עבור לתוכן

דילמה קשה.

Featured Replies

פורסם

שלום

בימים האחרונים נתקלתי בדילמה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי :)

אז ככה, כבר כמה חודשים אני מתכנן לקנות מחשב...

בהתחלה חשבתי פשוט לקחת Pentium 4 2.8C עם איזה Asus P4P800 Deluxe או ABit IC7 שיאפשרו לי איזה אוברקלוק נחמד ל3.2 וזהו... (אני לא צריך כרטיס מסך, רק זכרונות, מעבד, לוח אם, מארז וספק)

אבל אז התחלתי לראות בנצ'מארקים של A64 3000+ וראיתי שהוא עוקף את ה3.2c... ועולה 215 דולר!

עכשיו הקטע הכספי לא משנה כרגע.

הדילמה שלי היא: מצד אחד, הNorthwood C מבוססת טוב, יש לוחות אם יציבים וטובים, אין בעיות תאימות ובכלל, ליבה טובה. בביצועים של 32 ביט אפשר אפילו לעקוף את הA64 3000+...

מצד שני, יש את הA64, שזו מין השקעה לעתיד והמעבד מראה יכולות מצוינות גם ב32 ביט! החיסרון שלו הוא שהלוחות אם עדיין לא התאקלמו, יש בעיות תאימות עם זכרונות ועוד...

אני ממש רציתי לקחת את הA64 אבל עכשיו אני כבר לא בטוח.

(אם אני לוקח אותו, אני לא אעשה OC)

מישהו בבקשה יכול לומר לי מה הכי כדאי? (עוד פעם, לא להתחשב מבחינה כספית, ואל תכלילו בבקשה את הA64 3200+)

פורסם

כתבת הרבה שטויות:

בזירת ה- 32Bit, ה- A64 מנצח את ה- P4. בזירת ה- 64Bit, הוא היחיד שיכול לפעול.

ואין שום בעיות תאימות עם הזכרונות, בקר הזכרון נמצא בתוך המעבד, אבל זה לא יוצר בעיות תאימות, אתה צריך לדאוג רק לערוץ אחד של זכרון, כי המעבד לא תומך ב- Dual DDR. על זכרונות מסוימים, כמו ה- HyperX האחרונים, מצוין שהם מומלצים ל- A64, אז איך לך מה לדאוג.

ולגבי לוחות האם - גם אלו היו שטויות. יש היום מבחר לא מועט של לוחות בעבור ה- A64, ובקרוב יצאו עוד צ'יפסטים - משמע עוד לוחות.

אין לך סיבה שלא לעשות אוברקלוק - תדאג לקירור מתאים (אשר לא חייב להיות גרנדיוזי, אפשר גם סינק פשוט אך אפקטיבי), ותקנה לוח-אם טוב, כמו ה- KV8-MAX3, זכרונות PC3500 טובים, ותוכל להגיע רחוק, אפילו יותר ממפרטי אינטל פשוטים.

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך את האמת, אני די נגד אוברקלוקינג...

אני יודע שהA64 עוקף ראיתי בנצ'מארקים...

זכרונות פשוטים (סמסונג למשל או הpremier של OCZ) יתאימו למפרט עם A64?

שמעתי שעדיף הלוח של Asus - K8V...

אני רוצה לקנות בחודשים הקרובים את המחשב, כדאי לחכות שיגיעו עוד לוחות או שאין צורך?

דרך אגב, איך הקירור סטוק של הA64? לא לאוברקלוקינג... זה פשוט חוסך לי די הרבה כסף.

בקיצור, שווה לקנות A64 או בזבוז כסף?

ותודה רבה על העזרה :-*

פורסם

כל זכרון יתאים ל- A64, אבל לא בהכרח ללוח-אם.

A64 3000+ שווה מאוד את הכסף, ומאוד משתלם.

אם אני קונה מחשב חדש - אני אקנה אותו, ללא ספק.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה על עזרתך...

אפילו שאני חושב לדחות עוד פעם את הקנייה בכמה חודשים...

קראתי עכשיו כתבה על הPCI-Express...

הבעיה שלי היא שתכננתי לקנות מחשב ללא כרטיס מסך ולשים את שלי בחדש...

אחרי כמה זמן תכננתי לקנות אחד חדש...

הבעיה היא שאם אני אתקע עם לוח שלא תואם PCI Express אני אוכל להיתקע קצת..

פורסם

אל תדאג... הם לא יעברו לPCI-EXPRESS כל-כך מהר...

קודם הם יעשו לוחות משולבים שיהיו בהם גם PCI-EXPRESS וגם AGP.

אחרי שהם יראו שזה תופס, הם יתחילו להפסיק לשלב AGP בלוחות אם.

כשהם יפסיקו לייצר AGP, עוד איזה 2-3 שנים אל תחליף לוח אם, תשאר עם שלך, ואחרי עוד איזה שנה, הכרטיס מילא יהיה מיושן ותחליף אותו בחדש שכן תומך בPCI-EXPRESS!

הבנת? ;)

פורסם

כתבת הרבה שטויות:

בזירת ה- 32Bit, ה- A64 מנצח את ה- P4. בזירת ה- 64Bit, הוא היחיד שיכול לפעול.

ואין שום בעיות תאימות עם הזכרונות, בקר הזכרון נמצא בתוך המעבד, אבל זה לא יוצר בעיות תאימות, אתה צריך לדאוג רק לערוץ אחד של זכרון, כי המעבד לא תומך ב- Dual DDR. על זכרונות מסוימים, כמו ה- HyperX האחרונים, מצוין שהם מומלצים ל- A64, אז איך לך מה לדאוג.

ולגבי לוחות האם - גם אלו היו שטויות. יש היום מבחר לא מועט של לוחות בעבור ה- A64, ובקרוב יצאו עוד צ'יפסטים - משמע עוד לוחות.

אין לך סיבה שלא לעשות אוברקלוק - תדאג לקירור מתאים (אשר לא חייב להיות גרנדיוזי, אפשר גם סינק פשוט אך אפקטיבי), ותקנה לוח-אם טוב, כמו ה- KV8-MAX3, זכרונות PC3500 טובים, ותוכל להגיע רחוק, אפילו יותר ממפרטי אינטל פשוטים.

הא? אתה זה שמדבר שטויות...

זה שהבקר על המעבד ויש רק בקר אחד לא אומר שאי אפשר לשים 2 סטיקים של זיכרונות..

פורסם

תנו לי לסכם את זה ככה:

AMD דור ה-64 ביט מאוד מבטיח וכבר יש תוצאות

אומנם אין הרבה מבחר של צ'יפסטים ובנצ'ים אז לפי דעתי עד שהוא יתחיל להכינס לשוק תחכה קצת

אפילו אם זה חודשיים... אולי יצאו עוד גירסאות של מעבדים טובים יותר/הוזלת מחירים/ מבחר של לוחות אם וזכרונות + פיצ'רים חדישים.

במקומך הייתי מחכה ..

לשיקולך.. ;)

פורסם
  • מחבר

שמעו יש לי עוד בעיה קטנה...

אני יודע שתגידו: כל הזמן יש שיפורים בתחום המחשבים וכו', אבל אם זה שינוי ששוה לחכות לו אני אשאר עם מה שיש לי עכשיו...

אז תסתכלו, ראיתי כתבה על הPCI express וראיתי שברבע השני של 2004 כבר לא יהיו בשוק כרטיסי AGP...

ואני לא רוצה סתם להשקיע בלוח אם!

אני מתכוון להשחליף כרטיס מסך רק עוד שנה בערך...

אז מה לעשות? כדאי לחכות שיצא האקספרס?

אני ממש אובד עצות ???

פורסם

שמעו יש לי עוד בעיה קטנה...

אני יודע שתגידו: כל הזמן יש שיפורים בתחום המחשבים וכו', אבל אם זה שינוי ששוה לחכות לו אני אשאר עם מה שיש לי עכשיו...

אז תסתכלו, ראיתי כתבה על הPCI express וראיתי שברבע השני של 2004 כבר לא יהיו בשוק כרטיסי AGP...

ואני לא רוצה סתם להשקיע בלוח אם!

אני מתכוון להשחליף כרטיס מסך רק עוד שנה בערך...

אז מה לעשות? כדאי לחכות שיצא האקספרס?

אני ממש אובד עצות ???

אני תומך בדעה של אוריפ, אני לא מאמין שברבע השני של 2004 כבר לא יהיה AGP בגלל שצריך לתת לזה זמן לתפוס ויקח לזה לפחות שנה של ניסיון בגלל שעד שלא יהיה קהל של משתמשים שיראו שהתוצאות באמת טובות ושהחברות המובילות יעשו תמיכה ב PCI Expressקהל הציבור לא ימהר לעבור ככה שזה הפסד שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים