עבור לתוכן

ממה נשרף לי הספק ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

היום חזרתי הביתה והופתעתי לראות שהמחשב לא נדלק כלל. אחרי בירור קצר מסתבר שבבית הודלק דוד שמש + מזגן מרכזי + תנור וכניראה עקב צריכת זרם גבוהה מידי קפץ הממסר פחת הראשי.

עוד לא יצא לי לבדוק לעומק אבל אני חושד שהספק לא שרד.

כעת אני מנסה להבין איך וממה בדיוק השרף יכול להשרף. אני לא מבין כלל ברשת החשמל הביתית אבל התיאוריה שלי היא שעקב הפסקת המתח הפיתאומית יכול להיות שהספק נחשף למתח גבוה עקב חוק לנץ (Inductive kick), האם זה אפשרי ? מדובר בספק של HEC ישן במקצת (כ4-5 שנים כבר).

עריכה:

מצאתי קצת זמן לפתוח אותו ומבעד לאבק גיליתי כמה קבלים מנופחים מעט וחלקם ניראים כאילו נזלו. אני מתאר לעצמי שזרק כזה לא נגרם בבת אחת אלה לאט לאט כנזק מצתבר, או שאני טועה ? יכול להיות שנפילת המתח האחרונה הייתה הקש ששבר את גב הגמל ?

פורסם

נראה לי שענית לעצמך ::)

גם לי היה ספק של HEC בן כמה שנים טובות, התחילו לצאת ממנו רעשים מפחידים אז הבנתי שזה הזמן להעיף אותו.

יש למכשירים האלו אורך חיים בסופו של דבר.

פורסם

התקלות כנראה לא קשורות אחת לשניה

קבלים במתח נמוך (ביציאה) מתנפחים בגלל כמה גורמים :

התחממות יתר - כתוצאה ממאוורר תקוע בספק, אוויר חם מידי שמגיע לספק מיתר המארז, עומס יתר וכו

זרם ripple גבוה - בעיקר כתוצאה מעומס יתר אל הספק (הספקים הישנים האלה של HEC היו בנויים להחזיק עומס דיי גבוה, אפילו יותר ממה שכתוב אליהם, אבל לא היו להם הגנות טובות מעומס יתר כלומר היית יכול לחבר עומס גבוה ללא הגבלה והספק היה "מחזיק"). יתכן אם המפרט של המחשב היה גבוה מידי בשביל הספק

קבלים לא איכותיים - יכול לקרות אבל לא נראה לי סביר בספק של HEC - בסך הכול זה ספק איכותי מאוד בהשוואה לספקים דומים אחרים שהיו אז

שריפה של צד מתח גבוה בספק - בדרך כלל פריצת המיישר או הממתגים, ב HEC יש גם MOVים (רכיבי הגנת ברקים) בתוך הספק כך שיתכן שהם נשרפו וכו

קרתה ככל הנראה כתוצאה מ inductive kick מהמזגן

כשסתם מכבים את המזגן (ה kick נוצר בכיבוי של הזרם למנוע) המעגל כבר פתוח כשה kick נוצר ולכן הוא נשאר מהסליל של המנוע ועד למגעים הפתוחים של הממסר שמכבה אותו

כשהמפסק בלוח חשמל קופץ אז הוא מנתק את המתח למזגן ולמחשב אבל שתיהם נשארים מחוברים אחד לשני במקביל (עד שהממסר בתוך המזגן משתחרר - איטיות של תגובה של חלק מכאני, כל התהליכים החשמליים כבר מספיקים לקרות) כך של kick אין מה שמפריע לעבור מהמזגן ולמחשב דרך מערכת החשמל של הבית, כשאין חיבור החוצה ש "מקבע" את המתח ל 240V

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים