עבור לתוכן

מבקש המלצה למחשב נייד לסטודנט להנדסת חשמל - עד 5,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב?

לימודים וכל מה שזה כולל - עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), עבודה ב-Matlab וכו'.

כמו כן, שיהיה ניתן לצפות בסרטים.

* גודל המסך?

13.3' - 14'

* משקל רצוי?

כמה שפחות יותר טוב כמובן אבל בשאיפה שלא יעבור את ה1.9ק"ג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?

סטנדרטי.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)

רצוי HDMI

* בלוטות?

לא.

* גודל מינימלי של כונן קשיח?

אם SATA אז לפחות 500GB

אם SSD אז 128GB

* כונן CD/DVD? צורב?

לא הכרחי.

* כונן Bluray?

לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא, נרכש בארץ ויהיה בשימוש בארץ.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

מעדיף שלא לכלול בתוכה מערכת הפעלה.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

אין העדפה - אך חשוב שתהיה אמינה.

המחשב אמור להחזיק עד סוף התואר לפחות (כלומר - 4 שנים).

במידה ולא הייתי ברור בחלק מן הפרטים או שצריך לפרט יותר תשאלו ואמלא את שאר הפרטים בהקדם.

תודה מראש לכל מי שמתייחס ונותן את המלצותיו!

פורסם

תבדוק את הווסטרו 131 של דל עם מעבד i5 2430m.

מבחינת עלות - תמורה ואיכות בניה - משקל, מדובר בנייד המומלץ ביותר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה.

עברתי על המפרט ובנוסף הסתכלתי על המחירים ב-זאפ וב-וייזביי.

המפרט באמת נראה טוב חוץ מזה שנראה לי שאני אשדרג את ה-RAM ל-6GB/8GB (רובם מגיעים עם 4GB)

מבחינת המחיר, הם לרוב נעים בין 3,500-4,000 ש"ח.

אני מבין את השיקול עלות-תועלת ומסכים איתו ב-99% מהמקרים.

במקרה הזה אני קצת חורג מהנורמה בגלל שהתקציב הוא ייעודי לכך (הגיע כמתנה והורו לי לנצל את כולו).

אם היית צריך להוציא 5,000 ש"ח על מחשב נייד ללימודים, עדיין היית ממליץ על ה-Vostro v131 ?

פורסם

אני לא יודע איפה אתה הולך ללמוד אבל כותבים הרבה קוד כך שמסך 13-14 אינצ לא ממש מומלץ.. אלא אם יש לך מסך גדול יותר לחבר אליו את המחשב

כמו כן אתה מהר מאוד תמצא את עצמך לא לוקח את המחשב ללימודים כי זה ממש מיותר..! וגם אתה צריך להיות כל היום כלב שמירה על התיק שלך..

אני יכול לומר לך שבודדים מבאים מחשב.. ואז הם מצומדים לתיק כל היום..

למטלב לפחות 4 גיגה אבל לא צריך להפריז אתה לא הולך לכתוב קוד שיתפוס לך יותר מחצי גיגה (התפרעתי רצח פה..)

פורסם

אני לא יודע איפה אתה לומד, אבל אני סטודנט למדעי המחשב באוניברסיטה בארץ - וכ-60 אחוז מהסטודנטים יש מחשב נייד שהם מביאים לפקולטה.

לא ראיתי או שמעתי על גניבות של ציוד כזה מתיקים כלל בשנים האחרונות. כל מה שאמרת בנוגע לכך הוא פשוט לא נכון.

בנוגע למסך, מסך 13 אינצ' יכול להיות לא נוח לאנשים מסויימים לתכנות רב, אבל לדרישה שכתבת שכוללת עבודות כלליות, אופיס ו-Matlab

מחשב 13 אינצ' אידאלי לטעמי. ההבדל ל-14 אינצ' לא מורגש, וההבדל ל-15 אינצ' לא שווה את המשקל (כמעט כפול לרוב)

הוספה של 2 ג'יגה זכרון נוסף הוא עניין של כ-80 שח - http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/zikron-corsair-dimm-ddr3-2gb-p-11040?language=he

ההתקנה כל כך פשוטה, שחבל לשלם למעבדה ואתה תוכל פשוט להתקין את המודול הנוסף בעצמך.

ובמידה ותרצה להוציא כסף על נייד יקר יותר, האופציה האידאלית מבחינת איכות ומשקל הם ה-ThinkPad X1 וה-ThinkPad T420s של לנובו שיעלו מעל 6000 כל אחד.

אבל אני לא רואה סיבה הגיונית להוציא סכום גבוה יותר מה-131.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים