עבור לתוכן

שאלה על Cat5E ו Cat6

Featured Replies

פורסם

Cat5E ו Cat6

מה ההבדל ביניהם?

לצורך הזרמת מדיה בסטרימר

פורסם

אם אני לא טועה בתוך הבית מבחינת עלות וכו' עדיף את ה 5E

הוא זול יותר ומתאים לצורכי הזרמת מידע.

אבל תחכה לעוד תגובה

פורסם

הרצתי אצלי בבית 30 מטר של Cat5E מהחדר לסטרימר בסלון (xtreamer). נהנה מיכל רגע ואף פעם לא סבלתי מניתוק או גמגום ואני מריץ רק סרטי FHD של 9GB בממוצע לסרט. עשיתי בנושא בירור עמוק לפני שקניתי את הכבל כי קדחתי חורים בקירות ולא רציתי סתם לעשות עבודה לחינם..המסקנה שלי הייתה Cat5E מתאים בהחלט ו- Cat6 מיותר וסתם יקר. Cat5 רגיל ייתן ניתוקים בגלל חוסר בסיכוך. תוסיף על זה שהרצתי את הכבל בתעלות "רועשות" כי כבר היה בהם כבל קואקס של הוט.. אך עדיין הסיכוך של Cat5E עושה עבודה טובה ולא מאבד קישוריות אף לא לרגע גם ל- 30 מטר.

בקיצור מניסיון בדיוק למטרה שלך קנה Cat5E אם מדובר על מרחק של עד- 30 מטר (אם לא אז לאיזה מרחק?). אם אתה רוצה אני יכול גם להמליץ לך על חנות בראשון שמוכרת את הכבל עם הראש כבר מוכן באורכים שונים והכי זול שתמצא.

פורסם

דווקא אני קניתי בKSP את הCAT6 שלי, 20 מטר, תוספת של כמה שקלים ביחס ל5E. רק בשביל השקט הנפשי.

את הראשים חתכתי, השחלתי בקירות, ולאחר מכן לחצתי את הקצוות.

מבחינת הזרמה, גם מתאמי חשמל עשו לי עבודה יפה מאוד, 6-7 MB|S זה די והותר כדי להזרים 1080P.

מה שאני כן יכול להגיד, שראיתי הבדל של 2-3 MB|S כאשר השוותי CAT7 מול CAT5E. (בבית הקודם שלי).

כאשר, הכבלים עוברים בצינור משלהם

פורסם

מצויין, אבל אני הייתי צריך 30 מטר ול- KSP יש 30 מטר CAT5 בלבד. כבל כזה היה עושה לי ניתוקים . לא יודע כמה מטר צריך פותח התרד..אם 20 יספיק לו אז CAT6 ב- KSP יעשה את העבודה טוב. אומנם זה יותר יקר אבל מדובר על שקלים בודדים. בפועל לסטרימינג, CAT6 הוא יותר מידי..אבל אם רוצים להעביר מידע או קבצים מהר למרחק גדול, אז הוא טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים