עבור לתוכן

עזרה ברכישת מחשב נייד לשימוש יומיומי עד כ-4000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

שמעתי על הקהילה רבות וזוהי הודעתי הראשונה. מקווה לשיתוף פעולה :)

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד למטרת החלפת מחשב נייח , השימושים העיקריים הם לאינטרנט , סרטים , מוזיקה , לימודים ומשחקים.

הכוונה למשחקים היא לא שאני גיימר כבד אבל שתהיה לי את האופציה לשחק אם ארצה במשחקים כבדים (בעיקר אני משחק במשחקי ספורט או מכוניות , אבל שתהיה את האופציה למשחקי פעולה למיניהם באיכות בינונית + - )

* גודל המסך? 15.6 או 17.3

* משקל רצוי? לא משנה לי אבל הבנתי שזה בערך עד 3.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?זמן עבודה בערך 5-7 שעות ללא טעינה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (

,

וכו) hdmi כן , השאר סטנדרטי.

* בלוטות? לא משנה לי.

* גודל מינימלי של

? 320 אפילו יספיק אם זה יוזיל.

* כונן CD/DVD? צורב? כן (האם כל צורבי Multi הם צורבי dl??)

* כונן Bluray? לא חייב.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חשוב בשבילי 3 שנים אחריות של חברה טובה בארץ. (בדר"כ זה איסוף והובלה לא?)

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא , אני יכול להתקין לבד.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש משנה לי , עדיפות לחברה טובה וידועה עם נותני שירות טובים בתחום האחריות.

בגדול ראיתי את הדגם הזה ,

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13805 ,

האם הוא יענה לי על הדרישות?

חשוב לי מאוד שמחשב יהיה עם מקלדת קשיחה ולא flex , שהאיכות בנייה תהיה טובה ולא תרגיש זולה.

הבנתי שב-dell 5110 יש בעיית התחממות רצינית והמקלדת flex ממש ופשוט לא נוחה.

הסיבה היחידה שאני לוקח i7 היא שאני בונה עליו שיחזיק מעמד כמה שנים טובות.

אודה לעזרתכם.

פורסם

האם מדובר במחשב שאמור להיות תחליף שולחני?

הדרישה לזמן סוללה של 5-7 שעות יחד עם מסך גדול וכרטיס מסך נפרד לא ריאלית. בכל מקרה אם המחשב לא הולך להיות נייד בדרכים אלא נייד מהחדר לסלון אז לדעתי זמן סוללה הוא לא רלוונטי.

לגבי המחשב שבחרת, gt 520mx הוא כרטיס מסך בסיסי שלמיטב ידיעתי לא יאפשר יותר מידי יכולת גיימינג.

עבור משחקים צריך לדעתי להוסיף לפחות עוד אלפיה לתקציב.

בחירה ב-i7 כדי שיחזיק "כמה שנים טובות" היא לא מוצלחת לדעתי. עבור משחקים הוא כנראה לא יחזיק כמו שאתה מצפה, עבור אינטרנט מוזיקה אופיס וסרטים גם i3 או אפילו פנטיום יחזיק לא מעט.

פורסם
  • מחבר

קצת פספסת את השאלות שלי ,

במידה ואני בחוץ עם המחשב הנייד הזה? כמה שעות עבודה בסיסיות אוכל לקבל?

ובקשר לi7 , האם i5 יהיה מוצר "ישן" בזמן הקרוב? לכן אני מתלבט לגבי ה-i7. כי אני מעוניין לקנות מחשב לתקופה ארוכה ,

לגבי המשחקים כבר אמרתי שאני לא גיימר רציני.

כמו-כן לא ענית לי על הנושא של עמידות , מקלדת ואיכות בנייה.

עוד משהו , אולי תוכלו לעשות לי סדר?

לפי מה שהבנתי i5 מפעיל 4 ליבות , i3 מפעיל 2 ליבות ו2 נימים.

אבל יכולים להיות דגמים שיש i5 עם 2 ליבות? ומכאן מגיעה השאלה , האם כדאי i5 או i7?

פורסם

לגבי הסוללה, אם נהיה אופטימיים היא תחזיק מקסימום שעתיים וחצי שלוש בשימוש בסיסי. סרטים ומשחקים ירוקנו אותה הרבה יותר מהר.

לגבי המעבד, i5 לא יהיה מוצר ישן בזמן הקרוב. מעבדי core i הם הסדרה העדכנית ביותר של אינטל ותחת המותג i5 יש מעבדים חזקים.

גם אם בעוד שנה אינטל יוציאו מעבדים שיקראו להם i145 המעבד שתקנה היום ימשיך לעשות את העבודה.

למעשה, עבור שימושיים בסיסיים המעבדים היום (וגם מעבדים ישנים יותר) חזקים מעל ומעבר.

אני משתמש בנייד עם מעבד core2 duo בן שנתיים וחצי. אני מבטיח לך שלכל השימושים הבסיסיים לא תרגיש בהבדל בינו לבין i5.

לגבי מספר הליבות, מעבד i5 מהדור השני למחשבים שולחניים הם בעלי 4 ליבות.

מעבדי i5 ו-i7 לניידים הם בעלי 2 ליבות, למעט מעבדי i7 שמסתיימים באותיות qm שהם בעלי 4 ליבות.

כאן תוכל למצוא מידע מפורט לגבי מעבדי אינטל:

http://ark.intel.com/

לגבי משחקים, אתה מציין שאתה משחק משחקי ספורט ומכוניות אבל אתה לא גיימר, אתה רק רוצה את האופציה לשחק משחקים.

אם מדובר במשחקי ספורט כמו fifa וכו', כנראה שגם הכרטיס המובנה יספיק (אני שיחקתי בזמנו fifa10 על הנייד הנ"ל, מעבר לזה לא ממש בדקתי משחקים).

אם מדובר במשחקים תובעניים יותר צריך כרטיס מסך חזק. הבעיה היא שאם תרצה לממש את האופציה הזו רק בעוד שנה נניח (או אפילו יותר, כי אתה לא גיימר ואתה מציין שהמחשב יחזיק כמה שנים) אז יתכן מאוד שהכרטיס שתקנה היום יהיה כבר חלש,

ובניגוד למחשב נייח, לא תוכל להחליף אותו לחזק יותר.

אז אתה צריך לפעול על סמך שיקולים ריאליים.

לגבי המקלדת, האם אתה מתכוון למקלדת צ'יקלט? אלה המקלדות שמיוצרות היום לרוב . כדאי לנסות לפני שבוחרים או פוסלים.

בדגמים כמו thinkpad יש מקלדות כמו שאתה מתכוון קשיחות. אולי גם בדגמים נוספים.

דווקא המקלדת בדל אינספירון עשתה עלי רושם טוב וכך גם איכות הבניה (מדובר בשימוש מזדמן ולא ממושך). אני לא יודע כ"כ מה איכות הבניה של האסוס. יש לי באופן כללי רתיעה מהחברה הזו כי לפי איך שהמחשבים שלהם נראים אין להם תקציב למעצב (וזה כמובן רושם אישי שלי בלבד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים