עבור לתוכן

חיבור מיקרופון חיצוני למכשיר קשר

Featured Replies

פורסם

ברצוני לחבר אוזניות למכשיר קשר, במקום המערכת הנוכחית של מיקרופון ורמקול פנימיים.

אז חיברתי חיבורי PL לחיבורים בתוך המכשיר, הכל סבבה, בדקתי את הרמקול, חיברתי PL מאוזניות לPL שהתקנתי למכשיר - הכל עובד פיקס.

עברתי לאוזניות ופה קיבלתי קטע מוזר.

תחילה, ראיתי שברגע שאני מחבר את האוזניות ישר המכשיר עובר למצב שידור (מה שקורה בתכלס רק בלחיצה על כפתור בצד כמו בכל מכשיר קשר, מצב הדיבור) בלי הפסקה ומשדר רעש בלבד. אמרתי "אולי יש הפרעה, נבדוק!" דפקתי את המיקרופון על השולחן ובדקתי האם שומעים בקו השני בתדר דפיקות אפילו בחלש - ולא.

אז אני צריך לפתור 2 בעיות

1. זה משדר כל הזמן

2. לא שומעים כלום גם כשזה משדר.

האם למישהו יש נסיון עם מכשיר כזה או יכול לנחש או לתאר לעצמו מדוע מצב כזה קורה בכלל?

הערה: הPL של המיקרופון מחובר במקביל למיקרופון הפנימי הקיים והעובד.

פורסם

ניחוש : במ.ק. המיקרופון והרמקול מחוברים למקומות שונים במעגל שיש מתח בין ה "-"ים שלהם. באוזניות שלך יש חיבור (בתוך האוזניות או בכבל) בין ה - של המיקרופון וה - של האוזניות. תוצאה : אתה סוגר מעגל לא רצוי בין ה - של המיקרופון במ.ק., הכבל של האוזניות, וה - של הרמקול במ.ק.

פורסם
  • מחבר

נשמע הגיוני, אבל מה זה אומר, איך אני פותר את זה, מנתק לגמרי את הקשר בין המיקרופון והאוזניות? או שלהפך, אני צריך ליצור בניהם קשר? את זה לא הבנתי.

פורסם

כדיי לבדוק אם זה זה, תנסה לחבר למ.ק. את המיקרופון של האוזניות בלבד + רמקול אחר, ואת האוזניות בלבד + מיקרופון אחר

אם כן, תצתרך לעשות מודינג לאוזניות : כך שהמיקרופון יהיה מחובר אם 2 חוטים משלו לתקע של המיקרופון, האוזניות אם 2 (או 3 לסטריאו) חוטים לתקע שלהם, ואין חיבור בין 2 המעגלים

אם בכבל של האוזניות המינוסים מחוברים בתוך הכבל (כך שלא ניתן לנתק אותם), תוכל לעשות דבר כזה : תחבר את 2 הרמקולים של האוזניות במקביל בין ה + הימני ל + השמאלי (במונו), ותחליף את התקע של האוזניות כך שהחוט של ה - נשאר לא מחובר (תבודד אותו), וה +ים מחוברים ל 2 המגעים של התקע החדש

פורסם
  • מחבר

מאוד קשה לי לעבוד על המ.ק הזה, ההלחמות קשות וצריך כל הזמן לפתוח ולסגור, אז לפני שאני מנסה את זה, אני מעדיף לבדוק עוד אפשרות אחת.

יכול להיות שהמיקרופון שלי מהאוזניות לא צריך לקבל מתח, אבל המיקרופון המקורי מיועד לקבלת מתח ולכן המיקרופון שלי מקבל מתח שלא אמור לקבל ונוצר רעש?

והאם: יש לי מיקרופון למחשב כזה: http://ypk.cs4u.co.il/mall_product_images/auction_product/EFXM4.jpg

אין בו אוזניות, אם אחבר אותו דרך החיבור PL, זה יעבוד אם אתה צודק והבעיה היא הפרדת החיבורים במינוס? ואגב: הרמקול עובד, רק המיקרופון לא!

עריכה: חבר אמר לי לנסות לבדוק את מה שאמרת בעזר זה שאני אנסה בעזרת מולטימטר לבדוק האם ללא החיבורים שלי יש קישור בין המינוס של המיקרופון למינוס של הרמקול, בבדיקה התגלה שיש חיבור והוא אומר שזה שולל את מה שאמרת. זאת אומרת שבכל מקרה, גם ללא החיבור של האוזניות יש קשר בין המינוס של המיקרופון למינוס של הרמקול... או בקיצור: גם ללא המיקרופון יש קשר בין המינוסים....

פורסם

יש כמה סוגים של מיקרופון

1 - קבל - צריך מתח דרך התנגדות גבוהה

2 - סליל (מיקרופון דינאמי) - לא צריך מתח

3 - נגד (מיקרופון פחם) - צריך מתח דרך התנגדות נמוכה יותר

יתכן שלא תשמע קול וכו' אם תחבר מיקרופון מהסוג הלא נכון אבל עדיין זה לא אמור לקצר משהוא במ.ק. (מה שגורם לו להיות תקוע במצב של שידור)

באוזניות כמעט תמיד יש מיקרופון קבל. במ.ק. יכול להיות בערך כל דבר. מיקרופון נגד לא נפוץ היום, אבל היה נפוץ מאוד בשנות ה 70 ומטה

תנסה לחבר מיקרופון ורמקול שלא קשורים אחד לשנו (וכל פעם שאחד מהם הוא כן של האוזניות). אם הבעיה קורה רק כשאתה מחבר את 2 התקעים של האוזניות אז כן הבעיה במינוס

ואם כך אז עדיין אתה לא תצתרך לשנות את המ.ק (אין לך מה לעשות שם) אלא את האוזניות

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

1 זה המיקרופון שיש במכשיר!

תמונה: http://ufu.co.il/files/z9e2sbodp187rjh16l1l.jpg

אני מעריך שגם באוזניות זה 1....

אגב: האם חיבור במקביל של מיקרופון PL והמיקרופון המקורי של המ.ק יכול ליצור בעיה?

עריכה:

אוקי, חיברתי את הכל וחיברתי את האוזניות והמיקרופון.

המיקרופון ישר עשה "מצב דיבור" גם מיקרופון חיצוני. ואז "קיצרתי" את האיזור של המיקרופון וזה ישר עבר ל"מצב דיבור"

זאת אומרת, שברגע שיש "חיבור" במיקרופון זה ישר מעביר למצב דיבור... יכול להיות שזה קשור לזה שכבר מחובר לשם מיקרופון (הבילט-אין)?

פורסם

חיבור של 2 מיקרופונים מהסוג הזה במקביל יוריד (ב 1/2..) את המתח של האות כלומר את הווליום. חוצמזה זה לא אמור ליצור בעיה או משהוא

יתכן שהמיקרופון החיצוני מכיל איזה שהיא התנגדות במקביל לכל זה כלומר : לא סתם קבל שהוא נתק ב DC. תנסה לקחת רכיב מיקרופון מסוג 1 ותחבר אותו במקביל למיקרופון המקורי של המ.ק. אם חוטים קצרים יחסית (תקשור אותם להלחמות של שקע ה PL ששמת במ.ק.) ותבדוק אם במצב הזה הכול עובד

תבדוק אם לא קורה קצר בשקע (או שהקצה של התקע מגיע לרכיב אחר ונוגע בו..) כשאתה מחבר תקע ל PL

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לחזור על משהו: כשקיצרתי את המיקרופון הפנימי (לדוגמא: ג'ימפרתי מעליו), זה עבר ל"מצב הדיבור" שבוא נקרא לו TX כי אני מניח שאתה יודע מה זה TX ואני סתם רושם "מצב דיבור" כמו מפגר.

נראה כאילו המיקרופון שיש בחיבורים האלה הוא מיוחד, אני בטח טועה אבל אולי הוא איכשהו מקבל אות שהוא צריך לשדר?

פורסם

המיקרופון הזה מכיל קבל ו FET. הקבל הוא המיקרוםון (קולט את הקול אל ידיי זה שהלוחות שלו זזים) וה FET מחובר בין 2 המגעים של הכניסה כלומר "מחבר" ביניהם

החיבור שה FET נותן הוא דיי חלש (הנגד שמחבר את המיקרופון ב + הוא משהוא כמו 10K), אז חיבור ל FET שני במקביל לא אמור להשפיע בצורה קיצונית

יתכן שהמיקרופון השני שניסית מקצר. מה קורה כשאתה מחבר את המיקרופון עצמו (הרכיב כיאלו) ל 2 המגעים של המיקרופון הפנימי ? מה קורה כשאתה נוגע אם היד (כמה Kohm) ב 2 המגעים של המיקרופון הפנימי ?

פורסם
  • מחבר

אין לי אפשרות לחבר מיקרופון כשלעצמו כרכיב למעגל, אך יש לי אפשרות לגעת באצבע.

כאשר אני נוסע באצבע לא קורה כלום בתכלס, כמו שחשבתי שיהיה אבל לא כי זה מעביר כמה KHOMS אלא בגלל שהיד שלי גם לא מראה התנגדות במולטימטר גם ממרחק קצר...

אז יש לי 2 כבלים שיוצאים הישר מהחיבור המקביל של המיקרופון הפנימי החוצה (בשביל הPL), בתמונה הבאה תוכל לראות שהידיים שלי יוצרות קצר (גשר ישיר מעל המיקרופון הפנימי) וישר בצג המ.ק ניתן לראות TX. טוב לא ממש אפשר לראות אבל תאמין לי - אני הייתי שם ::): http://ufu.co.il/files/0lbc6u2daxltb1eae5hq.jpg

הערה: לאחר שאני מנתק את ה"גשר" יש 400ms בערך עד שהTX יורד והשידור מפסיק. כאשר משתמשים בלחצן אין דילאי כזה.

פורסם

תמצא מאיפה שהוא רכיב של מיקרופון (אוזניות, משהוא אחר, תלחים אותו החוצה) ותנסה לחבר אותו ישירות ל 2 החוטים האלה

תבדוק אם עכשו יש או אין בעיה

פורסם
  • מחבר

חשוב ישירות? זה מהווה לי בעיה. אני יכול אך ורק דרך רכיב שמחובר ל2 חוטים שמחוברים ישירות במקביל למ.ק, מספיק טוב?

עריכה: חיברתי! עובד!

תודה לאל!

אבל איזה קטע מוזר זה... לא נורא פתרת את הבעיה בתכלס אבל אני עדיין מעוניין לדעת, מה הבעיה, מדוע אני לא יכול להשתמש בPL או שעלי לחבר PL נקי שלא מעורב באוזניות או במעגל חיצוני..

פורסם

יתכן שיש איזה שהיא התנגדות בין 2 החוטים בכבל של האוזניות ש "מקצרת" את המיקרופון. או (וזה לא נראה לי סביר) הקיבול בין החוטים בכבל מספיק כדיי להשפיע

פורסם
  • מחבר

אוקי שמע קטע כי נראה לי הבעיה היא בPL נקבה ששמתי, הוא היה "שבור" ואני הרכבתי אותו מחדש כנראה יש שם קצר או משהו.

שים לב:

כשחיברתי את הPL המובנה של המיקרופון - קצר

כשחיברתי את החוטים של המיקרופון ללא ה PL - עובד

כשחיברתי את החוטים של המיקרופון לPL והכנסתי לPL שעשיתי - קצר

כשחיברתי את החוטים של המיקרופון (הארכתי אותם במטר) - עובד

זאת אומרת שהבעיה היא בחיבור PL וזה הופך עכשיו את כל הכשלונות להגיוניים....

הבעיה הייתה בPL וכל מה שאני צריך לעשות זה להביא PL נקבה חדש, לחבר ונגמר הסיפור - הכל יעבוד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים