עבור לתוכן

מחשב מרעיש לאחר הפעלה.

Featured Replies

פורסם

ראשית, מצטערת אם זה לא שייך לפה.

עכשיו, חשוב לי לציין שאני שומרת על המחשב שלי. אני מנקה אותו פעם בחודש-חודשיים, הכבלים בפנים מסודרים (יחסית) וכל המאווררים נקיים.

אך במשך זמן ארוך, הקירור של הכרטיס מסך מרעיש לא משנה מה אני עושה.

ניסיתי לנקות אותו בצורה עדינה עם מברשות מאבק - לא עזר.

זה גורם לרעש מאוד חזק מהמחשב שלי לצאת וזה בלתי נסבל עד כדי כך שאיבדתי את החשק לגמרי להפעיל את המחשב מחדש/לכבות אותו בכלל.

אשמח לדעת מה אני צריכה לעשות בשביל להפסיק את הרעש.

כרטיס מסך: Redeon HD 5770 Sapphire, הקירור העדכני שלו, לא היישן והסגור.

אשמח לעזרה בנוגע לזה, ובנוסף, צילמתי תמונה מSPEEDFAN, ואשמח לדעת מזה הדבר שמסומן "באש", ואני מניחה שזה אומר טמפרטורה גבוהה.

knk.jpg

תודה לעוזרים.

פורסם

GPU הוא כרטיס המסך, מה שאומר טמפרטורה של 40 מעלות, נשמע סביר ביותר.

יש מצב שהמאוורר מרעיש ויש צורך להחליף אותו (אני לא יודע אם אפשרי לשמן מאווררים אלו).

ממליץ להמתין למישהו שמתמצא יותר בכרטיסי מסך למתן פתרון במקרה זה.

פורסם
  • מחבר

GPU הוא כרטיס המסך, מה שאומר טמפרטורה של 40 מעלות, נשמע סביר ביותר.

יש מצב שהמאוורר מרעיש ויש צורך להחליף אותו (אני לא יודע אם אפשרי לשמן מאווררים אלו).

ממליץ להמתין למישהו שמתמצא יותר בכרטיסי מסך למתן פתרון במקרה זה.

הא, או'קיי, תודה. ומה שמסומן באש? כי נכון לרגע זה אני שמה לב שיש קטיעות בביצועים של הכרטיס.

ואם צריך להחליף.. האחראיות מכסה על זה? או מה?

תודה רבה, שוב.

פורסם

שלום,

ואם צריך להחליף.. האחראיות מכסה על זה? או מה?

כן, כדאי לך לפנות לחברה ממנה קנית.

קיריל,

ברק מחשבים, אשקלון

פורסם

יש עוד פתרונות...

חלקם יותר אלגנטיים, חלקם פחות.

1. ניתן לפרק את הכרטיס ולשאוב אבק מהגוף קירור, בכך להוריד התחממות וסיבוב המאוורר - נעשה.

2. יש תוכנה בשם RivaTuner שמאפשר לשלוט על המאוורר ואפילו לשלוט על המאוורר ויותר - לפי טמפרטורה.

התוכנה קצת מורכבת וצריך לקרוא עליה, בגדול לשנות מהירות מאוורר ולבדוק טמפרטורה מאוד קל שם, החלק המורכב זה לבנות פרופיל חדש שיאפשר שליטה על המאוורר.

דוגמה לפרופיל: כאשר הטמפרטורה בין 30-50, שהמאוורר יסתובב על 50% מהירות, אם הוא בין 51-60 שיסתובב על 70%, אם הוא מעל 60, שיגיע ל-100% וכו'. הכל כמובן אחרי שעושים ניסויים ובודקים עד כמה הרעש מפריע ועד כמה העסק מתחמם בכל מהירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים