עבור לתוכן

שאלה| רשתות.. (תיאוריה)

Featured Replies

פורסם

שלום.

רציתי לשאול לגבי משהו שלא כל כך הבנתי..

מה ההבדל בדיוק בין broadband לבין baseband

מה היתרונות

תודה לכולם..

פורסם
  • מחבר

Up

פורסם

אתה מדבר על עולם המושגים של Ethernet?

אם כן לא הבנתי מה הקשר פה ל"יתרונות" כי מדובר על שני דברים שונים.

פורסם
  • מחבר

א. כן..

ב. אני לא הבנתי מה ההבדל בין השיטות, אני יודע שהיום משתמשים לרוב בבייס.. אם אני לא טועה.. בכל מקרה אשמח להסבר מפורט..

תודה רבה..

פורסם

שלום.

רציתי לשאול לגבי משהו שלא כל כך הבנתי..

מה ההבדל בדיוק בין broadband לבין baseband

מה היתרונות

תודה לכולם..

קודם כל אני אגיד מראש שאני לא מומחה לRF אבל אבא שלי כן וגם התעסקתי עם RF בעבר. בדרך כלל המושגים האילו בעיקר מופיעים בRF אבל broadband גם בדברים אחרים. הBaseband אם אני לא טועה זה התשדורת בלי ה carrier wave זה כעיקרון המידע שרוכב על הRF. עדיין אני לא מבין גדול עדיף לבדוק באינטרנט. היום המקלטים הם דיגיטאלים אבל לפעמים מורידים את התדר עם mixer ,PLL וVCO לתדר ביניים (IF) ולא לbaseband ואז דוגמים אותו עם ADC ויש איזה מעבד או ASIC שהופך את המידע לרצף של ביטים או symbols . יש לרוב גם פילטרים בעסק.

broadband זה מושג כללי לרחב סרט. הband הוא לרוב רצועה של תדר שאומר שזה טווח בין תדר לתדר. ככל שהטווח יותר גדול רצועה יותר רחבה ואז מקבלים broad band .אם הבנתי נכון רוחב הרצועה גדול יותר מאפשר baud rate גבוה יותר (קצב symbols ) . היחס אות לרעש לרוב קובע את מספר הsymbols השונים שאפשר לשדר בלי להתבלבל בינהם. כל symbol לרוב מיצג סדרה של ביטים . . בין המודולציות הנפוצות ביותר היום היא QAM וה symbols שלה אחרי עיבוד נראים כמו נקודות במיקומים שונים על ספקטרום I-Q כל מיקום של הנקודה (אם זכור לי נכון ) זה symbol .

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי את כל מה שכתבת..

אני מעוניין רק בסקירה כללית איך כל שיטת שידור עובדת..

תודה..

פורסם
  • מחבר

Up

פורסם
  • מחבר

Up

פורסם
  • מחבר

Up

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים