עבור לתוכן

ספק חדש למחשב בן 10 של סבתא

Featured Replies

פורסם

שלום,

למחשב של סבתא שלי יש בעיה שמדיי פעם (רנדומלי) המחשב פשוט נכבה ולא ניתן להדליקו מחדש אלא אם כן מוציאים את התקע מהשקע של הספק ומחזירים אותו מיידית ואז זה גורם למחשב לעבוד שוב (עד הפעם הבאה שיקרוס..)

כתוצאה מכך אני מניח שהבעיה קיימת בספק ולכן אני מבקש המלצות לספק שיספק את המעבד המיושן + הכ. מסך המיושן (אם אני זוכר נכון זה איזה geforce 200 ti)+2 כונני דיסקים + הארדיסק 40GB מיושן. אני מניח שספק 300W יהיה מספיק למערכת הזאת אבל מהסיבה שכנראה שעוד כמה חודשים היא תשדרג את המחשב למשהו חדש יותר אז אני מבקש ספק שיוכל גם לספק מערכת בת ימינו אבל חסכונית (כל המערכת לא תעלה יותר מ2000 ש"ח אז אני מאמין ש300W יהיה מספיק גם לזה. במידה וכדאי לקחת 400W או משהו גבוה יותר - אני אשמח להמלצות. לא מתוכנן שום OC. היא אומנם סבתא טכנולוגית אבל לא עושה OC..

מאוד חשוב - ספק איכותי! המחיר יכול להמתח גם ל400 שקל למרות שאין כביכול צורך למחיר כזה יחסית לספק חלש יחסית.

חנות מועדפת - RSM ת"א (בגלל הקירבה לבית וההמלצות של השירות פה)

מבחינת הרעש אני מבקש רק שלא יהיה רועש מדיי.. שיהיה מאוורר מספיק ומדובר על מארז עם ספק למעלה אם זה משנה.

תודה מראש,

Zinger777.

פורסם
  • מחבר

א. תודה

ב. השני נראה לי מוגזם.. הוא יכול להחזיק את הפאנום 945 + 5770 שלי בקלות אז לא נראה לי שיש סיבה לקחת אותו כשיש דגם זהה זול יותר שגם מספק כמות מספקת

פורסם

אם המחשב הוא סתם "מכונת פייסבוק", תוסיף לו סטיק זיכרון והוא יעבוד בכיף והרבה יותר מהר ולא תצתרך לשדרג אותו

למחשב כזה ניתן לשים כל ספק 300W נורמלי כמו chieftec / delta / fsp / hec, או ספק גנרי מהטובים יותר כמו huntkey CP 400

אני מריץ כמה כאלה אם ספקים גנריים לגמרי (מאותה תקופה אפילו - L&C ודומיו) שבחרתי שהם קצת יותר טובים מהגנריים הממוצעים, והם אפילו מחזיקים

חוצמזה תבדוק שאין קבלים מנופחים בלוח, אם כן אז הם הבעיה

פורסם
  • מחבר

המחשב הזה עתיק.. מכונת פייסבוק זה לא בדיוק ההגדרה למחשב הזה.

אומנם 256MB זיכרון אולי יספיק לwin98 ואינטרנט אבל בסופו של דבר הזיכרון היקר + מעבד מיושן + אין לי מושג כמה הHD והל"א עוד יחיו לא ירָצו את סבתא שלי כי בכל זאת חיים רק פעם אחת אז למה לפגר טכנולוגית עם דבר כזה בסיסי..

מחר אני כבר אחקור את החברות שנתת ואראה אילו דגמים יש להם שם, בRSM.

תודה ולילה טוב.

פורסם

זיכרון כזה עולה באיזור 50 שקל ל 512MB בלוח יד שניה של האתר הזה

וברגע שתוסיף לו (כך שביחד יהיה 768MB) המחשב דיי יעוף, גם אם XP

פורסם

אם המחשב הוא סתם "מכונת פייסבוק", תוסיף לו סטיק זיכרון והוא יעבוד בכיף והרבה יותר מהר ולא תצתרך לשדרג אותו

למחשב כזה ניתן לשים כל ספק 300W נורמלי כמו chieftec / delta / fsp / hec, או ספק גנרי מהטובים יותר כמו huntkey CP 400

אני מריץ כמה כאלה אם ספקים גנריים לגמרי (מאותה תקופה אפילו - L&C ודומיו) שבחרתי שהם קצת יותר טובים מהגנריים הממוצעים, והם אפילו מחזיקים

חוצמזה תבדוק שאין קבלים מנופחים בלוח, אם כן אז הם הבעיה

ה huntkey CP 400 משתווה לדעתך ל300W של המוכרות? מה לגבי L&C b500e?

פורסם

ה Huntkey 400 משתווה בערך ל 200W, אבל בשביל 200W הוא בנוי דיי טוב כדיי להחזיק בצורה יציבה מחשב בסיסי אם כרטיס מסך מובנה או פשוט

ה Huntkey 300 אגב בנוי בצורה שונה, הוא הרבה פחות טוב מה 400 והוא לא מחזיק 150W

ה L&C הוא ספק גנרי לגמרי מאותה תקופה - הדגם ה 1 של L&Cים היה מ 2002-2004 והדגם ה 2 (מה שנראה לי ה B500E) מ 2005-2007. לא ראיתי אף פעם L&Cים חדשים יותר

הספק הזה כן מתפוצץ, שורף חומרה, יש לו תקלות של קבלים מנופחים וכו'. הוא לא מומלץ בכלל. מה שכן, אם ספק גנרי רגיל יכול להישרף ולהתפוצץ גם בפתאומיות, ה L&C בדרך כלל עובד דיי יציב אם יש קירור טוב למארז (כלומר 1-2 מאווררים נוספים במארז) ולא עוברים איתו את ה 100W (פנטיום 4 Northwood או Celeron + כרטיס מסך מובנה)

עכשו מכיוון שהוא ספק גנרי והוא היה כל כך נפוץ ברמות על, והרבה פעמים מחליפים אותו כשהוא עדיין תקין, ממש לא בעיה למצוא כאלה בחינם, לבדוק אותם, אוליי להחליף קבל, ולשים במחשב ישן וחלש שאוליי הוא אפילו יצליח להחזיק כמה שנים

פורסם

תודה על התשובה

אני שואל כי שלחתי מישהו שבונה מערכת חדשה עם רכיבים די יקרים אבל לא זוללת חשמל ( I7 עם לוח H67 כרטיס מובנה וSSD 180GB, מערכת כזו לא צריכה לקחת הרבה) לקנות FSP 300/400W והוא הביא את ה400CP. לא רציתי לקחת סיכון עם הספקים של HUNTKEY בארץ ושלחתי אותו להחליף ל 400W FSP בתוספת קטנה. היה עדיף להבליג ולהשתמש בו או לא לקחת את הסיכון?

את הB500E ראיתי במחשב עם סמפרון 2800+ וכרטיס מובנה והוא עובד בלי בעיות כבר 4 שנים, לא ציפיתי מספק ג'נרי..

פורסם

ה Huntkey 400 קצת גבולי אבל אני חושב שיכול להחזיק. הבעיה איתו היא גוף קירור אנורקסי במיוחד בתוכו (קטן יותר אפילו מכמה ספקים יותר גנריים), מה שאומר שבמשך זמן ממושך הוא יכול להחזיק משהוא כמו 200W מקסימום

תלוי ב I7 שיש לך, המעבד עצמו יכול לקחת 65, 95 או 130W. אם זה ה 95 (ותוסיף 100 לכל יתר המחשב), זה בדיוק המקסימום של הספק

מה שאתה אומר זה בדיוק הניסיון שלי אם L&C. כל עוד אתה לא מעמיס אותו (וסמפרון 2800 הוא ממש לא מעמיס) הספק הזה יחזיק גם 10 שנים. תעמיס אותו ואתה תקבל מייד הוכחה שהוא ספק גנרי

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי huntkey cp 400 על המיפרט

6GB זירונות

raedon 4850

e7500

3 הארדיסקים

מחזיק כבר 3 שנים..מודע לזה שצריך להחליף ספק..אך היה טוב

פורסם

מעבד : 65W

כרטיס מסך : 114W

כל יתר המחשב : 50-100W

ביחד 229-279W

אם המחשב יקח את זה לאורך זמן הספק יתחמם. עכשו זה א אומר שהספק ייהרס ראשון - יתכן שהספק יחזיק אבל יתן מתחים פחות נקיים וכך יהרוס משהוא במחשב

אבל רוב הסיכויים שהמחשב לא לוקח את המקס' לאורך זמן כך שהמצב שלך בדיוק גבולי - הספק עובד ויכול להמשיך לעבוד אבל לא יודעים עד כמה זה יציב (ולא מבחינת שהספק יישרף - תחליף, אלא מבחינת שהוא ידפוק משהוא אחר במחשב)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

שמתי enermax naxn 550

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים