עבור לתוכן

מחפש נייד ללימודים ומשחקים בסביבות 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לימודים, משחקים (לפחות עבור השנתיים הקרובות) ועבודה שוטפת. רצוי שישרוד במבחן הזמן את הארבע שנים הקרובות.

* גודל המסך? 13~ אינץ' (זה הגודל האידיאלי, אתפשר גם על כל גודל אחר שיבוא עם מפרט שמספק את צרכי).

* משקל רצוי? לא משמעותי. כמובן שעדיף קל עד כמה שאפשר.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3+ (המטרה המקורית הייתה 7~ שעות ולכן כמה שיותר, יותר טוב)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? צריך אפשרות לחבר לתחנת עגינה.

* בלוטות? אין צורך

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G

* כונן CD/DVD? צורב? אין צורך

* כונן Bluray? אין צורך

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

היי,

אני מחפש מחשב שילווה אותי בלימודים (מדמ"ח) ובעבודה השוטפת (תחום התכנה) ל4 שנים הקרובות. אשמח כמובן אם בלפחות 2 מהן הוא גם ישרוד הרצה של משחקים (skyrim וdiablo III הם המינימום)

המחשב מיועד לשבת בתחנת עגינה מלבד יומיים\שלושה בשבוע.

המחיר אינו חקוק בסלע ואם יש צורך ניתן לדחוק אותו כלפי מעלה באלף עד אלפיים שקל.

אודה לעזרתכם :)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

צהריים טובים,

לאחר התייעצות עם מקורות נוספים הבנתי שאין כזה דבר זמן סוללה של 7 שעות למחשב שעומד בדרישות שלי.

לכן אאלץ להתפשר על 3+.

כמו כן, גם על גודל המסך אני מוכן להתפשר.

מאז שפרסמתי את ההודעה התקציב גם עלה לכ5000 ש"ח (ועדיין נתן לדחוק אותו מעלה אם אמצא את מחשב חלומותיי)

האם בתנאים אלו תוכלו להמליץ לי על משהו?

תודה רבה.

פורסם

קח בחשבון שכמעט כל מחשב שיתאים בצורה טובה למשחקים יהיה 15.6" וכבד למדי.

פורסם

אם תוכל לחכות קצת או להזמין מחול, לאסוס יש נייד מדגם u44sg שיכול להתאים לך יותר מכל נייד אחר.

פרט למפרט חזק וכרטיס גרפי שיתאים לדרישה שלך, היתרון הגדול שלו הוא מסך 14 אינצ' בגוף ובמשקל שמאפיינים בד"כ מחשבי 13 אינצ'.

בנוסף יש לו מסך מט וזמן סוללה שמתקרב ל-7 שעות לפי פרסומים (עוד לא אומת)

העדת כי השימוש בנייד יהיה ללימודים (ובעיקר תכנות), ולכן למסך קצת יותר גדול מ-13 אינצ', יש יתרון.

פורסם

לתכנות מתחיל (של לימודים) הגודל פחות ישנה. הנוחיות המקסימלית תתקבל אם הוא יחבר אותו לתחנת עגינה (ולמסך גדול)

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על הu44s.

הוא נראה בהחלט חביב אבל כמו שראיתי הכרטיס הגרפי (610M) שלו לא מדהים.

הבנתי שאת skyrim הוא בקושי מאפשר לי להריץ על איכות בינונית. מה יהיה על משחקים שיצאו עוד חצי שנה?

בנוגע לסוללה, ממה שיצא לי לראות רוב הלפטופים מתהדרים בזמן סוללה גבוה עד שמתברר שזה לא המצב. אני טועה?

פורסם

אתה צודק. נתוני זמן הסוללה נמדדים כנראה בלי WIFI, בהירות מינימלית ובלי לעשות כלום.

פורסם

אם תמצא נייד קרוב (או אפילו גדול ב-10 אחוז) ל-u44 במשקל ובחיי הסוללה, עם מפרט מינימלי וכרטיס מסך חזק יותר - תשלח לי הודעה

פורסם

אבל הוא לא מתעקש על לפטופ קטן וקל וכן מתעקש על לפטופ שיריץ משחקים בצורה סבירה.... אז למה החלטת להפוך את סדר העדיפויות?

פורסם
  • מחבר

כמו שויק אמר,

לא קריטי שהלפטופ יהיה קטן וקל.

כמובן שעדיף, אבל בסופו של דבר הוא הולך לשבת כ80% מהזמן בתחנת עגינה ועל כן אני אתמודד גם אם הוא יהיה טיפה כבד או גדול יותר.

יש למישהו עוד הצעות?

פורסם

אם זה המצב (לפי העדות שלך יש לך תקציב) עדיף לקנות מחשב נייד בסיסי בכ-3000 שח, ומחשב נייח בכ-3000 שח.

הביצועים שתקבל מהשילוב הזה יהיה הרבה יותר כדאיים מהשקעה של 5000 שח בנייד, שגם לא ישתווה בחוזק לנייח ב-3000 שח, וגם יהיה כבד.

אתה מוכן להתפשר על משקל וזמן סוללה עכשיו, אבל כשתקח את המחשב איתך - תתפלא כמה משקל הופך להיות קריטי.

פורסם

כעקרון אני מסכים, אלא שלנייד קטן וקל יספיקו גם 2000 שקל, ואילו מחשב למשחקים כולל מסך וציוד הקפי ב3000 אתה ממש לא תקנה.

פורסם

2000 שקל לנייד קטן וקל זה מעט מדי, רוב האופציות בגודל 13 אינצ' עם מפרט סביר ואחריות ל-3 שנים עולות סביב ה-3000 שח.

בכ-3000 שח לנייח, אפשר לבנות מפרט בסיסי מבוסס מעבד i3 2120, כרטיס מסך 6770 ומסך 22 אינצ' בסיסי, או בכ-3300 מסך ips 22"

פורסם

לי הייתה אותה הדילמה ובסוף קניתי את הU350 של לנובו (קישור למפרט). פחות מ2000 שקל, אחריות לשנה בלבד אמנם אבל אחלה מחשב לניידות.

במקרה הזה, בהשקעה של כ3500 בנייח אפשר לקבל מפרט משתלם למדי.

פורסם
  • מחבר

האמת שזו הייתה המחשבה הראשונה שלי. בהתחלה הייתי זקוק רק לנייד (שכן הנייח שלי עוד תפקד).

אבל עם הזמן הבנתי שאני מעדיף שלא לפצל את המחשב לשניים (נייח ונייד) אלא להשאיר הכל באותו המכשיר.

הדבר חוסך בלאגן וסנכרון בין שני המחשבים ומכיוון שאני אכן בכל מקרה זקוק למחשב נייח חדש החלטתי לשלב ביניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים