עבור לתוכן

אין לי משחה טרמית מה יקרה למעבד

Featured Replies

פורסם

אין לי משחה טרמית יכול לקרות למעבד שלי משהו למרות שהוא לא בחום גבוהה תיראו נתונים מ

ADIA32

Sensor Properties   

Sensor Type   ITE IT8705F

Sensor Access   ISA 290h

Temperatures   

Motherboard   24 °C (75 °F)

CPU   19 °C (66 °F)

Aux   29 °C (84 °F)

Cooling Fans   

CPU   3125 RPM

Voltage Values   

CPU Core   1.49 V

+2.5 V   2.58 V

+3.3 V   1.66 V

+5 V   1.94 V

+12 V   3.46 V

+5 V Standby   2.12 V

VBAT Battery   3.23 V

פורסם

אם הוא עובד בטמפרטורה כזאת

לא יקרה למעבד שלך כלום....

פורסם

זה נראה שאתה משתמש בהיטסינק המקורי של intel, יש לו פד תרמי ולכן אין צורך במשחה.

פורסם

That CPU temperature reading is obviously false, in order to get your CPU to 19c the temperature in your room would have to be under 19 c and you will have to be using some kickass air cooling.

פורסם

אני לא מבין למה הטמפ'טורה הזאת חייבת להיות שקרית...

בלילה הטמפ' יכולה לצנוח לפחות מ8 מעלות וזה כבר הפרש גדול מ19...

פורסם

ואתה מפעיל את המחשב בגינה ?

אם הבית שלך היה ב 8 מעלות היית קופא מקור, היו לך אדים על המסך והיית יכול להוציא הכל מהמקרר כי ממילא לא היה קורה לו כלום.

מתחת ל 15 מעלות מתחיל להיות די קר, ברוב הבתים גם בחורף הטמפ' היא בסביבות 18-22 מעלות.

פורסם

אצלי בבית הטמפ' צונחת בלילה אל מתחת ל14 מעלות ואני גר במישור החוף ככה שאני בטוח שבצפון הטמפ בבתים יכולה לרדת עוד הרבה יותר.

פורסם

הטמפ' בבית שלך לא מתחת ל 18 מעלות.

אני אוהב לדסקס וכאלה אבל ליראות אנשים שאומרים שטויות זה ממש מעצבן, אתה יודע מה זה מתחת ל 14 מעלות בבית? רואים שאתה לא יודע בכלל על מה אתה מדבר....

25 מעלות - קיץ רגיל חום בית נורמלי

20 מעלות - קר

18-16 מעלות - קר מאוד

14-12 מעלות - בכל בית סגור לא יגיעו לקור כזה, רק בחוץ.

אני בעצמי עכשיו עם מודד חום, החדר שלי קר וחום החדר 19.5 מעלות, ורק שתדע שזה ממש ממש קר, כשחום החדר שלי הגיע ל 17 מעלות (פעם כשהדלקתי את המזגן ורבתי עם משהוא לא שמתי לב שהמזגן נישאר המון המון זמן דלוק על שיא העוצמה בקירור של 16 מעלות ^^)

אז החדר הגיע לקור של 17 מעלות, קפאתי מקור רצתי החוצה היד שלי קפאה לגמרייייי, כל הגוף שלי היה קר, לפני שחיביתי את המזגן נכנסתי לחדר הסתכלתי במודד טמפ' ומד הטמפ' הראה 17 מעלות, בגלל שלוקח לו זמן לעבור מטמפ' לטמפ' כניראה הטמפ' הייתה 16, קיצקץ כמעט קפאתי ככה שאצליך זה בחיים לא יגיע ל 14. (ד"א יש להזכיר שאני לא רגיש לקור?)

נ.ב -

19 מעלות בקירור אוויר זה דבר כמעט בלתי אפשרי, כמו שארמגדון אמר, צריך שיהיה לך חתיכת סינק מפחיד, כניראה מס' של מאווררים על הסינק מכמה צדדים בו זמנית, וחום חדר סביר להניח 16-14 מעלות, בקיצור בלתי אפשרי.

אני עם קירור מקורי של אינטל (חוץ מ SF2 שנימצא על הסינק) מארז פתוח, 3 מאווררים בתוך המארז כאשר מאוורר ענקי מחוץ למארז (מכוון אליו), קור חדר 16 מעלות (עשיתי את זה עם בגדים חמים ניסיתי להגיע לשיא הקירור שאני יכול) וחום המעבד מראה בצג על - 28 מעלות.

מעבד 1.7GHz Williamate

ובד"כ החיישנים משקרים עד ל 10-20% ככה שזה פחות או יותר היה 30-31 מעלות ולא 26-25...

בן אדם עם ההיטפייפ של זלמן כאשר יש עליו SF2, מלמעלה מאוורר ג'נרי, מלמטה מאוורר ג'נרי (כן והכל על אותו סינק!) ובצד מאוורר מחוץ למארז גדול שמכוון אל הזלמן..עוד מאוורר מהצד שמכוון אליו (ג'נרי) והוא השיג חום עם צג שהראה שלR9800PRO חום של 20 מעלות בלי אובר קלוק, ויש להזכיר שחום החדר 18 מעלות, ושבטח החיישן משקר והחום הוא 24-26 ככה.

אז תחשוב מה זה עם קירור מקורי פשוט, 19 מעלות!

פשוט תעשו את החישוב הלוגי בראש ותבינו שזה פשוט בלתי אפשרי, ניתן רק להגיד שהחיישנים דפוקים לגמרי.

פורסם

גם אם הטמפ' בחדר היא 14 מעלות בשביל שהמעבד באמת יהיה ב 19 מעלות הקירור צריך לספק התנגדות טרמית של משהו כמו 0.06 C/W.

לא ראיתי עדיין גוף קירור שיורד מתחת ל 0.2 C/W.

כל החיישנים משקרים, חיישן שמודד בדיוק של עשירית מעלה עולה יותר מכל הלוח אז נראה למישהו ששמים שניים או שלושה כאלו על הלוח ?

אין שום סיכויי שהחיישנים האלו מדוייקים אפילו ל 10 מעלות, מה גם שבלי שום בעיה אפשר לשים את אותו מעבד עם אותו קירור על שני לוחות ולקבל מדידות בהפרשים של 30 מעלות, זה פשוט שטויות.

פורסם

גם אם הטמפ' בחדר היא 14 מעלות בשביל שהמעבד באמת יהיה ב 19 מעלות הקירור צריך לספק התנגדות טרמית של משהו כמו 0.06 C/W.

לא ראיתי עדיין גוף קירור שיורד מתחת ל 0.2 C/W.

כל החיישנים משקרים, חיישן שמודד בדיוק של עשירית מעלה עולה יותר מכל הלוח אז נראה למישהו ששמים שניים או שלושה כאלו על הלוח ?

אין שום סיכויי שהחיישנים האלו מדוייקים אפילו ל 10 מעלות, מה גם שבלי שום בעיה אפשר לשים את אותו מעבד עם אותו קירור על שני לוחות ולקבל מדידות בהפרשים של 30 מעלות, זה פשוט שטויות.

Piren (12:24) :

second... i think he exagurated a bit about the heat sensors

Piren (12:24) :

they are not accurate.. but 10 degrees? thats bullshit

פורסם

ahhm...

i would appriciate it if you would tell me before you quote me

Or atleast others on this forum might tell me when im being quoted

i guess it's not the first time im being quoted without me knowing about it.. always thought it's weird Mister G asks me questions always trying to understand what Amiram is saying

Mister G - next time.. you could atleast tell me the whole thing and not just copy/paste one part of a thread which will get me to give false information

.. heh.. 19 degrees for a P4 with stock cooling? you'd have to live in a frige for that in this case... it's a software glitch and/or false reading (or maybe just a blatent lie) .. but i didnt change my view of things ...

Thermal sensors arent the most accurate thing ... but their degree of error (heh.. no pun intended) isnt more than 1-5 Degrees (5 being the really low quality ones) .. and no.. good quality ones arent really costly ("as much as a whole motherboard") .. a thermal sensor can go as low as 0.5$ ....

here's a thermal sensor package that goes out for motherboard manufacturers

http://www.national.com/pf/LM/LM63.html

its only 2.20$ per kit (per mobo) and it's error margine is between 1-3 Degrees ...

פורסם

Thermal sensors are inacurate.

but some time they are just "broken" and read tempertures with (alot) more then 10C anomily...

it wouldn't be the first time iv'e seen a mobo come with a broken sensor...

פורסם

Heh

תתפלא חזק, זו הפעם הראשונה שצ'יטטתי אותך..

נ.ב

החיישן אם אני לא טועה במעבד ולא בלוח-אם, הלוח אם מקבל את מה שהחיישן במעבד אומר לו.

תקנו אותי אם אני טועה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים