עבור לתוכן

האם יש בעיה כללית בניגודיות דינמית של מסכי הIPS ?

Featured Replies

פורסם

השבוע, יצא לי להביט מקרוב על המסךשל חברת LG ה IPS236V שמבוסס פאנל IPS. מצפיה בקטע וידאו, אומנם המסך העביר צבעים בצורה טבעיות יותר, ונראה כפחות בוהק בצבעים בהירים, אבל, כל מה שקשור לגבולות צבע, נראה בו מטושטש מאוד ביחס למסכי TN שהיו לידו, והדבר חזר על עצמו שוב ושוב בתמונות רבות. גבולות צבע, אני מתכוון למעבר מצבע בהיר לצבע עמוק יותר, למשל בין צבע העור של הדמות לצבע הלבוש שחור/אדום בוהק וכו'.

הדבר נראה לי מוזר ביותר, והחלטתי לבדוק את הדברים באינטרנט, ואכן יש הכותבים עליו דברים שליליים ביותר ביחס לניגודיות בכלל וניגודיות דינמית בפרט. אינני מומחה בענין, ולכן אינני יודע אלא מה שעיני ראו, שאכן התמונה שלו נראת חיה טבעית ואף נוחה יותר לעין (הוא לא בוהק כמו הTN כל פעם שהצבע בהיר), אך מבחינת המעבר בין צבע לצבע, ממש בגבולות, הוא נראה לא מדויק ועד כדי אפילו מטושטש, שוב, ביחס למסכים שעמדו לידו, והקרינו במקביל את אותם הקטעים בדיוק.

יש לי כמה שאלות בנידון, האם התופעה הזו ידוע לבאי הפורום ? האם התופעה חוזרת על עצמה גם בחברת DELL עם המסכי IPS שלה כגון 2412M או 2711 ? האם זה קשור לIPS המסוים, ושונה מ eIPS ל H-IPS וכו'. או אולי, סתם המסך בחנות לא היה מכויל דיו או שהחיבור עם המחשב/פורס גרם לזה ?

פורסם

אני לא יודע מה הקשר בין התופעה שאתה מתאר לעניין הניגודיות הדינמית. אתה יודע בכלל למה מתכוונים כשאומרים "ניגודיות דינמית"?

פורסם
  • מחבר

אני לא מומחה בתחום הזה, אתה יכול לענות לי לעצם הענין, ואחרי זה אפשר למחוק את כל השרשור מבחינתי. חשבתי שניגודיות דינמית זה כמו ניגודיות בתנועה - וידאו, בכל אופן תיארתי את הדברים כי לא באמת ידעתי אם זה קשור או לא.

פורסם

אז בוא ננסה לענות בצורה מסודרת.

ראשית - לשאלה שהצבת בכותרת. חשוב לענות עליה משום שזה מה שייראו באי הפורום כשהם יריצו חיפוש, וככלל אני מאוד לא אוהב דיונים שהכותרת שלהם לא קשורה לתוכן.

אז התשובה היא - לא. אין בעיה כללית בניגודיות דינמית של מסכי IPS.

ארחיב ואומר - ניגודיות דינמית ככלל, באופן שבו היא ממומשת בכל מסכי המחשב שאני מכיר, היא דבר כמעט חסר תועלת לחלוטין. כל מה שזה נותן הוא אפשרות למסך לשלוט אוטומטית בבהירות של התאורה שלו כפונקציה של בהירות התמונה על המסך. אבל כל עוד זה לא מאפשר לשלוט בנפרד על בהירות של חלקים של המסך (נגיד אזורים בהירים לעומת אזורים כהים), זה לא באמת משפר ניגודיות אמיתית. ובמסכי מחשב (להבדיל ממספר טלוויזיות), אני לא מכיר אף דגם שמימש מנגנון כזה.

ניגש לבעיה שאתה מתאר. ראשית, למרות שאני לא יכול להיות בטוח ב100% שזו כוונתך, נראה לי שאתה מתייחס למעברים בתנועה. כעת, בלי לדעת דבר על הגדרות המסך לעומת המסכים האחרים שהיו לידו, נניח שההגדרות היו בסדר. מה שאתה מתאר נשמע דומה לתופעה שאותה מכנים רבים "מריחות", תופעה שקשורה לזמן התגובה של המסך. למרות שבאופן כללי, כל מסך מודרני עם overdrive אמור להיות מספיק מהיר למרבית האנשים, או לפחות מהיר באותה מידה כמו מסכי הTN המהירים (שאינם 120HZ), מדיווחים שונים עולה שדווקא בIPS236V מנגנון הoverdrive (שמאיץ זמן תגובה) לא קיים או לא פועל טוב, ולכן זמן התגובה האמיתי שלו ארוך משמעותית מזה של מסכי הTN המהירים ביותר (2MS).

זה כמובן לא אומר שכולם יבחינו במריחות גם במסך כזה - יש כאלה שרגישים לנושא יותר ויש כאלה שפחות (יש גם כאלה שיבחינו במריחות בכל מסך LCD ללא יוצא מן הכלל). אך מובן גם שכאשר קיימים אי-אילו הבדלים אובייקטיביים בין מסכים, בהשוואה של זה לצד זה, כמו שאתה עשית, הם יהיו הכי בולטים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה שלך, אכן יצא לי לראות את הבדיקות של הoverdrive כתמונות של מכונית מירוץ בסקירות השונות של מסכים, ולא קשרתי בין הדברים כי בקטע הווידאו הדברים רצים באיטיות רבה, כאילו מותאמים למסכי הLCD עם המהירות הנמוכה, ולכן לא עלה לי בראש שזה הביטוי של התופעה, שוב, לא היו לא מכוניות מירוץ ולא משהו הדומה לזה.

המריחה שאני ראיתי אולי ראוי לתאר יותר כחוסר חדות במעברי צבע ובקונטורים של צבעים, כאילו מריחה של האחד על השני, וכשאני חושב על זה אכן זה מאוד מתאים להoverdrive אלא שהמצלמה שטה לה די באיטיות על המצולמים, לכן לא עלה בדעתי שזו הבעיה שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים