עבור לתוכן

מודל LCD

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מודל LCD בדגם הבא: wh1602d-nyg של חברת winstar. חיפשתי ברשת דפי נתונים למודל הספציפי הזה, אך לא מצאתי.

השאלה הולכת כך: אם מצאתי דפי נתונים של דגם זהה, זה אומר בהכרח שמספרי הרגליים והשהיות במחזור כתיבה\קריאה ואתחול זהים?

תודה רבה.

פורסם

http://www.winstar.com.tw/products_detail_ov.php?lang=en&ProID=24

ניראה שהקונטרולר של הLCD הוא הHD44780 שהוא בעצם הקונטרולר של 95% מתצוגות הLCD מהסוג הזה.

מספרי הרגליים נתונים בלינק למעלה. את סט הפקודות והתזמונים ניתן למצוא בכל datasheet של הHD44780.

פורסם
  • מחבר

הייתי כבר באתר הזה, ומצאתי גם אותו מודל (אפילו המידות המכניות שוות) ורגל 1 זה אדמה....

השאלה איך אני יכול להיות בטוח (איך קבעת ש

HD44780

זה הקונטרולר)?

אם אני יחבר את זה לפי המפרט הזה, זה יכול לשרוף לי רכיבים בתוך המודל?

פורסם

הדגם של הLCD שיש לך הוא wh1602d כאשר nyg כניראה מעיד על סוג התאורה האחורית או צבע הכתב.

לכן דפי הנתונים שנמצאים באתר הנ"ל מתאימים לLCD שלך.

בFeatures ניתן לראות שרשום Built-in controller KS0066 or equivalent.

כמיטב ידעתי KS0066 והHD44780 זהים, אתה יכול להשוות דפי נתונים של שניהם אם בא לך לבדוק.

בכל מקרה חיפוש פשוט של קבצי PDF עם הטקסט KS0066 או HD44780 יניב לך תוצאות לגבי סט הפקודות, תזמונים וכו'.

או אם אתה עצלן:

http://www.hantronix.com/down/ks0066u.pdf

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

רק איך אני מוודא מה התדר השעון הפנימי במודל? (בדפי נתונים השהיות מתחייסות ל-270khz).

פורסם

בדפי הנתנוים נתון שהתדר שעון של היחידה הא בין 190KHz - 350KHz בשימוש בשעון פנימי או בין 125KHz - 410KHz בשימוש בשעון חיצוני.

אתה לא ממש יכול לדעת באיזה תדר המעגל משתמש אז אתה יכול ללכת על הממוצע (270K) או על הWorst Case שהוא 125K או 190K.

כמובן שיש לך גם את האפשרות לקרוא את הBusy Flag.

פורסם

התדר של המערכת לא צריכה לעניין אותך, יש טבלה בדפי נתונים שמפרטת את זמן ביצוע כל פקודה (כתיבה מחיקה וכ...) טבלה 7 בדפים.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל הקטע שהם מתייחסים לשעון פנימי של 270khz.

בכל מקרה, אם מישהו מכן מבין ב-vhdl, אשמח להתייעץ איתו לגבי הקוד (יש לי קוד אם כל האתחולים, נתקעתי בשלב ששולחים לצג תו לכתיבה - הבעיה שיש לי הרבה מסכים שאני צריך להציג במיקרים שונים).

שוב תודה.

פורסם

ידעתי קצת VHDL ברמה בסיסית בזמנו, עכשיו אני זוכר מעט מאוד ממנו.

אבל אני יכול לעזור בתכנון מבחינה פונקציונלית.

פורסם
  • מחבר

מעדיף לדבר פה או בהודעה פרטית?

פורסם

פה כמובן, אני יודע בוודאות שיש איפשהו בפורום כאן כמה תותחים בVHDL.

פורסם
  • מחבר

אוקי,

אז את כל האתחול הראשוני עשיתי במכונות מצבים, וכרגע אני די חושב איך לעשות את הקטע של השליחה - כי פשוט אני צריך להוציא מסכים לצג לפי כניסות.

נניח כרגע שיש לי וקטור של 24 סיביות וכל איפה שיש בווקטור '1' צריך להוציא לצג הודעה שאומרת: "תקלה מספר" - שורה ראשונה סוג של כמה רווחים, "1" (אם במקום אחד בוקטור יש '1') בשורה שנייה באמצע.

עכשיו חשבתי לממש את זה ב-2 תוכניות, הראשונה init (הגדרות ושליחת תו תו) והשנייה controller שתיהיה אחרית לקבל את הווקטור הארוך (אמור להיות ווקטור אחד של בערך 190 סיביות ועוד וקטור של 6 סיביות שכנראה אני אשרשר) ואז להוציא ל-init כנראה done או ack ואז הInit תציג על הצג.

בקטע הזה די נתקעתי, השאלה היא שהאם אני נמצא בתוך מצב מסיום בinit שנקרא send (לצורך הדוגמא) אני ארצה להימצא 16*2 * השהיות פעמיים.

חשבתי לעבוד עם rom שה-quartus יוצר, אבל זה סתם מסבך לי את העניינים (לא כל-כך טוב ב-vhdl).

אשמח לכיוון כלשהוא (תקוע עם זה כבר הרבה זמן...)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

יש כיוון חדש, לממש את הקונטרלר עם shift reg שיבדוק על הווקטור מתי יש אחד ובהתאם ישלח ל-LCD.

אך עדיין אינני יודע איך לממש זאת ב- VHDL :s07: :s07: :bash::s07: :s07: .

אשמח לכל כיוון.

תודה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אולי כדאי להעביר דיון זה לפורום תוכנות LOW LEVEL?

פורסם

בשלב הזה עדיף שתפתח דיון חדש שמסכם את הממצאים שיש לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים