עבור לתוכן

מספר שאלות על חריטה, חיתוך, צביעה ואלקטרוניקה.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בקרוב אני מתכנן להתחיל מנגינה על המארז ויש לי מספר שאלות לפני שאני מתחיל:

יש ברשותי דרמל מקורי עם החוט המאריך הזה.

חריטה:

איזה ראש מתאים לחריטה על פרספקס?

מה העובי הרצוי של הפרספקס להכנת חלון במארז?

חיתוך:

אם אני רוצה לעשות חור למאורר על גבי המארז, עם מה עדיף ? הדרמל ? מסור חשמלי ? לחורר עם מקדחה ולעבור עם הדרמל? יש ברשותי כוס למקדחה.

חיתוך החלון במארז עם מה לעשות ? דרמל / מסור? ואם דרמל - איזה ראש / דיסקית?

צביעה:

אני רוצה לצבוע את הפנים / בחוץ של המארז (לעבור עליו בשחור - הוא כבר שחור מבחוץ), עם איזה ספריי כדאי ? כדאי להוריד את הצבע השחור החיצוני לפני שאני צובע מחדש ? כמה שכבות של צבע?

אלקטרוניקה:

לדים:

אני רוצה לחבר איזה 12 לדים ביחד, עכשיו איך אני ידע איזה נגדים צריך? לחבר נגד לכל לד?

חיבור של 40/50 לדים ביחד - איך עדיף? יש אפשרות לחבר לשקע חשמל רגיל על ידי שנאי או משהו דומה?

פאן קונטרולר:

מאיפה אפשר להשיג קופסת פלסטיק ל 5.25״? מפסקים, לדים? יש חנות מומלצת באזור חולון ? )אני מכיר את אריהב אבל זה קצת רחוק לי+ חלק מהדברים שלהם באתר לא עובדים ככה שאני לא יודע מה יש ומה יש..)

תודה רבה לעוזרים!!

פורסם

לגבי הלדים, אתה מתכנן ללכת על צבע אחד או צבעוני? אתה מעוניין לשלוט על הצבע של כולם ביחד או כל לד בנפרד?

אתה יכול לקנות LED Strip שזה בעצם מן צינור שקוף שמכיל הרבה לדים מחוברות אחת לשנייה עם נגדים מתאימים, מה שצריך זה רק לחבר מתח 12V או 5V(את שניהם אתה יכול לקבל מהספק כוח של המחשב בקלות). הכי קטנים מגיעים באורך של 30 ס"מ בדרך כלל ואתה יכול לחתוך ולפצל את ה strip. יש כאלו בצבע אחיד, צבעוני ויש כאלו שאפשר לשלוט על כל לד בנפרד(יקרים ולא פשוטים להפעיל).

זה לדוגמא יכול להתאים:

http://www.ebay.com/itm/1-RGB-30cm-18-LED-5050-SMD-Flex-Strip-Waterproof-Remote-12V-Light-Car-House-/150733764419?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23186eb743

(מגיע עם שלט וצורך מתח 12V)

פורסם
  • מחבר

לדים בצבע אחיד, אין צורך בשליטה עליהם.

תודה!

פורסם

אם LED Strip יתאים לך(צורת צינור שקוף) לדעתי לך עליו, יש שם כבר נגדים וצריך לחבר בדרך כלל 12V או 5V שאת שניהם אתה יכול לקבל מהספק כוח(מהחיבור מולקס ליתר דיוק).

במידה וזה לא יתאים אתה יכול חשב את הנגדים והחיבורים כאן: http://led.linear1.org/led.wiz

המתח יהיה 5V או 12V לבחירתך, שני הנתונים הבאים תלויים בלדים שלך(המידע הזה צריך להופיע בדף מוצר), בחר מספר לדים והוא יראה לך איך לחבר ואיזה נגדים צריך.

אני אישית הייתי הולך על משהו כמו הלינק ששמתי הודעה קודמת, אתה אולי תחסוך 5 דולר אם תבנה לבד אבל תבזבז המון זמן על הלחמות וחיבורים(וגם תרוויח את האופציה לשנות את האור לפי מצב הרוח).

פורסם
  • מחבר

מה המחיר של led strip פשוט ? יש אפשרות לקישור מ eBay?

והחיבור של הלדים אני רוצה בשביל החלון במארז שיאיר את החריטה.

דא אתה יודע מאיפה אפשר להביא קופסא שתתאים ל 5.25״ ? ואם יש לי מספר של כלים לדרמל איך אני יודע מה הסוג שלהם (נגיד 113 114 וכו)

פורסם

פס לדים עולה כמה שקלים, המחיר תלוי בעוצמה אורך וכמות ליחידת מרחק.

בקשר לחריטה ישנו מדריך כאן באתר:

http://hwzone.co.il/guides/dremel11/5

ולא חסר ידע בשאר האינטרנט (אולי אפילו youtube?)

חור למאוורר עדיף עם מקדח כוס (הזכרת שיש לך), זה יוצא הכי מדוייק.

חלון תעשה עם הדיסקיות חיתוך.

אלקטרוניקה יש בשדרות הר ציון בתל אביב מספיק חנויות...

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שלא מצאתי מפחות 9 דולר ל 30 סמ.. שזה יוצא דיי יקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים