עבור לתוכן

AMBOLONE

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני ראיתי את הפרויקט הזה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520931.0

ואני רוצה לעשות גם דבר כזה, אבל יש כמה דברים שאני לא מבין ..

יש לי טלוויזיה של 32' ואני רוצה לעשות את זה עלייה, אני רוצה שזה יהיה 4 נקודות בטלוויזיה (צד שמאלי, ימני , עליון ותחתון).

כמה שאלות:

STRIP LED:

1. אני צריך לקנות 4 חתיכות של מטר כדי לעשות את זה ? או שאפשר פשוט לקנות חתיכה אחת של 4 מטר ?

2. אם צריך לקנות 4 חתיכות של מטר וכל אחת תתחבר "אישית" ללוח - זה טוב: DX - 1 Meter LED ?

המסך עצמו:

- יש איזה קיט מסויים שיפעיל את זה על הממיר ולא על המחשב ? כלומר, אני רוצה שזה יהיה אפקטיבי גם בסדרות מסויימות .. אז איך אני מחבר את זה לטלוויזיה ?

Ambolone - התוכנה:

ambolone.png

לא הבנתי את הרעיון של ה- CHANNELS ? אשמח אם תסבירו לי ( :

מצטער על החפירה :hat: :hat:

פורסם

הארדואינו לא חזק מספיק בשביל לפענח אות קומפוסיט (מהממיר), הדרך הקלה תהיה להתחבר לממיר עם כרטיס טלויזיה - לתת למחשב לעשות את החישובים ופשוט לשדר את הנתונים לארדואינו.

הChannel הם הערוצים, בדיוק מה שרשמת בהתחלה שאתה רוצה 4 נקודות בטלויזיה - כל "נקודה" (זה לא בדיוק נקודה אלא שטח) היא ערוץ.

בדרך כלל אתה יכול לחתוך את הסטריפ לאיזה גודל שאתה רוצה (בקבוצות של 3 לדים) לכן תוכל לקנות חתיכה אחת של 4 מטר.

פורסם
  • מחבר

ואז איך אני מחבר אותו ? הרי אני צריך חוטי חשמל להוציא ממנו ללוח PCB (זה ]חות מעניין אותי כי אני כבר יקנה 4 של מטר).

ועוד שאלה:

מה ההבדל בביטים ? ראיתי 32 ביט (שזה מה שכרגע מדובר) ויש את הגירסה של 64 ביט (כאן) שהיא ניראית כבר יותר "מקצועית"

יש מדריך להכנה של ה-64 ואת החומרים שצריך? (לא איכפת לי אנגלית או עברית)

פורסם

אף פעם לא התעסקתי עם סטריפים של לדים אז אין לי ממש מושג איך ניגשים למוליחים שלהם אחרי שחותכים אותם.

אני לא יודע אם זה אותו סוג של סטריפ אבל יש פה סרטון בנושא.

זאת לא גירסת 64 ביט אלא 64 ערוצים (לעומת ה4 ערוצים של הAmbalone).

יש באתר שנתת הסבר קצר (לא מדריך) שכולל את רשימת הרכיבים והקוד של התוכנית שלו, כניראה שמת לב שהאתר בגרמנית אבל אולי Google translate יעזור קצת.

פורסם
  • מחבר

הלינק הראשון שנתת לא עובד משום מה..

אני יבדוק את העיניין תודה ! (:

פורסם

אם הטלוויזיה שלך היא 32' אתה לא צריך יותר מ3 מטר.אני משתמש ב3 מטר לטלוויזיה 40 אינץ'.

אתה יכול לקנות 3 מטר ולחלק אותו,יש לך על הסטריפ עצמו פס עם סימון ששם אתה יכול לחתוך את הסטריפ.לאחר מכן יהיו לך 4 מוליכים שאליהם תחבר את 4 הגידים.

הסטריפ שהצגת מDX מתאים לפרוייקט.

פורסם
  • מחבר

תודה doker,

אולי אתה מבין קצת יותר בעיניין ה64 ערוצים ? ניראה שממש שווה להשקיע ב-64 מאשר ה-4 ערוצים (תקן אותי אם אני טועה)

פורסם

בטח שעדיף 64 ערוצים, אבל שים לב שהחלקים עלו לו 130euro.

פורסם

מה שעשו במדריך הזה הוא די בזבזני. לכל 2 לדים הוא חיבר מיקרובקר וזה מה שמייקר את העסק.

יש כמה אפשרויות:

אפשרות זולה היא בעזרת LED Driver בעל 16 ערוצי PWM כך שלכל צי'פ אתה יכל לחבר 5 לדים RGB כלומר ל 64 לדים

תצטרך 12 צי'פים שזה יוצא בערך 25$ עבור אם מדברים על tlc5940.

החיסרון פה הוא שעבור כל לד אתה צריך להוצא 4 חוטים שזה מאוד מסורבל.

אפשרות נוספת היא להשתמש ב WS2801 אבל זה יוצא יקר יותר ל 64 אבל היתרון שלו הוא תקשורת I2C, כלומר זה מעניק לכל לד

כתובת משלו ופשוט ניתן לגשת אליו בקלות וכל זה בעזרת BUS משותף (2 חוטים למידע ועוד 2 למתח).

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני יתחיל עם 4 ערוצים ..

תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים