עבור לתוכן

OC לQ6600 G0 - הפחת חיים במחשב מזדקן

Featured Replies

פורסם

אהלן! :hi:

בשל התיישנות המחשב וקושי בהרצת משחקים (כמו גם היעדר היכולת לקנות אחד חדש) החלטתי לפנות למעט OC על מנת להאריך את חייו.

מעבד - Q6600 G0

לוח - DFI Blood-Iron P35-T2RL

זכרונות - G. Skill 2GBx2

מאוורר למעבד - Thermalright Ultra 120 extreme

ספק - HIPER 530W

כרטיס מסך (לחישוב מתחים) - HD4850 שעומד להיות מוחלף בHD6870.

המעבד מגיע עם מכפלה 9 וFSB 266. כרגע השארתי את המכפלה בעינה ואת המתח על סטוק והעלתי את הFSB ל333, מה שנותן לי עוד 600MHZ. רץ יציב. התעצלתי לבחון אותו בPrime 95 כמו בנאדם, אבל השיפור במשחקים ניכר. עם זאת, למיטב ידיעתי (הענייה למדי) עדיף להוריד את המכפלה ולהעלות את הFSB; מדריכים שקראתי דיברו על הורדה של המכפיל ל7 והעלאה של הFSB ל475. אותה מהירות שעון, ביצועים יותר טובים. עם זאת, יתכן ודבר זה ידרוש התעסקות עם מתחים, דבר שאני לא מבין בו בכלל.

שאלתי אליכם - איזה OC הייתם עושים? איזו מכפלה? איזה FSB?

שבוע מצויין,

מתן

פורסם

9X400 אידיאלי לזכרונות של 800MHZ.

לא כל מעבד יכול להגיע לזה.

נסה קודם 8X400.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי 8X400, לא נגעתי בשום דבר חוץ מזה - המחשב לא עלה. אני חושב שזה קשור לזכרונות - אני לא מבין בזה הרבה. מדובר בזכרון DDR2-800. כשאני על 9X333, אז הביוס מראה שהמהירות של הDRAM היא 1001. כשהוא היה 8X400, הוא כתב 1200, והמחשב נדלק והתחיל לצפצף.

מה אני עושה לא בסדר?

פורסם

תוריד את מכפלת הזיכרון כך שיעבוד על 800MHZ.

פורסם

פותח התרד לפני שאתה רץ לשנות דברים "וחושב" או "לא מבין בזה הרבה", תקרא קצת במדריכים ובאתר..

כמו כן חיפוש יעזור מאוד...אתה תבין את הבסיס וזה יהיה יותר קל..ולא תזדקק לעזרה בסיסית..

לפני שאתה מתחיל בOC תנעל את התדרים שצריך, ו"אל תתעצל" לבצע בדיקות יציבות !

פורסם
  • מחבר

קראתי והחכמתי :hat:

נעלתי את הPCIE על 100. לגבי הזכרונות, אין בביוס של הלוח שלי אופציה לנעילה על 400:800. הכי גבוה שיש זה 333:1066. אני נעלתי על 333/800. האם עדיין בטוח להעלות את הFSB ל400?

מתן

פורסם

תגדיר את הזיכרון יחס הכי נמוך שאתה יכול..שה 1:1..תבדוק את זה..שכן במידה והגדרת את היחס הזה..הזיכרון יהיה במקביל לבאס..

מהש אומר שבבאס של 400 אתה תהיה בזיכרון על 800 שזה תקין..

פורסם
  • מחבר

תיקנתי ל333:667, אבל לא הצלחתי להעלות חלונות על 400X8, מסתפק כרגע ב400X7. כהצבתי על 8X400, המחשב עלה אבל חלונות לא. מה זה אומר?

פורסם

זה אומר שהOC לא יציב..למה ? לא חסר סיבות..

תתחיל לעלות מתח למעבד..ולאחר מכן לFSB/NB וכו..

פורסם
  • מחבר

הבנתי. לפי מה קראתי, המתח המקסימלי של הQ6600 הוא 1.5V, אשאר מתחתיו.

מה לגבי שימוש בחצאי מכפלה? נגיד לנסות 7.5?

עדכון: כרגע יציב על 7X433, מתח סטוק. חושב שאסתפק בזה - הבנתי שעדיף שהמכפלה תהיה נמוכה ושהבאס יהיה גבוה.

פורסם

אכן לא מומלץ לעבור את ה1.5V+- אלה אם כן אתה עם קירור חזק..

כו כן אני לא יודע מאיפה הבאת את הגישה שבאס עדיף..כל העניין במכפלה היא העובדה שזה חוסך את הבאס הגובה..

במקרה שלך עברת את ה400 מזמן...מה שאומר שאתה כבר חורג בזיכרון ומגיע למגבלות של הלוח אם (אי שם סביב ה450+-)..

וזה מיותר..תעלה את המכפלה...תוריד את הבאס ולאט לאט תעלה ותמצא יציבות..

החיסרון היחיד במכפלה היא העובדה שהקפיצה בתדר נעשית בצעדים גדולים..אבל למזלנו יש גם חצאי מכפלות..למרות שזה לא הכי מומלץ..

בכל מקרה רד מעניין הבאס..אם המערכת יציבה ב7X400 אז תעלה מכפלה ותגדיר באס על 350 זה יעניק לך אותו תדר..

ומשם תנסה לעלות הלאה...עם מתח למעבד וכו..והכי טוב יהיה לחזור למכפלה הכי גבוה ומשם להתחיל..

פורסם
  • מחבר

אנסה, תודה! :hi:

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת - אם כרגע הזיכרון נעול על 333:667, האם זה אומר שהבאס שלי צריך להיות 333 כפול מכפלה מסויימת? הזיכרון שלי רץ ב400MHz.

פורסם

פשוט תוריד את הDRAM SPEED למינימום..

כמו כן תעזר בCPU-Z היא תראה לך בדיוק את התדרים והמחלק בלשונית הMEMORY..

פורסם
  • מחבר

להוריד את הDRAM? כלומר לנסות ולקבוע מכפלה נמוכה יותר לזיכרון?

כרגע המחלק לפי CPUZ הוא 1:1 והתדרים הם 5-5-5-15.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים