עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לפירמוט

Featured Replies

פורסם

[אני מאוד מקווה שאני בפורום הנכון. אם לא, אנא כוונו אותי אליו, תודה]

שלום~

לצערי המחשב שלי משמש כרגע בית לרוטקיט לא-סימפטי, בלשון המעטה(zeroaccess לסקרנים), ובעוד שאני מקווה בכל זאת לקבל עזרה "מקצועית" בימים הקרובים אני מודע לכך שכנראה לא יהיה מנוס מלבצע פירמוט.

אבל מפני שמעולם לא ביצעתי משהו כזה והידע שלי בתחום לוקה בחסר, יש לי כמה שאלות:

1. דיסק ההתקנה שנמצא ברשותי הוא דיסק שדרוג לגרסת ווינדוס 7 מ-ויסטה(יש לי גם את דיסק ההתקנה שלה).

א. האם אני אוכל להתקין/לפרמט בעזרת דיסק השדרוג או שאאלץ לעשות זאת עם הדיסק של ויסטה ורק אז להתקין שוב את 7?

ב. הדיסקים האלה הם דיסקים שנרכשו מחנות באוניברסיטה בארה"ב עם רישיון לסטונדטים. רק אני עשיתי שימוש בהם והם הותקנו רק על מחשב אחד, אבל מישהו פעם אמר לי משהו על זה שההתקנה שלהם היא חד-פעמית. זה הגיוני? האם זה אומר שלא אוכל להשתמש בהם שוב?

2. מאוחר מדי לגבות קבצים? יש לי כמה מסמכי טקסט/דוק מעט חשובים והמון קובצי mp3, יש טעם לנסות לצרוב את אלה על דיסקים או שעדיף לא להסתכן? אולי כדאי לנסות לנקות מעט את המחשב לפני?

תודה על הקריאה.

פורסם

למה שיהיה מאוחר מדי לגבות קבצים?

ההפך.

שמור את כל הקבצים שאתה צריך על דיסק חיצוני

לגבי הדיסק שדרוג אני לא בטוח אבל אני חושב שאי אפשר לבצע ממנו התקנה נקיה.

בכל מקרה אם יש לך את הרשיון אתה יכול לנסות להוריד את הווינדוס מאתר טורנט (כמובן חפש גרסה שלא נגעו בה, לא ערכו אותה, הוסיפו לה דברים)

פורסם
  • מחבר

מאוחר מדי כי המחשב כבר נגוע? אני לא באמת יודע איך הכל עובד, אבל אולי עדיף לא להסתכן בגיבוי של קובץ נגוע והדבקת מערכת אחרת/חדשה?

חיפשתי מעט מידע בנושא ואכן אפשר להתקין את ווינדוס 7 עם מדית שדרוג אבל לא בטוח שניתן יהיה להפעיל אותה(החלק האחרון מפי מיקרוסופט ישראל למרות שבהרבה אתרים אחרים נאמר שאפשר וזה אפילו חוקי).

אז השאלה שלי עכשיו היא כזאת:

מה אם אפעיל את דיסק השדרוג דרך המערכת הנוכחית(והנגועה שלי) ודרכה אגיד לו לבצע התקנה נקייה -

זה יעבוד?

יש סכנה שההארדיסק לא יפורמט כראוי והוירוס או שרידים ממנו יותקנו עם המערכת החדשה?

יתכן והשאלות האלה מטופשות והתשובה ברורה מאילו, אבל לא בשבילי... אני באמת לא מבין בזה =/

פורסם

ברור שהמצב הכי אידאלי זה לפרמט ולהעיף הכל.

אבל מה לעשות צריך להיות ראלים. יש קבצים שאנחנו צריכים

אם זה קבצי DOC וקבצי MP3 ותמונות אז אני לא חושב שאמורה להיות עם זה בעיה

בכל מקרה במצב כזה, אני אישית (יש לי קצת ידע ונסיון עם זה) הייתי מבצע WIPE על הדיסק ומתקין הכל מ0.

אבל זה רק דעתי האישית. אני לא ממליץ לך לעשות את זה אם אתה לא יודע איך. במיוחד עם הקטע של הדיסק שדרוג שיש לך.

שלא תתקע בסוף בלי דיסק להתקין

פורסם
  • מחבר

אני חושב שקודם אנסה לנקות כמה שאפשר את המערכת ורק אז אגבה קבצים, לא יכול להזיק.

כן, אה... אם רק הייתי יודע מה אני עושה... ::)

אני אמשיך לחפש עוד מידע בנושא, תודה רבה.

ואם למישהו יש תובנות להוסיף אז בבקשה, שלא ישמור אותן לעצמו.

פורסם

אפשר לעשות התקנה נקייה מדיסק שדרוג.

פורסם

תתקין CCLEANER

ותתקין גם REVOUNINSTALLER

זה תוכנה חזקה להסרה של תוכנות

זה יעזור לך לנקות קצת את המחשב (שם לב שמופיעים שם ה-מ-ו-ן דברים שבוונידוס לא מופיעים בגלל שהם רכיבי מערכת אז אל תשתגע לפני חיפוש קצר בגוגל על כל דבר לראות מה זה עושה)

פורסם
  • מחבר

תודה אבל פתחתי אשכול וביקשתי עזרה ב-bleepingcomputer. יענו מתי שיענו, עד אז אני לא עושה כלום.

במיוחד כשמדובר בטרויאני שמאפשר חופש פעולה נרחב וגניבת מידע ע"י הבעלים שלו.

מקריאה שם נדמה שהם עזרו לנקות מערכות מהנגע הזה אז אני אופטימי שלפחות אוכל לגבות את מרבית הקבצים בביטחה מסויימת. אבל משום שמדובר בטרויאני(ואולי ספציפית בזה), לא נראה לי שמישהו יכול להתחייב ב-100% שהמערכת תהיה בטוחה שוב אז לא תהיה ברירה אלא לפרמט(מה שקצת מלחיץ אותי כי זו תהיה הפעם הראשונה).

הלוואי והייתי יודע איך הגועל נפש הזה נכנס. לא הורדתי או התקנתי שום דבר כבר המון זמן. כנראה דרך איזה אתר =/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים