עבור לתוכן

בקשת מפרט למחשב פיתוח לא שגרתי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני פרילנסר המפתח תוכנה בסביבות Windows ו-Unix בעיקר ב-C++ ו-Java. חוץ מזה אני מתחיל לפתח גם עבור אייפון. כללית, מדובר על מחשב שיריץ Windows 7 64bit במערכת הראשית ועליו יופעלו עוד 4 מכונות וירטואליות - Windows XP 32bit, Ubuntu Linux 64bit, Ubuntu Linux 32 ו-Apple snow leopard.

סביבות הפיתוח - Visual studio ו-Eclipse בסביבות Windows, בסביבת ה-Linux יהיה Eclipse ובסביבת המק יהיה XCode.

הדבר החשוב ביותר עבורי הוא ביצועי המחשב - קומפילציות מהירות ככל האפשר, boot מהיר (גם למחשב וגם למכונות הוירטואליות) וכו'.

חשוב גם להגיד שביום-יום יהיו פתוחים הרבה tabs של chrome , ובשעות הפנאי אני משחק קצת ב-flight simulators.

.

מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, ללא מסך וללא ציוד הקפי.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חסכון יהיה נחמד אבל לא על חשבון הביצועים.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 1000 ש"ח עבור שיפר ביצועים.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, הרצת מספר מכונות וירטואליות וקצת משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Eclipse ומוכונות וירטואליות - כולם לצרכי פרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימולטור טיסה בעיקר.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280x720

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במ"ה. יש צורך בהרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). SSD (האם 64GB יספיק או שכדאי ללכת על 128GB?) עבור מ"ה, סביבות הפיתוח ושאר התוכנות, SATA3 עבור ה-SSD, דיסק רגיל של לפחות חצי טרה, ממשק USB3 לגיבויים מהירים, לפחות 12GB זיכרון.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

פורסם

ראשית - אתה מכיר את כל עולם המושגים שקשור בהרצת mac os על מכונה וירטואלית?

על פי הרישיון של אפל אתה יכול להריץ את מערכת ההפעלה שלה על חומרה של אפל בלבד.

פורסם
  • מחבר

נכון שרשיון Apple לגבי Snow Leopard מגביל אותה לריצה על חומרה של Apple בלבד. העניין הוא שהרשיון אינו כולל התייחסות ל-Virtual machines, וזאת בשונה מרשיון Lion המגדיר מפורשות כי ניתן להפעילה על Virtual machine הפועלת מעל חומרת Mac בלבד.

אני מניח שאם לא הוגדר איסור מפורש (ובהינתן שקיימת התייחסות לנושא בהקשר ל-Lion) אזי ניתן לעשות שימוש ב-VM להרצת Snow Leopard. אבדוק את הנושא שנית עם מישהו שמתמחה בתחום הרישוי, אבל את מחשב הפיתוח ארכוש בכל מקרה - עדיין אני צריך משהו שיסחוב לפחות 3 מכונות וירטואליות :)

פורסם

אתה בטוח לגבי הרזולוציה?

1280 על 720 זו רזולוציה נמוכה ומאוד מגבילה מבחינת כמות תוכן על המסך. הוכח בהרבה מאוד מחקרים שהגדלת שטח העבודה מגדילה את הפרודוקטיביות... הייתי שוקל מעבר לרזולוציה גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

בסדר. אני חושב שרזולוציה של 1280x1024 תספיק לפיתוח. לגבי ה-mac - אם לא אסתדר עם מכונה וירטואלית אז אמשיך לעבוד עם שני מחשבים.

פורסם

טוב, ברור לך שרמת שקט 10 לא תקבל כאן, אולי 8.

כתלות באילו משחקים אתה מתכוון לשחק לפעמים, זה מחשב חזק מאוד לפיתוח, כולל 16GB זיכרון, SSD מהיר למערכת ההפעלה וקשיח 1TB.

ומה אתה יודע, אפילו נשאר תקציב למסך איכותי:

מעבד:

[..] INTEL 2600 - TRAY - לרוכשי מערכת מחשב ! - זמין במלאי ₪1348

לוח אם:

[..] INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 ₪510

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:4

כרטיס מסך:

[..] FORSA GTS450 1GB DDR5 - RETAIL ₪524

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪112

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 ₪554

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 520W - זמין במלאי ₪353

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪549

דיסק קשיח 2:

HITACHI 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪601

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5124

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם
  • מחבר

תודה. שתי שאלות:

- שקט זה משהו די קריטי בשבילי. יש מצב להחליף מארז או לסדר משהו אחר כדי שהמחשב ירעיש פחות?

- כבר היום ספריות ה-Windows ו-program files שלי תופסות יותר מ-40GB. האם לא כדאי לקחת SSD גדול יותר?

פורסם

המארז ששמתי שקט מאוד ומבודד רעשים (הוא בנוי במיוחד לזה). כנ"ל גם הקירור למעבד והספק שקטים.

SSD נועד לזרז את זרימת המחשב, עבודה שוטפת, cache וכולי. אתה תוכל מקסימום להתקין כמה תוכנות על גבי ה-SSD.

אם אתה מקמפל\מלנקג' הרבה עם המון קבצים, ספריות וכולי ששוקלים הרבה, אולי כדאי לקחת כונן גדול יותר.

לפרוייקטים קטנים יותר אני מאמין ש-4GB-5GB אמורים להספיק בהחלט.

SSD לא נועד לאחסון...

פורסם

אני חושב שאתה תרצה את הקבצים של הVM ב SSD. כל קובץ מערכת הפעלה כזה שוקל לא מעט. אתה רוצה סביבת פיתוח על כל גרסה. וכל הרקע. לדעתי המפרט מצויין אבל יש לקחת כונן 120GB.

פורסם

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪993

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M - זמין במלאי ₪644

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:4

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD5750 SILENT 1GB GDDR5 - RETAIL ₪582

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪112

מארז:

[..] ANTEC P183 V3 FRONT USB 3.0 w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪796

ספק כוח:

[..] SEASONIC X-SERIES 560W (80 PLUS GOLD) - MODULAR : X-560 ₪595

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪181

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm - זמין במלאי ₪89

כמות:2

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB - זמין במלאי ₪1022

דיסק קשיח 2:

WD GREEN 1TB SATA2 - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ! ₪668

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6177

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

חזק וחרישי במיוחד + יכולת OC אם תרצה בעתיד.

הסברים בהמשך...

אם תתפשר מעט על רמת שקט וללא OC אפשר לחסוך כאן מאות שקלים (~800-900 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

בנוגע למעבד - לא הייתי רוצה לוותר על ארבעת ה-threads הנוספים שה-2600 נותן. מצד שני אין לי כוונה לעשות OC בעתיד ולכן אשאר עם דגם 2600 שהוצע במפרט הקודם.

בנוגע ללוח - איני בטוח שלוח מבוסס Z68 chip-set יהיה cost-effective בשבלי. עד כמה שאני מבין, Z68 מאפשר שימוש ב-SSD כסוג של cache חכם עבור תוכנות המותקנות על ה-HDD. אני מתכוון להתקין את מ"ה וסביבות הפיתוח על ה-SSD ואת כל ה-data לשים על ה-HDD (בין השאר ע"מ למנוע את הזדקנות ה-SSD בטרם עת :) ), ולמעשה אני רוצה שליטה מלאה עד כמה שאפשר על מה שיישב על ה-SSD.

מעבר לזה המפרט המוצע יקר יותר עקב שימוש במארז יקר יותר הדורש יחידות קירור משלו, קירור יקר יותר למעבד, כרטיס מסך יקר יותר ושימוש ב-HDD מטיפוס green שגם יקר יותר מזה שהוצע במפרט הקודם וגם SATA2 (בהשוואה ל-SATA3 במפרט הקודם). אני בטוח שיש סיבות טובות להצעה להשתמש ברכיבים האלו. תוכל לפרט?

ודבר אחרון - בהנתן עצמת המעבד, האם זיכרון במהירות של 1333mhz לא יהיה צוואר בקבוק ואז עדיף לקחת זכרון מהיר יותר (1600mhz) ?

תודה.

פורסם

הסיבות לחלקים היקרים? שקט.

זכרונות 1333 יעשו את העבודה.

פורסם

אני בעד המפרט של tmpusr :xyxthumbs: :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים