עבור לתוכן

שריטה קטנה על אלמנט קידמי (G12)

Featured Replies

פורסם

אני יודע שעל מצלמות SLR צריך חתיכת סדק על מנת שזה ישפיע (צילמתי פעם עם EOS 350D עם סדק ענקי ורק בכמה תמונות ספציפיות הייתה מריחה קטנה) לעומת זאת כאשר אני מצלם עם G12 מספיק גרגירי אבק על מנת לראות אותם בצילום חושך (עם פלאש)

עכשיו שמתי לב לשריטה קטנה ממש במרכז, גודל השריטה הוא כחצי מילימטר. אני אוכל לבחון את איכות התמונות רק בעוד שבוע אבל אני מת לדעת אם זה יכול להשפיע על תמונות בצילום חושך עם פלאש או נהפוך הוא בצילום באור חזק.

דעתכם?

פורסם

שריטה או לכלוך על העדשה בד"כ יבואו לידי ביטוי במפתחי צמצם קטנים (מספרי F גבוהים ב-DSLR ובערך כל מספר F במצלמות חיישן קטן) ובתנאי אור קיצוניים שבהם יש השתקפות מהלכלוך או השריטה.

אי אשפר לחזות לחלוטין את ההשפעה של השריטה על העדשה.

באופן כללי תנסה להמנע משימוש בהבזקה ישירה ככל הניתן, זה לא קשור לשריטות על עדשה, אלא סתם ל-good practice בצילום.

פורסם
  • מחבר

כל הלילה שיחקתי עם המצלמה

והצלחתי למצוא את הכבל לחיבור המצלמה.

אז שוב מדובר על שריטה באורך חצי מ"מ ועובי של עשירית מ"מ ממש במרכז העדשה. אני חושד שזה קרה באיטליה כאשר ניסיתי לצלם צמח במקרו והתקרבתי יותר מדי.

התצלום היה של שמיים כחולים עם חצובה כאשר אני מצלם עם כל Fstop אפשרי.

ואכן בסקירה מדוקדקת לא ראיתי כל שינוי בתמונה (וגם אן כן הוא נבלע בתמונות)

פורסם

בד"כ הפרעות על האלמנט הקדמי לא מתבטאות בהפרעה ויזואלית ברורה אם אתה לא משתמש בצמצמים סגורים למדי אלא שינוי לרעה בחדות הכללית (לעיתים לא מורגש אפילו) ושינוי קל במאפייני הבוקה (תלוי עד כמה חמורה הפגיעה).

לגבי הפלאש הישיר והאבק - החלקיקים אמנם קטנים אך מחזירים אור. (תחשוב למשל שביום יום אתה לא רואה אבק, אבל קרן של שמש דרך החלון מראה לך שיש המון ממנו באוויר)

כיוון שחוזק ההבזקה נקבע עבור המרחק לאובייקט המצולם, עבור כל אובייקט שנמצא לפניו הוא יהיה חזק מדי ביחס ריבועי ליחסי המרחק (I = 1/r^2)

אז לא רק שאתה מאיר על מחזירי אור קטנים, אתה גם מאיר עליהם הרבה יותר מדי.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה, אפשר לסיים את הדיון (כל פעם שאני נזכר זה פשוט מעביר בי חלחלה)

אינני יודע מתי בדיוק גרמתי שריטה אם בכלל זו אשמתי או אשמת הסוגר (יש בעיה איתו בדגמים הללו)

צילמתי עם המצלמה בכל תנאי אפשרי מאז, עם כל F סטופ אפשרי ולא ראיתי שום שינוי לעומת תמונות ישנות..

בסופו של עניין השריטה היא פיצית (חצי מ"מ) וגם לא עמוקה אלא יותר של הציפוי באותו עניין ראיתי עדשות שבורות שמצלמות לא ראהאלא פשוט עם חדות ירודה:

http://kurtmunger.com/dirty_lens_articleid35.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים