עבור לתוכן

הורדת מכפלה

Featured Replies

פורסם

אוקיי , יש לי לוח EPOX 8rda3I ועליו מותקן AXP 2400 עם ליבת THORTON... אבל בביוס לא מצאתי שום אפשרות להוריד או להעלות את המכפלה של המעבד... איפה אני מוריד\מעלה את המכפלה? תודה לעוזרים.

ד"א : מפיסטו אל תחשוב שאני לא מבין עניין , חיפשתי בכל הביוס את המילה Multiplay ולא מצאתי זכר!

פורסם

אולי תחפש בחוברת של הלוח..

היה לי ניסיון עם לוח כזה והייתה אפשרות לעלות מכפלה. (עם מעבד AXP1800 - לא שזה הכי משנה)

פורסם
  • מחבר

חיפשתי , לא מצאתי , אבל אני רוצה להוריד מכפלה!

למה נראה לך פתחתי כאן תתארד, ניסיתי כמעט הכל ולא מצאתי איפה...

פורסם

יש לי את הספר של הלוח שלך.. שכחו אותו אצלי..

כשאתה בתפריט הראשי, כנס ל Advanced Chipset Features

אח"כ תראה המון פונקציות לOC , אז שם לב ל CPU Clock Ratio --> שם משנים את המכפלה.

פורסם
  • מחבר

תודה אני ינסה... גם לי יש תחוברת ומשום מה לא מצאתי כלום על זה... :(

ד"א : עכשיו אני גם נזכר שראיתי CPU CLOCK RATIO בתפריט שם , אבל איך משנים איתו מכפלה? הוא נראה לי עם מספר 60 או משהו כזה...

פורסם

אתה לוחץ על המקש Enter ואז תוכל לשנות על ידי חצים של המקלדת או פשוט לרשום את המכפלה שאתה רוצה בעזרת כפתוריי המספרים במקלדת.

פורסם
  • מחבר

ברור , אני לא אידיוט :):o אבל אני פשוט זוכר שהיה כתוב שם משהו מוזר , הרי אם זה היה שינוי מכפלה הייתי שם לב מייד לא?

פורסם

כי ראיתי שאין לך ניסיון עם שינויי מכפלה אז הסברתי לך בשפה פשוטה..

המכפלה לא יכולה להיות 60, אין סיכוי.. אז מהירות הבאס שלך הייתה נמוכה יותר משל Pentium1..

תעשה ככה:

Mhz / FSB = Multiplier

ואז תידע איזו מכפלה יש לך ותידע מאיזה מספר לרדת במכפלה.

פורסם
  • מחבר

אחי זה היה הדימיון שלי , היה כתוב שם עוד משהו עם CPU ושם היה כתוב 50 , בCPU RATIO היה כתוב DEFUALT אולי בגלל זה לא זיהיתי את זה...

הקיצר שמתי אותו עכשיו על 166X12.5 ואני מתכוון לעלות ל13 ואפילו 14.... בלי שינוי מתח.

פורסם

חבל לפתוח עוד ת'רד, זו שאלה בודדה. בכל מקרה-

אם אני מוריד את המכפלה, אלב הבאס נשאר כמו שהוא, אז למעשה אני מבצע Downclock?

כלומר, אני למעשה מאיט את המעבד?

פורסם

בדיוק

פורסם

אז למה אנשים מתעקשים לקבל מעבדים פתוחים מראש?

כדי שהם יוכלו להעלות את הבאס הרבה יותר לאחר הורדת המכפלה?

פורסם

שוב קלעת בומבה

פשוט גאון :-*

פורסם

זה באמת DOWNCLOCKING אבל...

לרוב כאשר מורידים בכפלה, אפשר להעלות את ה FSB יותר.

ובסוף נוצר מצב שבו המהירות תהיה זהה אבל הבאס יהיה יותר גבוהה וזה יתן יותר ביצועים למרות שהמהירות זהה.

166*11= 1826

202 * 9 ~ 1826

המצב השני יתן יותר ביצועים למרות שהמהירות זהה

פורסם
  • מחבר

חחחח , יפה רועי... , אנחנו רוצים להעלות כמה שיותר את הבאס ולא חשוב מה צריך לעשות כדי שזה יתגשם , אני גם יכול להוריד את המכפלה ל6 אם אני יוכל לעשות פוסט או אפילו להעלות את הוינדוס בבאס של 250MHZ... הלא כן ערן? אם היה באפשרותך לעשות זאת היית עושה בשבריר שניה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים