עבור לתוכן

כיצד מגיעים לחדות כה גבוהה?

Featured Replies

פורסם

מצלמה טובה (לא מבחינת רזולוציה), עדשות טובות ונסיון\יכולת

פורסם

דווקא מהחדות והניקיון לא התרשמתי.

שיא החדות והניקיון בעולם הצילום הדיגיטלי מגיע מתמונות אולפן ונוף שמצולמות עם מצלמות פורמט בינוני.

כמו זאת לדוגמא (זהירות - תמונה מאוד גדולה).

או תמונת הנוף החביבה (אך לא מעוררת ההשראה במיוחד) הזאת (גם זאת תמונה גדולה מאוד).

פורסם

אתה מביט בתמונות קטנות יחסית, כך שהרזולוציה של המצלמה ויכולת ההפרדה של העדשה פחות רלוונטיות (לעומת אלגוריתם ההקטנה למשל)

לגבי ניקיון לא ממש הבנתי למה הכוונה.

אם תבחר תמונה ספציפית אפשר לדון בה.

בחלק מהתמונות ניתן לראות טכניקה טובה של הצלם. חלקן פחות מרשימות.

שיא החדות והניקיון בעולם הצילום הדיגיטלי מגיע מתמונות אולפן ונוף שמצולמות עם מצלמות פורמט בינוני.

עזוב בינוני - ראית את המצלמת פורמט גדול שמישהו הרכיב מסורק ישן ?

חיישן בגודל A4 :)

פורסם

הבעיה עם מצלמות עם חיישן סורק שהן מתאימות רק לאוביקטים סטטיים לחלוטין (נוף, טבע דומם ורפרודוקציות של יצירות אומנות) ומסורבלות להחריד, כמו בימי קדם של הצילום.

ד"א, עם פורמט גדול אתה משיג תוצאות מעולות גם עם "סתם" פילם בצפיפות גבוה (לדוגמא ISO 50 ש"ל).

בנוסף - ניתן להשיג תחושה של חדות בתמונה על ידי אלגוריתמים שונים שכמובן לא משפרים את ההפרדה, אבל יוצרים תחושה של תמונה חדה יותר על ידי הגדלת הקונטקסט ואיזורי גבול בתמונה.

לדוגמא בתמונה הזאת.

פורסם

אני חושב שקצת נסחפתם עם ההתלהבות לגבי התמונות האלה (פותח הפוסט)

מדובר בתמונות בגודל 800X600, בגודל כזה גם תמונות לא חדות יראו חדות, גם תמונות לא בפוקוס יראו בפוקוס...

אני לא מזלזל ולא אומר שכך המצב בתמונות שם אבל יש לקחת בחשבון שתמונה קטנה תמיד תראה יותר טוב..

הנה, אפילו תמונה שלי יוצאת יפה ב 800X600 :)

(יש ללחוץ על השם של הקובץ איכות גבוהה)

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים