עבור לתוכן

מיפרט למחשב רב תכליתי + גרפיקה - 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, צריך המלצתכם למחשב חדש לאחר שהקודם כבר גווע (לא מזהה הארד דיסק של 2 TB שמחובק אליו למשל...)

אז ככה:

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - לא ממש יודע עלויות עכשוויות אז נראה לי סכום הגיוני

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג אם שווה את זה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל חוץ ממשחקים: זה הולך להיות שרת מדיה סנטר - כאילו NAS, אמור לשמש לתוכנות גרפיות, HD וחרגיל..

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקד דו מימד באופן קבוע, קצת פוטושופ, סקצ'אפ ורינדור באמצעות VRAY - באיכות טובה +.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?

אולי עכבר אלחוטי יעיל ונוח - כיום יש לי MX5000 והעכבר כבר לא נטען..

רכזת רשת 1 גיגה פשוטה וטובה

.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך - יש DELL 2312, לאור מחירי הקשיחים אין צורך בהארד דיסק - יש כיום 2TB, 320GB, 200GB שאני אשתמש בהם לבינתיים..

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9 המחשב צריך לדעת לעבוד בשקט בשקט כי הוא יהיה דלוק הרבה..

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור תל אביב

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

USB3 כמובן, עדייף קדמי, מארז איכותי ושקט - היום עם TT והוא לא משהו. אשמח לאפשרות לחבר הרבה הארד דיסקים במקביל עם אפשרות שליפה נוחה - הכי טוב שיהיה כמו NAS, עדיפות לSSD נורמלי למערכת הפעלה,

כרטיס רשת 1 גיגה טוב

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? רק תוספת הארד דיסקים..

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1360

קירור למעבד:

ZALMAN 9500 SI EDITION - בקניית מחבש חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪157

לוח אם:

Gigabyte GA-PA65-UD3 for 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪459

מארז:

Fractal Desing Define R3

כמות: 1 - מחיר: ₪521

ספק כוח:

SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪282

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 -1333

כמות: 2 - מחיר: ₪113

קשיח למחשב שולחני:

Corsair 60GB Sata3 Force3 550/490

כמות: 1 - מחיר: ₪579

כרטיס מסך:

Ninja GT530 1GB GDDR3 PCI-E HDMI 128 BIT Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪334

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪4013

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3933 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/u8y4l5nb

מעבד חזק שיתמודד עם כל תוכנות העריכה, 8GB זכרון לבינתיים, ניתן מראש לקחת 16GB ולא להתעסק עם זה הלאה, לוח אם שמשאר RAID בסיסי (0 ו-1) בעל תמיכה בUSB 3 קדמי ותמיכה בSATA3 לטובת SSD "קטן" יחסית אבל מהיר מאוד. מארז מבודד רעשים עם יציאת USB3 קדמית. לגבי קירור למעבד הייתי בודק אם יש להם scythe katana שמשום מה לא מופיע באתר, שקט וזול יותר.

יש כאן כרטיס מסך חיצוני, לא לצורך משחקים אלא על מנת להקל על המעבד בכל הקשור לעריכה גרפית. את הכל מחזיק ספק כוח מאוד אמין ומאוד יעיל.

נ.נ - לגבי רכזת רשת טובה, אתה יכול לפנות לפורום רשתות ואינטרנט לקבל המלצה מחברה שמבינים קצת יותר בתחום.

פורסם

לפני ששמים i7 וGT530, באיזה תוכנות גרפיקה מדובר? שימוש רציני?

פורסם

סביר שזה אכן לא מאוזן.

פורסם

נרשם שם בדיוק מה הדרישות...

אוטוקאד ופוטושופ - דו מימד, קצת רינדור עם V-Ray על sketchup.

זה למה השילוב שנראה הזוי.

פורסם
  • מחבר

השימוש יהיה ברובו עבור "שימושים רגילים" אבל כאשר אני עובד על התוכנות הגרפיות אני רוצה שיעבוד בצורה טובה ולא מבאסת.

64GB מספיק בשביל להתקין את כל התוכנות? אני עכשיו אחרי פירמוט ונראה גומר קרוב ל100GB..

לא מכיר את המארז הזה.. ונראה לי במחירים של היום אולי כן לקחת מראש כבר 16GB RAM.. מה אומרים? מיפרט יותר מאוזן?

אם לא נכנס בתקציב נדאג למתוח אותו..

פורסם

לדרשיה שלך, להריץ את כל התוכנות דרך אותו כונן מהיר יותר, תצטרך לפחות 128GB שגם זה לפי מה שאמרת כנראה לא יספיק. אם זה אכן כך, הדבר החכם ביותר כדי למקסם ביצועים, יהיה, לעבוד דרך מערך RAID0 שיהווה פתרון זול משמעותית מכונן SSD וגם יאפשר נפח אחסון גדול יותר.

לקחת בחשבון שהלוח מאפשר רק שישה חיבורי SATA ושיש לך כבר שלושה, תבדוק אפשרות להעתיק את החומר מאחד הכוננים הקטנים לתוך מערך של 2X500 - שיותר מיספיקו לטובת המערכת+כל התוכנות.

לגבי המארז, רק ממש לאחרונה המארזים של החברה הנהדרת הזאת הגיעו לארץ, הדגם הספציפי הזה הוא אחד המארזים הכי טובים שיש כיום בשוק עם עלות תועלת מדהים. מארז שקט מאוד ובנוי בצורה נפלאה.

http://www.fractal-design.com/?view=product&category=2∏=71

לגבי זכרון, 16GB כמו שאמרתי, כדי באמת אבל באמת לא להתעסק עם זה הלאה ותאכלס עם המחירים של היום שווה לקחת. 2X8 או 4X4, יוצא בערך אותו מחיר (איזור ה400-500 ש"ח)

פורסם
  • מחבר

RAID0? במחירים של הקשיחים היום 2X500 יוצא מחיר ממש יקר.. מזל שקניתי 2TB לפני כמה חודשים כשהשוק היה שפוי..

אפשר לקבל מיפרט מאוזן?

פורסם

כונן SSD של 128 עולה בערך 1000 ש"ח, שניים של 500 למערך RAID יעלו לך באיזור ה800...

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאצליח להביא את הכונן SSD מחו"ל..

בהנחה שאני מעוניין בכונן SSD.. מה המיפרט המומלץ?

פורסם
  • מחבר

up

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים