עבור לתוכן

שדרוג זכרון/כ.מסך למחשב בן 3/4 שנים עד 700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

[table][tr][td]שלום,

הסתכלתי היום על המחשב הנייח הקצת ישן שלי והתמלאתי עצב בעבורו.ברצוני לראות אם ישנם אמצעים לשדרגו על מנת שיהיה חזק יותר בהרצת סימולטורים מאשר הנייד החדש שלי.למי שלא מכיר דוגמאות לסימולטורים הם IL2-1946 או Falcon4BMS הם דורשים מעבד וכ.מסך ברובם (קצת יותר מעבד ממשחקי יריות לדוגמא) ולשלם על זה לא יותר מדיי (500-700 שקל לכל היותר).את השדרוג אני יכול לעשות בעצמי מבחינת הרכבה.

אז מה יש לי על המחשב הנייד:

I52410M 2.3GHZ

4GB RAM DDR3

ו ATI 6630M 1GB video card

המחשב הנייח(שכרגע מפורק לצורך ניקיון)

זכרון:2 סטיקים של 1GB DDR2 800mhz

מעבד: AMD dual core athelon X64 1.64 GHZ (אם אני זוכר נכון,מהירות המעבד נראת ללי נכונה)

ספק:500W של GPRO

כ.מסך:4670 של ATI

לוח אם:MSI 7310.

עכשיו האופציות שחשבתי עליהן ורציתי להתייעץ.יש לי כרטיס של PCIE2 למרות שהלוח אם תומך ב1.רציתי לשאול האם כל הכרטיסים של PCIE2 תומכים גם בגרסה הקודמת? אם אני אחליף ללוח אם אחר (שיש ברשותי ושמתאים) למעבד הזה אבל עם PCIE2 אני ארגיש הבדל משמעותי בביצועים?

עוד זכרון,בלוח אם הקיים יש רק 2 סלוטים.בחדש ישנם 4

כרטיס מסך: אפשר לרכוש כרטיס מסך שהיה חזק מלפני שנה שנתיים וכבר לא עולה אלפי שקלים וייתן תמורה טובה למחיר (6670 אולי?)

צוואר בקבוק:מצד שני אני לא הייתי רוצה שיווצר צוואר בקבוק בגלל רכיבים עדכניים מול לוחות ומעבדים ישנים,כלומר,האם אני מבזבז לעצמי את הזמן.

ספק כח:הספק הישן שלי מספק 500W,בזמנו זו היתה הגבלה שהוחלט עליה (כי אבא שלי חשמלאי ולא רצה שזה יזלול כמו משאית)

עכשיו ,האם ניתן למצוא כרטיסים קיימים שיחייו עם זה שיש לו רק 500W.והאם במציאות הוא מגיע לרמות צריכה כאלו,או יותר חשוב,האם ספק של 700W נניח מגיע ברב הזמן לרמות צריכה של 700W או שהוא רק מתקרב.

הנה הלוח אם השני (בניילונים שקניתי עם הכ.מסך למקרה והPCI2 לא ייתמך)

Biostar A770 A2+

ייתרון נוסף שיש ללוח אם הזה הוא שיש לו 4 כניסות DDR2 ולא 2 כמו בלוח אם הישן מה שמעלה תהיה נוספת שפעם שמעתי ואני לא יודע האם היא נכונה. האם 2 סוגי כרטיסי זכרון RAM שונים יכולים להוות בעיה אם מחוברים זה ליד זה,האם אני חייב שתהיה תאימות בתדירות שלהם,האם אני חייב שהם יהיו מאותו היצרן?

דבר נוסף שצץ בסוף,נראה לי שכל המשחה התרמית התאדתה כבר מהמעבד (לפי מה שאני רואה) האם זה קריטי לרכוש עבורו חדשה?

תודה רבה

ramivei[/td][/tr][/table]

פורסם

1. זיכרון DDR2 מאוד יקר היום ולא שווה את השדרוג. לכן גם לוח עם סלוטים ל-DDR2 לא מומלץ. 2G RAM זה מעט גבולי...

2. המעבד שלך לא משהו והבהחלט עלול להוות צוואר בקבוק בגיימינג משמעותי.

3. ברמה שאתה מדבר עליה PCIX1 מספק בהחלט.

4. בהחלט מומלץ והכרחי להחליף משחה תרמית אם היא יבשה ולא עושה את העבודה.

5. הספק שלך נראה גנרי לגמרי, מה שאומר שאולי בפועל הוא 300W עם רכיבים נחותים (מאייבורי?). תן דגם מדוייק.

6. ברוב המקרים אין ממש בעיה עם רכיבי RAM מדגמים שונים אבל כפי שציינתי - לא משתלם.

7. על איזה מסך/רזולוציה/הגדרות אתה מתכוון לשחק?

8. ה-4670 אמור להיות חזק מה-6630M בלא מעט. אם אתה לא רואה את זה בפועל אולי באמת המעבד "חונק" אותך.

נראה לי שכבר עדיף לך שדרוג מקיף יותר של מעבד+זיכרון+לוח+כרטיס מסך ואולי ספק.

פורסם

300W זה בחלום של הספק הזה, מדובר בספק ג'נרי, שנותן כלום על ה12V.

פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על השידרוג הבא:

היות ויש לי לוח אם בניילונים עם סוקט AM2+ שייקבל גם AM3

אז חשבתי לרכוש ‎Athlon II x3 Triple Core 455 3.3Ghz Socket AM3 Box

+2GB RAM

השאלה שלי היא האם הספק הקיים שכבר סוחב את המע' עם כרטיס המסך יוכל לסחוב את המערכת החדשה? בסה"כ רשום עליו 500W והמע' בטח לא דורשת כל כך הרבה (לפי אתרים שונים מע' דומות צורכות פחות מ300) מה דעתכם?

פורסם

* ספק גנרי בן כמה שנים זה בסיס רע מאוד למערכת/שדרוג. שוב - תן דגם מדוייק כדי שנדע כמה זה גרוע.

* כפי שאמרתי DDR2 מאוד לא משתלם לקנות. כמעט זול יותר לקנות לוח חדש + סטיק DDR3 4G

* המעבד מצויין ומשתלםאבל אתה צריך לשדרג כרטיס ככל הנראה - עדיין לא ציינת על איזה מסך/הגדרות תרצה לשחק.

למה אתה מתעקש לחסוך מאיתנו פרטים שיעזרו לנו לעזור לך? :nixweiss:

לדעתי חבל על הניסיונות לחסוך - שכרך יצא בהפסדך בשורה התחתונה.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שיש לי כבר לוח קיים בניילונים וחשבתי להשתמש בו.

בנוגע לספק זה משהו של GPRO ורשום עליו

"p-4 500w ATX12v"

לא אכשתי מאייבורי,את המחשב קיבלתי בירושה מאחותי וזה הגיע מארה"ב בזמנו.

לגבי כ.מסך,ה4670. המשחקים הם IL2 1946 או Falcon4BMS4.32 ואשחק על מסך 19 אינצ' ועל הגדרות גבוהות יחסית בIL2 (משחק די ישן אחרי הכל אבל עם מודים הוא לא רע בכלל) ועל הגדרות בינוניות + (אם יהיה אפשר גם גבוהות) בFalcon

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים