עבור לתוכן

מושגים לכרטיסי מסך, מה שה AIDA מציגה

Featured Replies

פורסם

הרצתי אצלי ואצל חבר שלי AIDA32 לראות כל מיני הבדלים

(בלי להתיחס למהירות ליבה וזכרונות)

Transistors : לי יש 29 ולו יש 47

Pixel Pipelines: לי יש 2 לו 4

TMU Per Pipelines: לי יש 2 לו יש 1

Vertex Shaders: לי יש נאדה לו 4 (v.2)

Pixel Shaders: לי יש 1 (v.0.5) לו יש 1 (v.2)

DirectX Support: שלי תומך ב7 שלו ב9

Pixelfillrate: לי 500 ולו 1200

Texel Fillate: לי יש 1000 ולו 1200

זכרונות:

Bus Type : לשנינו DDR

BusWidth: לי 128 ולו 64

(מה זה אומר ? למה לו יש פחות משלי ?)

שורה תחתונה, האם הכרטיס שלו יציג ביצועים טובים יותר משלי, ברמה שנראת לעין בלתי מזויינת

שונה אחת אחרי התחתונה (כן כן.. זה קיים), שהרצנו אנדרגראונד אצלו ואצלי לא היו הבדלים גדולים במיוחד..

פורסם

לך יש MX 440 ולו יש 5200 או 5600SE נכון?

כרטיס מסך אם 64ביט לזיכרון זה עלוב מאוד!

אני לא יודע מה להגיד שתי הכרטיסים לא משהו בכלל!

פורסם
  • מחבר

5200

השאלה שלי היא מה אומרים כל הפרטים האלה שנתתי בהתחלה

האם זה משנה משהו ומה התוצאות שרואים בתחלס

פורסם

Transistors - מן הסתם מתייחס למספר הטרנזיסטורים שעל המעבד הגרפי.

DirectX Support - באיזו טכנולוגית DirectX הכרטיס תומך חומרתית. תמיכה חומרתית ב DX7 נחשבת כבר למיושנת, DX9 - התמיכה החומרתית החדשה יותר, מאפשרת לכרטיס לבצע פונקציות מסויימות שלא היו קיימות בגירסאות קודמות. למעשה, ככל שהתמיכה בDX חזקה יותר, העיבוד הגרפי של תוכנות שמשתמשות בפונקציות של DX ייפול על המעבד הגרפי (כרטיס המסך) ולא על המעבד הראשי.

Bus Type - איזה סוג זיכרון מותקן בכרטיס המסך. היום יש SDRAM, DDR, DDR II.

BusWidth - כמה ביטים (bits) הזיכרון יכול להעביר על הbus של כרטיס המסך. 128bit = 16Byte.

1Byte = 8Bit. המכפלה של ערך זה (בבתים ) במהירות הזיכרון (בMHz), נותנת את רוחב הפס של הזיכרון של כרטיס המסך.

בקשר לשאר - אני לא כל כך בטוח מה אומר כל מושג.

לסיכום - עדיף שכל הערכים הנ"ל יהיו כמה שיותר גבוהים. אם אתה רוצה להשוות בין הכרטיסים, תשתמש בתוכנות benchmark כמו 3DMark, AquaMark וכו'.

אגב, איזה דגם בדיוק של MX440 יש לך (אם ניתן לפרט דגם, זיכרון, חברה, אולי אפילו תצלום מסך)?

אני שואל, מכיוון שגם לי יש כרטיס כזה ואני מעוניין להשוות נתונים, בעיקר מהירות זיכרונות וליבה.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שהכרטיס MX440 שיש לי, זה דגם "מצומצם" ומהירות הליבה והזיכרון שלו נמוכים יחסית לכרטיסים אחרים

ליבה 250 זיכרון 333 ומשום מה הוא לא סוחב בגרוש באוברקלוקינג לליבה 300 זיכרון 400

הוא לא כל כך מתחמם, הוא עובד טוב במשחקים

אבל מידי פעם, פעם ביום בערך, הוא מקבל פאקים קטנים על המסך אפילו אם זה סתם בוינדוס בזמן שאני בפורום הזה, ומסתדר תוך כמה שניות

אם אני מעלה תמונה גדולת מימדים הוא הופך את המסך לשחור לשניה, ואז מציג את התמונה

אז החזרתי אותו למהירויות מקור.. חבל לי לשרוף את הכרטיס סתם בשביל עוד כמה מגהרצים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים