עבור לתוכן

עזרה בבחירת 2 מערכות אל פסק

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות 2 מערכות אל פסק ואני זקוק לעזרה בבחירה. אני לאחר חיפוש וקריאה ככה שאני יודע מה אני מחפש בערך, אבל עדיין מתקשה להחליט.

1. ה-אל פסק הראשון יהיה למחשב+2-3 מסכים של 24"(בנוסף אם יתאפשר אני מעוניין לחבר אליו גם כרטיס קול חיצוני+זוג מוניטורים אקטיביים, אבל זה לא "חובה"). אני כרגע אשתמש באל פסק על המחשב הישן שלי, אבל בעוד מספר חודשים אני אקנה מחשב חדש ככה שאני רוצה שהאל פסק יהיה מותאם למחשב החדש.

המחשב החדש יהיה ivey bridge i7, עם משהו כמו זוג 6950, זוג HDD פלוס SSD(בנוסף לשאר החומרה). לפי המחשבון הזה:

http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine

ספק של 650W צריך להספיק, 750W יהיה עדיף במידה ואני אבצע OC(אם אני טועה - תקנו אותי).

המטרה שלי היא שה-אל פסק יוכל להחזיק כ 10 דקות בפעילות רצינית של המחשב(בעיקר של המעבד, שיהיה בשימוש גבוהה מאוד עם HT, ואני צריך טווח של כ 5-10 דקות שהוא יוכל להמשיך לפעול עם פעילות כזו).

לפי הקריאה והחישובים שעשיתי, אל פסק של 1500VA צריך להספיק. האם זהו המצב או שאני צריך לקפוץ ל2000VA(זה עליה די רצינית במחירים)?

האפשרויות שעומדות בפני, לפי ההמלצות פה, הם:

Eitan Engineering JP1500

Advice SV-1500 Smart Line

APC Smart-UPS 1500VA

שוב פעם, יש פה עניין של פער רציני בעניין המחיר. ראיתי לא מעט המלצות על ה-אל פסק של איתן, אבל המשתמש "11010010110" דיי לא בעדו ואני מעריך את הדעה שלו(בעקבות התגובות שלו). יש פה מישהו עם נסיון שיכול להמליץ על מה כדאי לקנות(ולמה)?

2. העמדה של המודם והנתב שלי לא נמצאת ליד המחשב שאליו אני אחבר את ה-אל פסק(יש לי מודם+נתב של בזק, בנוסף לנתב נוסף ע"מ לחבר עוד מספר מחשבים). אני מעוניין שהאינטרנט ימשיך לפעול במידה ויש הפסקת חשמל לכ10 דקות גם כן.

אין ליד העמדה הזו מחשב לכן חשוב שאחרי כ 10 דקות יהיה כיבוי אוטומתי ללא שימוש בתוכנה חיצונית.

איזה אל פסק יתאים פה?

תודה.

פורסם

הספק :

נניח שהמחשב שלך לוקח 750W. אז כולל הספק (ספק Active PFC 80+ וכו) הוא לוקח 937W

תוסיף לזה 2 מסכים של 40-60W ויש לך כבר מעל 1000 W

ה W של UPS (אם לא נאמר אחרת ב UPS ספציפי) הוא 0.6 מה VA. כלומ - ל UPS של 1500VA יש בדרך כלל 900W והוא לא יחזיק את המחשב לבד (בלי המסכים) אם הוא באמת בעומס מקס' (תלוי כמה המחשב באמת לוקח). אתה תצתרך UPS של 2000VA

כמות סוללות :

יש טעות חישוב - לא נכון

סוללה ממוצעת של UPS (כמו זאת http://ritar.hu/doc/RT1275.pdf ) יכולה לתת כ 30-40W במשך 10 דקות

ל 1000W במשך 10 דקות אתה תצתרך 25-33 סוללות כאלה = ארגז סוללות חיצוני בגודל של יותר ממחשב + UPS שיכול להתחבר לאחד כזה....

ניתן לקמבן UPS איכותי פשוט אם 4 סוללות של אוטו לאותה תוצאה בערך

אם אתה מצפה שה UPS יהיה בגודל נורמלי יותר הוא לא יוכל להחזיק מחשב כזה בעומס מקס' 10 דקות

כיבוי בתוכנה - קיים בערך בכל UPS וניתן להגדיר ללא בעיה מיוחדת

ה UPSים של איתן - זולים יותר מהאחרים המקילים - אבל למה ? - כנראה איכות נמוכה יותר

היה לי ניסיון אישי אם UPS 500VA מהסדרה הזולה של איתן. באתי לבדוק למה הוא לא עובד. כיביתי והדלקתי מחדש. ב UPS קרה קצר והוא התחיל לעבוד ולעשות רעש של בזזזזז (לא מתוכו ! הוא עמד על מארז של מחשב, והוא הרעיד את המארז אם השדה המגנטי שלו ככה שממש ניתן לראות את הרעידות). אף פיוז לא נשרף. אם הוא היה נשאר להיות מחובר לחשמל ככה כשהוא מקוצר בלי מישהוא חייד (או בלי שהוא יעמוד אל המארז מה שמהתחלה היה הרמז היחיד לבעיה) , יתכן שהוא היה מספיק להגיע לטמפ' גבוהה מאוד עד שאיזה שהוא רכיב אחר היה נשרף ומנתק את הזרם, והיה יכול להדליק שריפה בקלות. לדעתי זה קרה בגלל ששמו בו רכיבים חלשים יותר ממה שצריך (דיודה נפרצה וכו מה שגרם לקצר ההתחלתי), ופיוז גדול מספיק שלא יוכל להישרף מייד

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני לא הבנתי את העניין של כמות הסוללות שרשמת.

כל העניין בקניית אל פסק הוא שהמחשב יוכל להישאר דולק עד לכיבוי בטוח, לא? במחשבים "עמוסים" זה יכול לקחת 5-10 דקות.

אם האל פסק מותאם לכמות צריכת החשמל של המחשב(במקרה שלי אל פסק של 1500 או 2000 VA), המחשב לא יוכל להחזיק 5-10 דקות מבלי להוסיף בטריות נוספות?

פורסם

כדיי להחזיק 1000W במשך 10 דקות אתה צריך אנרגיה של 166Wh. סוללה רגילה של UPS היא תיאורטית 84Wh, במציאות יותר כמו 40Wh לפריקה של 10 דקות

נראה לי שעשיתי טעות (של חוסר שינה...) בחישוב בהודעה הקודמת, זה אמור להיות 40Wh ולא 40W

אז ה UPS של Advice SL (שכנראה מכיל 3-4 סוללות כאלה), וכנראה UPSים אחרים באותה רמה, יוכל להחזיק את המחשב כ 5 דקות מינימום, לא בטוח שיגיע ל 10 דקות

http://www.advice.co.il/data/files/specification smart line he.pdf

אתה יכול להתעלם מהחישוב של כמות הסוללות שיצא משליטה בהודעה הקודמת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים