עבור לתוכן

העברת שמע במעבר DVI ל HDMI בכרטיס ATI HD 4650

Featured Replies

פורסם

לאחרונה החלפתי כרטיס מסך ל- ATI RADEON HD4650 בפורמט AGP.

בהוראות ההפעלה של הכרטיס נאמר שהוא תומך בהעברת וידאו וגם שמע במוצא DVI שמועבר דרך HDMI.

יש הערה שעל-מנת לתמוך ב HDMI מלא יש צורך לרכוש מתאם אורגינאלי של ATI DVI-HDMI.

במקום זאת חיברתי כבל DVI-HDMI והתקנתי גם את הדרייבר ATI HD AUDIO DRIVER (משהו כזה).

עכשיו לבעיה:

כמובן שאני לא מקבל שמע בטלוויזיה.

כמו-כן אני לא רואה את הדרייבר שהתקנתי במנהל התקנים.

חשוב לציין גם שאני משתמש בכרטיס קול sound blaster. מה שאומר שרכיבי השמע realtek לא פעילים על לוח האם.

על-אף שהתקנתי את הדרייברים של realtek ac 97 אני לא רואה אותם במנהל ההתקנים.

יתרה מזאת אני רואה שהוא לא מצא (בצהוב) התקן מולטימדיה.

איך מכל הבלגן שתיארתי אני יכול, אם בכלל, להעביר שמע לטלוויזיה באמצעות כבל ה HDMI?

פורסם

יציאת DVI מוציאה רק אות וידאו.

יציאת HDMI מוציאה וידאו ואודיו.

אני מניח (לא ביררתי פרטים על המתאם הספציפי) שהמתאם ה"אורגינאלי" כולל שתי כניסות שמתחברות לחיבור DVI וגם לקול, ויציאה אחת שהיא HDMI.

אתה יכול לצרף צילום מסך של הדרייברים במחשב?

בברכה,

חגי חדד

פורסם

המתאם המקורי של ATI נראה כמו מתאם רגיל, ובכל זאת הכרטיס מוציא קול רק דרך מתאם מקורי (לפי דיווחים, לא בדקתי). יכול להיות שהוא מעביר את הקול דרך פינים שלא נמצאים בשימוש בדרך כלל (ולכן חסרים במתאמים רגילים). מצד שני יכול להיות גם שהוא סתם מקצר בין שני מגעים כדי לספר לכרטיס שזה מתאם מקורי.

לפי מה שהבנתי אמור להיות כרטיס קול מובנה על כרטיס המסך, כלומר שבכלל לא נעשה שימוש בכרטיס הקול הרגיל שיש לך במחשב.

במנהל ההתקנים, השם של הקטגוריה אמור להיות "בקרי קול, וידאו ומשחק" ולא מולטימדיה או משהו אחר. אתה בטוח שבדקת שם?

בכל אופן, תבדוק אם כרטיס הקול שלך מוציא קול לרמקולים (למרות שאתה לא רואה את הדרייבר שלו מאיזו סיבה), ואז כנראה שאין סיבה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

בלינק המצ"ב יש הנחיות להוצאת שמע מ DVI:

ATI Radeon HD 4600 & 4800 series support 7.1 channel HDMI audio! http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1029603 כ"כ צירפתי צילום ממדריך ההפעלה ובו כתוב במפורש שיציאת DVI מאפשרת שמע.

פורסם
  • מחבר

הצילום מצ"ב עכשיו.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שלי הוא AGP ולא PCIE.

כנראה שכל המידע לגבי העברת שמע מתייחסת לכרטיסים עם PCIE.

AGP הוא תקן גרפי בלבד ולכן מהיכן יקבל הכרטיס את השמע?

פורסם

אם אני לא טועה, בכרטיסים כאלה יש כבל שמתחבר מהכרטיס מסך ליציאת אודיו(לא יודע בדיוק איזה) על לוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים