עבור לתוכן

צליל היקפי במשחקי מחשב דרך כבל אופטי - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :hi:

המחשב שלי מחובר לטלוויזיה בכבל HD ולמגבר סלוני בכבל אופטי SPDIF.

כאשר אני צופה בסרטי AC3/5.1 אני רואה את המנורה של DTS נדלקת במגבר ואכן הצליל היקפי: בכל רמקול שומעים צליל אחר, כמו שצריך.

כדי שזה יהיה כך הייתי צריך להיכנס להגדרות של המפענחים ולהגדיר להעביר את הצליל "AS IS" ללא עיבוד, אחרת העיבוד מתבצע במחשב ובמגבר לא נדלקת נורת DTS.

הבעיה שלי היא במשחקי מחשב, אני לא מבין כיצד ניתן לגרום למשחק לעבוד בצורה של צליל היקפי, למשל המשחק Driver San Francisco , הייתי מאוד שמח לו יכלתי לשחק בו ב- 5.1.

האם אפשרי דבר כזה?

תודה רבה,

חגי.

פורסם
  • מחבר

עזרה בבקשה? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה לכם בכל אופן.

אפשר למחוק את הדיון.

פורסם

מוזר שלא קיבלת תשובה עד עכשיו.

במשחקים זה אפשרי רק עם כרטיס קול שיודע לקודד 5.1 בזמן אמת.

בדרך כלל כרטיסים מובנים מוגבלים לסטריאו בחיבור אופטי.

פורסם

גם אני ניסיתי להגדיר במשחקים שיהיה 5.1 ולא הצלחתי (כרטיס מובנה), אם הצלחת אני אשמח לדעת :(

פורסם
  • מחבר

תודה לכם! :yelclap:

לא ממש ברור הנושא, צריך Sound Blaster X-Fi Titanium? צריך כרטיס קול שיודע לקודד 5.1?

לא צריך שהמשחק יוציא 5.1 מראש?

הרי אם המשחק לא מוציא 5.1 ומודיע להתקן המחובר אליו מאיזה רמקול להוציא את הפלט, איך הכרטיס קול שיודע לקודד 5.1 או ה- X-Fi יוכל לדעת זאת?

חשבתי על כך שאולי המשחקים עצמם לא יודעים להוציא 5.1 אלא רק סטריאו, אבל נזכרתי שבעבר הרחוק (5 שנים אחורה) חיברתי 4 רמקולים באופן אנלוגי (לא אופטי) והיתה הפרדה מוחלטת של 4 רמקולים במשחקים כמו NFS.

השאלה, איך עושים את זה דרך SPDIF, במה שונה ה- X-Fi מכרטיס O/B בעל SPDIF?

פורסם

בצורה אנלוגית, אין בעיה.

הבעיה מתחילה כשצריך להעביר 6 ערוצים בזרם אחד של מידע.

כרטיסים פשוטים לא יכולים להתמודד עם זה בזמן אמת.

פורסם

גימל, זה ממש לא נכון. כמעט כל כרטיס מובנה על לוחות אם תומך ב 5.1 מלא דרך יציאה אופטית. המחשב שלי, עם לוח P67 של אינטל, שיא הפשטות, מחובר דרך היציאה האופטית של הכרטיס ויש 5.1, גם AC3, גם DTS. ותמיכה בביטסטרים כמובן.

גם פה הבנאדם מציין שהוא מקבל 5.1 בסרטים, רק במשחקים לא. למה? צריך לבדוק בהגדרות של המשחק, לא יותר.... ברוב המוחלט של המשחקים צריך לשנות את ההגדרה מסטריאו לסראונד.

פורסם

אני חושש שאתה מטעה.

בסרטים פס הקול כבר מקודד ב-5.1, אבל במשחקים לא.

למיטב ידיעתי, יש צורך בכרטיס יעודי בשביל לתת סראונד במשחקים דרך יציאה דיגיטלית. אלא אם הכרטיסים המשולבים השתפרו בצורה רצינית בשנתיים האחרונות.

פורסם

זה כל היופי בחיבור לרסיבר או מגבר, אתה אפילו לא חייב להוציא סאונד מקודד. אתה מעביר ביטסטרים וזהו.

אם המשחק תומך DTS- מעבירים DTS.

אם לא- מעבירים בקידוד AC3 (שזה ה 5.1 ה "רגיל" של משחקים וסרטים) והמגבר/רסיבר מפענח.

אין שום הבדל בין הסאונד במשחקים לסאונד בסרטים.

פורסם

מנסיון שלי כרטיסים מובנים לא יודעים לייצר ביטסטרים של 5.1 ממשחק שהוא משהו דינמי, ולא קבוע מראש כמו סרט.

פורסם

אז בוא נגיד שלא ביטסטרים-

AC3.

אם האינטל המצ'וקמק שלי יכול, ואם ה DFI שקדם לו יכל, ואם הג'יגבייט שקדם לו יכל, אני בספק שלוח -כלשהו- מהשנתיים-3 האחרונות שיש לו יציאה אופטית לא יכול.

פורסם

אתה בטוח שאתה יכול לשלוח במשחקים 5.1?

להוציא סטריאו כל אחד יכול.

וכפי שאמרתי כבר ניסיתי המון פעמים ולא הצלחתי.

פורסם

זה הלוח שלי-

http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-dh67bl.html

בדוק איזה כרטיס יש בלוח שלך, ותריץ חיפוש בגוגל, תמיד מוצאים תוצאות. כל הרילטקים האלו מעלים עשרות דיונים בהמון פורומים.

עריכה- מוזר. עשיתי את החיפוש שהמלצתי עליו, חלק טוענים שאפשר להוציא 5.1 על אופטי בכרטיס מובנה, חלק טוענים שלא.

בעיקרון אם AC3 בסרט יוצא כ 5.1 אצלך, כל דבר אמור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים