פורסם 2003 בדצמבר 2621 שנים הרצתי אצלי ואצל חבר שלי AIDA32 לראות כל מיני הבדלים(בלי להתיחס למהירות ליבה וזכרונות)Transistors : לי יש 29 ולו יש 47Pixel Pipelines: לי יש 2 לו 4TMU Per Pipelines: לי יש 2 לו יש 1Vertex Shaders: לי יש נאדה לו 4 (v.2)Pixel Shaders: לי יש 1 (v.0.5) לו יש 1 (v.2)DirectX Support: שלי תומך ב7 שלו ב9Pixelfillrate: לי 500 ולו 1200Texel Fillate: לי יש 1000 ולו 1200זכרונות:Bus Type : לשנינו DDRBusWidth: לי 128 ולו 64(מה זה אומר ? למה לו יש פחות משלי ?)שורה תחתונה, האם הכרטיס שלו יציג ביצועים טובים יותר משלי, ברמה שנראת לעין בלתי מזויינתשונה אחת אחרי התחתונה (כן כן.. זה קיים), שהרצנו אנדרגראונד אצלו ואצלי לא היו הבדלים גדולים במיוחד..
פורסם 2003 בדצמבר 2621 שנים לך יש MX 440 ולו יש 5200 או 5600SE נכון?כרטיס מסך אם 64ביט לזיכרון זה עלוב מאוד!אני לא יודע מה להגיד שתי הכרטיסים לא משהו בכלל!
פורסם 2003 בדצמבר 2621 שנים מחבר 5200השאלה שלי היא מה אומרים כל הפרטים האלה שנתתי בהתחלההאם זה משנה משהו ומה התוצאות שרואים בתחלס
פורסם 2003 בדצמבר 2621 שנים Transistors - מן הסתם מתייחס למספר הטרנזיסטורים שעל המעבד הגרפי.DirectX Support - באיזו טכנולוגית DirectX הכרטיס תומך חומרתית. תמיכה חומרתית ב DX7 נחשבת כבר למיושנת, DX9 - התמיכה החומרתית החדשה יותר, מאפשרת לכרטיס לבצע פונקציות מסויימות שלא היו קיימות בגירסאות קודמות. למעשה, ככל שהתמיכה בDX חזקה יותר, העיבוד הגרפי של תוכנות שמשתמשות בפונקציות של DX ייפול על המעבד הגרפי (כרטיס המסך) ולא על המעבד הראשי.Bus Type - איזה סוג זיכרון מותקן בכרטיס המסך. היום יש SDRAM, DDR, DDR II.BusWidth - כמה ביטים (bits) הזיכרון יכול להעביר על הbus של כרטיס המסך. 128bit = 16Byte.1Byte = 8Bit. המכפלה של ערך זה (בבתים ) במהירות הזיכרון (בMHz), נותנת את רוחב הפס של הזיכרון של כרטיס המסך.בקשר לשאר - אני לא כל כך בטוח מה אומר כל מושג.לסיכום - עדיף שכל הערכים הנ"ל יהיו כמה שיותר גבוהים. אם אתה רוצה להשוות בין הכרטיסים, תשתמש בתוכנות benchmark כמו 3DMark, AquaMark וכו'.אגב, איזה דגם בדיוק של MX440 יש לך (אם ניתן לפרט דגם, זיכרון, חברה, אולי אפילו תצלום מסך)?אני שואל, מכיוון שגם לי יש כרטיס כזה ואני מעוניין להשוות נתונים, בעיקר מהירות זיכרונות וליבה.
פורסם 2003 בדצמבר 2721 שנים מחבר אז זהו שהכרטיס MX440 שיש לי, זה דגם "מצומצם" ומהירות הליבה והזיכרון שלו נמוכים יחסית לכרטיסים אחריםליבה 250 זיכרון 333 ומשום מה הוא לא סוחב בגרוש באוברקלוקינג לליבה 300 זיכרון 400הוא לא כל כך מתחמם, הוא עובד טוב במשחקיםאבל מידי פעם, פעם ביום בערך, הוא מקבל פאקים קטנים על המסך אפילו אם זה סתם בוינדוס בזמן שאני בפורום הזה, ומסתדר תוך כמה שניותאם אני מעלה תמונה גדולת מימדים הוא הופך את המסך לשחור לשניה, ואז מציג את התמונהאז החזרתי אותו למהירויות מקור.. חבל לי לשרוף את הכרטיס סתם בשביל עוד כמה מגהרצים
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.