עבור לתוכן

זמינות מעבדי SB ULV במחשבים שאינם אולטרה בוק

Featured Replies

פורסם

לאחרונה יצאו לשוק מחשבים ניידים "אולטרה בוק" בעלי מעבדי SB מסדרת ULV שצורכת פחות חשמל.

לדוג' ב-i5 17W במקום 35W במעבדים הישנים יותר.

רציתי לדעת האם המעבדים הללו מתאימים רק למחשבי אולטרה בוק, והאם ניתן למצוא אותם במחשבים ניידים סטנדרטיים?

האם חוץ מעניין ההספק יש הבדל נוסף בינהם?

תודה רבה!

פורסם

המעבדים האלו הם מעבדי core רגילים לכל דבר, ולכן הם יכולים להפעיל כל מחשב נייד שמגיע עם מעבד core אחר.

ההבדל היחיד בין מעבד ulv למעבד "רגיל" הוא מתח העבודה הנמוך שלהם שגורר מהירות שעון איטית יותר ולכן פליטת חום נמוכה יותר.

היתרונות - אפשר להכניס אותם למערכות קטנות וקלות יותר שדורשות קירור פחות אפקטיבי, צריכת האנרגיה שלהם נמוכה ממעבד רגיל ולכן ניתן להסתפק בסוללה קטנה יותר לקבלת חיי סוללה מספקים. קונספט האולטרה בוק נועד להציג מחשבים ניידים קלים ודקים מאוד - ולכן השימוש במעבדים האלו הוא חיוני לחסכון במקום ובמשקל.

למעבדים האלו שני חסרונות עקריים - ביצועים חלשים ממעבדים רגילים, ומחיר יקר בהשוואה אליהם.

ה-core i7 2677M שהוא מעבד ה-ULV החזק ביותר בדור הנוכחי נופל בביצועים שלו מה-i5 2430m ועולה הרבה יותר ממנו.

במידה ואתה מחפש מחשב קל וחזק, קיימים בשוק מספר חלופות כמו ה-u36sd שמציג מפרט חזק מכל אולטרה בוק, ומאפיינים פיזיים לא רחוקים מכך.

בנוסף זמן הסוללה שלו טוב מאוד. המחיר שלו לא זול יחסית לנייד רגיל, אבל ביחס למאפיינים הפיזיים מדובר במחיר זול בהרבה מאולטרה בוק מקביל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה!

אני מחפש מחשב נייד כתחליף לשולחני. לפני כחודשיים חשבתי לקנות דגם ASUS N55SF עם מעבד 2430 i5.

הקנייה לא יצאה לפועל בסופו של דבר ולכן אני רוצה לדעת האם יש דגמי מעבדים חדשים יותר שעולים על אלו שמגיעים עם האסוס?

הדבר העיקרי שאני מחפש זה ביצועים, כך שזמן סוללה ארוך על חשבון הביצועים פחות קורץ לי.

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים