורה של ה-HD היא הבעיה שלך ולא המעבדים. המאוור מכוון ישירות למעבד, ואמור לעזור קצת לקירור שאר הרכיבים. ה-HD לא "נהנה" מהקירור שלו.

בקיצור הייתי ממליץ לך לקנות משטח קירור עם איזה 3 מאווררים ולקוות שטמפרטורת העבודה של ה-HD תרד לפחות אל מתחת ל-45 מעלות. אם תוכל לנקות אותו מבפנים מאבק - גם טוב.

הייתי מציע לך לגבות חומר חשוב כי ה-HD לא בנוי לטמפרטורות כאלה. אני מעריך שהוא לא ישרוד עוד הרבה זמן בטמפרטורות כאלה.

פורסם
  • מחבר

כעת טמפרטורת ה-HD היא בסביבות 39-44 מהבוקר, האם פתיחת המחשב פוגמת באחריות?

פורסם

אם אני קורא נכון, מספר גירסת הדרייבר היא 189.99?

הגירסה נוכחית העדכנית מטעם NVIDIA היא 295.73

אני ממליץ לך בחום רב לשדרג גירסת דרייבר.

יכול להיות שבעיית החום נובעת מכך שהמעבד מנסה לבצע את החישובים הגרפיים כי הוא לא פונה לכרטיס הגרפי לבצע את זה.

ובנוגע לפתיחה - התשובה תלויה אם יש או אין מדבקת אחריות.

אם יש שם מדבקת אחריות, אז פתיחה תגרום לביטול האחריות (שבדרך כלל תקפה לשנה בלבד).

אם אין, אתה יכול לפתוח.

בברכה,

חגי חדד

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך אצלי הוא היברידי ולא ניתן להתקין את הדרייבר מהאתר של nvidia

פורסם

^ זה לא מקום לפרסומים מהסוג הזה וזו עבירה על חוקי הפורום.

אני עדכנתי לפני 4 ימים 320M שיש לי. זה לא קשה אתה נכנס לאתר של NVIDIA לאזור של הדרייברים, אז את המערכת, סדרת הכרטיס ומכאן אתה תדע לבד.

פורסם
  • מחבר

אני עדכנתי לפני 4 ימים 320M שיש לי.

היברידי?

פורסם

אפשר לעדכן כל כרטיס שנתמך (היברידי או לא), באותה המידה. את הנוכחי שלך איך התקינו לו את הדרייבר? מהאתר או מדיסק ההתקנה (מה שלא מומלץ).

פורסם
  • מחבר

כנראה שהמחשב מוגדר להפעלה מחדש כשמגיעים לטמפרטורה מסויימת.

שווה לנסות את זה:

http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/235824-undervolting-guide.html

הוריד לי כ-15 מעלות (!) מהמעבד.

בתוכנה RMclock אין לי את האפשרות "Advanced cpu settings".

אפשר לעדכן כל כרטיס שנתמך (היברידי או לא), באותה המידה. את הנוכחי שלך איך התקינו לו את הדרייבר? מהאתר או מדיסק ההתקנה (מה שלא מומלץ).

התקנתי מהדיסק, כי מהאתר של nvidia לא ניתן לבצע את ההתקנה.

כאשר אתv בוחר את הדרייברים של 310m, רשום למטה(תחת supported products) :

"Notebooks supporting Hybrid Power technology with Intel chipsets are not supported by this release."

גם אם אני מנסה להפעיל את הדרייבר, נרשם שהחומרה לא תומכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים