עבור לתוכן

מתקשה לבחור. מחשב רב תכליתי - סכום של 4000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

אהלן ידידיי,

אני מחפש מחשב נייד כבר זמן רב יחסית אבל מתקשה לבחור אחד ספציפי מהסיבה העיקרית שאני לא רוצה לפקשש ולא מבין מספיק בנושא.

לאחרונה החלטתי למצוא מאמרים או כתבות וקראתי די הרבה.

עדיין, כאחד שמכיר הרבה יותר את תחום הנייחים התקשיתי להבין בניידים בלי שהחזקתי אחד ביד בפועל. מסתבר שזה עולם אחר ולכן באתי לכאן למעשה :)

כפי שכתבתי בכותרת, אני עושה כמה דברים והמחשב מספק לי מענה כולל.

הוא לא תחליף לנייח בבית, אני פשוט בבית רק בסופי שבוע.

אני גם רוצה לשחק בו, בעיקר League of Legends, Fifa 12, A.V.A, CS:Source, Battlefield 3 ומשחקי רשת אחרים, עם זאת לא רוצה להיות מוגבל מדי.

הוא צריך לשמש ללימודים כיוון ושנה הבאה אני מתחיל ללמוד.

בנוסף אני מעצב גרפי ומתכנת (אתרי אינטרנט ועבודות שונות, פוטושופ, פלאש, דרימוויבר שרצים בו"ז) אז שתהיה לי יכולת בסיסית לשלוט בדברים גם כשאני לא בבית.

הלוואי והמחשב הנייד יוכל להוות תחליף לנייח אבל במחירים המדהימים שיש לנו בארץ קשה לי לראות שזה קורה.

השאלון:

* מטרות המחשב? ציינתי מעל.

* גודל המסך? 15 אינץ.

* משקל רצוי? לא משנה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רק ללימודים באוניברסיטה, נגיד 5-7 שעות ללא טעינה לוורד ואינטרנט, נראה לי סביר. לא מבין כ"כ.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (

,

וכו) - אולי HDMI לסרטים בטלויזיה.

* בלוטות? לא קריטי.

* גודל מינימלי של

? אני אחיה עם 250 אם זה יוזיל את המחשב.

* כונן CD/DVD? צורב? כן.

* כונן Bluray? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שמעתי טובות על HP ו DELL.

מקווה שזה לא בקשות יתר מוגזמות וניתן יהיה למצוא משהו הולם במחיר.

באופן עקרוני אני מתכנן לקנות את המחשב כשתכנס המשכורת בתחילת חודש הבא.

תודה רבה לכם!

פורסם

לדעתי לא קיים נייד עם זמן סוללה גבוה מ-5 שעות, ומפרט שיתאים לדרישה. לרוב תהיה חייב להתפשר על כרטיס מסך חלש.

המחשב הטוב ביותר שמתאים לדרישה לדעתי הוא ה-E520 של לנובו, וזמן העבודה שלו הוא כ-5 שעות - בגלישה ועבודה משרדית.

ניתן למצוא אותו במחיר של כ-3800 שח, במספר מקומות:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18889

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=14192

פורסם
  • מחבר

ואם אני מוכן להתפשר על זמן סוללה גבוה לטובת כרטיס מסך איכותי?

אני מניח שאני אוכל להסתדר עם 3-4 שעות וחשמל קרוב.

עריכה:

עברתי על כמה הודעות שלך וראיתי שכמה אשכולות למטה שהמלצת לבחור שהתעניין במחשב לגיימינג על הוסטרלו הזה:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19411&cf=zap

האם הוא יכול להתאים לצרכים שלי?

והאם יש מחשבים דומים אחרים בקטגוריה?

פורסם

מדובר במחשב חביב, אך כדאי שתבין כמה דברים שכנראה אתה לא מבין עדיין:

1. נייד שיכול להריץ משחקים חדשים על הגדרות גבוהות נמצא הרבה מעבר לתקציבך. על הווסטרו או הלנובו הללו, משחקים כמו BF3 יעבדו על הגדרות בינוניות מינוס.

2. כרטיס מסך שיכול להחזיק בכבוד יחסי משחקים חדשים אוכל סוללה כאילו אין מחר. מחשבים חזקים לרוב לא ישרדו מעל 3 שעות על סוללה רגילה, אם כי יש יוצאי דופן.

3. מחשב של כמעט 3 קילו, כמו כל מחשב 15" עם חומרה חזקה, אינו משהו שתשמח להסתובב איתו ביומיום - ואת זה אני אומר לך כבחור של כמעט מטר ושמונים על 95 קילו. אם היה לך תקציב קצת יותר רחב (5 וקצת), הייתי מציע לך לקנות נייד קומפקטי וקל ויחד איתו נייח חזק, בהנחה שיש באפשרותך להחזיק נייח כזה היכן שאתה נמצא (נניח היכן שתגור בזמן הלימודים). בתקציב של 4 אלף זה לא מעשי, לצערי.

4. אם אתה צריך נייד ללימודים בשנה הבאה ויכול להסתדר עם המחשב הנוכחי בינתיים, כדאי שתדחה את הקניה עד סמוך לתחילת הלימודים. סביר שאז תקבל יותר באותו התקציב.

כעקרון, המחשב הכי חזק למשחקים במסגרת התקציב הוא זה:

http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=8473

מצד שני, הוא כולל די הרבה פשרות באיכות הבנייה הכללית, זמן הסוללה ומשך האחריות לעומת כמה דגמים אחרים של יצרנים אחרים.

בשורה התחתונה, נראה שהלנובו והווסטרו מציעים פשרה טובה יחסית, אבל חשוב שתבין שמדובר בפשרה, ושאף אחד מדרישותיך (במקור) לא תתמלא במלואה.

פורסם
  • מחבר

מדובר במחשב חביב, אך כדאי שתבין כמה דברים שכנראה אתה לא מבין עדיין:

1. נייד שיכול להריץ משחקים חדשים על הגדרות גבוהות נמצא הרבה מעבר לתקציבך. על הווסטרו או הלנובו הללו, משחקים כמו BF3 יעבדו על הגדרות בינוניות מינוס.

2. כרטיס מסך שיכול להחזיק בכבוד יחסי משחקים חדשים אוכל סוללה כאילו אין מחר. מחשבים חזקים לרוב לא ישרדו מעל 3 שעות על סוללה רגילה, אם כי יש יוצאי דופן.

3. מחשב של כמעט 3 קילו, כמו כל מחשב 15" עם חומרה חזקה, אינו משהו שתשמח להסתובב איתו ביומיום - ואת זה אני אומר לך כבחור של כמעט מטר ושמונים על 95 קילו. אם היה לך תקציב קצת יותר רחב (5 וקצת), הייתי מציע לך לקנות נייד קומפקטי וקל ויחד איתו נייח חזק, בהנחה שיש באפשרותך להחזיק נייח כזה היכן שאתה נמצא (נניח היכן שתגור בזמן הלימודים). בתקציב של 4 אלף זה לא מעשי, לצערי.

4. אם אתה צריך נייד ללימודים בשנה הבאה ויכול להסתדר עם המחשב הנוכחי בינתיים, כדאי שתדחה את הקניה עד סמוך לתחילת הלימודים. סביר שאז תקבל יותר באותו התקציב.

כעקרון, המחשב הכי חזק למשחקים במסגרת התקציב הוא זה:

http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=8473

מצד שני, הוא כולל די הרבה פשרות באיכות הבנייה הכללית, זמן הסוללה ומשך האחריות לעומת כמה דגמים אחרים של יצרנים אחרים.

בשורה התחתונה, נראה שהלנובו והווסטרו מציעים פשרה טובה יחסית, אבל חשוב שתבין שמדובר בפשרה, ושאף אחד מדרישותיך (במקור) לא תתמלא במלואה.

ראשית, תודה.

אני חושב שהעלת לי כאן סוגיה מעניינת.

הרי בסה"כ כשאני נמצא מחוץ לבית הגישה שיש לי לאינטרנט היא מוגבלת מאוד מבחינת מהירות ולרוב לא אוכל לשחק במשחקי הרשת עקב פינג שלא יאפשר משחק תקין.

כשאני מגיע לבית או לדירה בה אני אשהה במהלך הלימודים כבר יהיה לי את הנייח.

כלומר היית ממליץ לבצע הפרדה בין הדברים כדי להגיע לתוצאות טובות יותר מבחינה כספית. אני מסכים.

אני בדעתי חשבתי לדקור 2 נקודות בפעם אחת, אבל אם לא אפשרי והתקציב לא הגיוני, אשמח לקבל ממך את האלטרנטיבה שהצעת, מחשב נייד קומפקטי קל (טוב ככל שניתן) ונייח חזק בצד.

מכיוון שעסקה כזו כבר תשפר לי את הנייח הקיים שמזדקן ממילא ואשמח להעביר אותו להורים שלי חסרי המחשב, אני אוכל להעלות את מסגרת התקציב ל-5-6.

בברכה,

אסף.

(:

פורסם

אני אסביר לך מאיפה דברי באים: היה לי לפטופ 15" ששירת אותי נאמנה במשך כמעט 4 שנים במהלך לימודי. כשהוא התפגר, היו לי אותן התהיות כמוך - אני ממשיך ללמוד בינתיים עוד שנתיים לפחות, אז זה עדיין היה רלוונטי. כשבחנתי מחשבים ניידים בכ5000 שקל, הגעתי למסקנה שאני אקבל נייד כבד למדי עם זמן סוללה עלוב למדי שמסוגל להריץ משחקים בצורה סבירה מינוס (בתקציב זה ישנם מחשבים מוצלחים יותר מאלה שנידונו כאן, אבל הם עדיין מוגבלים), ודי התבאסתי לסחוב את המחשב הקודם בגלל הגודל והמשקל - ומה שעשיתי היה לקנות נייד קל, קומפקטי וזול (הכל יחסי, כמובן, כי עדיין רציתי משהו יותר רציני מנטבוק 10"...) ב1800 שקל, ואת השאר השקעתי בנייח חזק בהרבה ממה שהתקציב היה מאפשר לי בנייד.

לגבי הנייד, הרי שהרבה פה הוא העדפה אישית: רציתי נייד זול אבל חזק לעבודות מזדמנות, מה שפסל את כל המחשבים הניידים ה"רגילים" (הקטנים יקרים מדי, הגדולים מיושנים, כבדים ומציעים זמן סוללה מועט) וגם את הנטבוקים הבסיסיים, והשאיר אותי לחפש בין הנטבוקים הגדולים והחזקים יותר. היות ורציתי מסך גדול יחסית, הלכתי על נטבוק 13" (יש חיה כזו), ובינתיים אני מאוד מרוצה ממנו. אם תסתדר עם מסך קטן יותר, יש הרבה מחשבי 11.6" מצויינים בשוק. הכל עניין של העדפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים