עבור לתוכן

שאלה לגבי כרטיס מסך לצרכי גרפיקה

Featured Replies

פורסם

קראתי כאן בפורום שאין משמעות לכרטיס מסך לצרכי גרפיקה אלא לצרכי משחקים דווקא.

האם זה נכון? האם אין ייתרון למשל לכרטיס (בקטגוריה של מחשבים ניידים) NVIDIA GTX560M לעומת כרטיסים חלשים ממנו לגבי עריכת וידאו?

ואם זה נכון איזה כרטיס מסך גרפי מספיק טוב לעריכת וידאו (לא HD) בADOBE PREMIERE?

(כמובן שמעבד I7 +8GB זכרון + כונן 7200RPM)

אנא עזרו לי להבין בהקדם. הדבר דחוף.תודה!

פורסם

בעיקרון כל כרטיס שיכול לנגן HD - ניתן לערוך עליו HD.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא לגבי כוח העיבוד וכו'. האם יש עניין לקחת דווקא GTX560M או שלצורכי עריכת וידאו אין לו יתרון על פני סתם למשל GT4XX? אם שאלתי לא מובנת תגידו..

פורסם

בוא ונהיה מובנים יותר,אתה מחפש כרטיס מסך בקטגוריה ניידת שתוכל לערוך איתו עם תוכנת ADOBE?

או שאתה מחפש כרטיס מסך למחשב נייח (שאת המפרט נצטרך כמובן)?

לתוכנות עריכה יש דרישה ל-RAM וכוח עיבוד,נכון להיום כרטיסי המסך מורידים את הלחץ מהמעבד בכדי שתוכל לבצע TASKING

נוספים,לשם כך בהחלט תצטרך מעבד חזק כמה שיותר RAM.

כמו שציינתי תגובה מפורטת מצידך תתן לך תגובה מכוונת היטב מצידנו.

פורסם
  • מחבר

אני מברר לגבי כרטיס מסך במחשב נייד לצורכי עריכת וידאו, בעיקר בתוכנת פרימייר.

אם יש עוד מה לפרט אודה לך מאוד אם תכוון אותי

תודה על העזרה

פורסם

הכרטיס הנייד שווה ערך +/- 3% ל-450GTS השולחני.

עד כמה מתאים לעריכה? מדובר באחד הכרטיסים החזקים לניידים,ביצועים של נייח תקבל אך עם יותר זמן עבודה.

באיזו איכות הקידוד? 720p? MP4?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=523205.msg4473642#msg4473642

ל-ADOBE יש תמיכה בכרטיסי NVIDIA ושימוש ב-CUDA כך שתוכל לקצר את הזמן בקידוד (ל-MP4 בלבד)

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הבהרתי את שאלתי.

אני מברר כרגע לגבי מחשב נייד לעריכת וידאו. לא נייח. (ייתכן ובסוף הבחירה תהיה מחשב נייח, אבל מסיבות שונות הפוקוס כרגע על נייד).

השאלה בתוך התחום של מחשבים ניידים, האם יש משמעות קריטית לכרטיס מסך לגבי עריכת הוידאו, דהיינו, האם יש יתרון משמעותי למחשב נייד עם הכרטיס החזק GTX560M או שלצרכי עריכת וידאו לא יהיה כ"כ הבדל בין מחשב עם הכרטיס הנ"ל לבין מחשב עם נגיד GT 550M (לא GTX) או אפילו GT 400 ומשהו?

תודה רבה על העזרה והידע.

פורסם

כנראה שהתשובה שלי לא הבהירה מספיק שההשפעה של סוג הכרטיס הגרפי (בתלות בחומרה כמובן) על איכות ומהירות העבודה

קריטית מאוד,מן הסתם שתקבל מהירות עבודה גבוהה הרבה יותר עם מחשב נייח עקב החומרה החזקה.

עם ה-GTX560m תקבל מהירות עבודה גבוהה יותר מחבריו החלשים יותר לקטגוריה הניידת (520,535 וכיוב)

תוכל לערוך עם כרטיס חלש יותר כמות ה-GT-550m וחבריו הניידים זו לא תהיה בעיה כלל רק קח בחשבון את מהירות הרינדרור.

כרטיסים חלשים יותר יאריכו לך את העבודה,כמו שציינתי ככל שהכרטיס חזק יותר (יותר ליבות CUDA ורוחב פס) תוכל

לקצר את העבודה שלך בעשרות ואף מאות אחוזים.

אם השיקול להיות עם מחשב נייד הוא משיקולי "גמישות" אז אכן ממליץ לך לקחת נייד עם כרטיס גרפי חזק ככל האפשר אך

קח בחשבון שבמחירו של אחד שכזה אתה יכול לרכוש נייח חזק מאוד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

שאלתי את שאלתי בגלל שראיתי בכמה מקומות (ואולי אפילו בפורום כאן) שיש לכרטיס הגרפי משמעות בעיקר לגבי משחקים אבל לגבי עריכת וידאו זה פחות משנה ואפשר לקחת כרטיס הרבה יותר חלש.

כך קראתי (אני יכול לחפש שוב את האשכולות) ולכן שאלתי

שוב תודה על העזרה.

פורסם

זה היה נכון עד לפני כשנתיים לערך,חברת ADOBE כזכור לי הרימה את הכפפה עם תמיכה בהאצה גרפית.

לפני כן הכרטיס הגרפי שימוש למשחקים ורינדרור בתלת מימד.

כיום תפקידו של הכרטיס הוא לקחת עליו את כוח העיבוד בכדי לפנות למעבד הראשי את הפינליזציה וטאסקינג אחרים.

אין בעיה לקחת כרטיס חלש יותר,רק קח בחשבון שהעבודה תהיה איטית יותר.

השאלה היא האם אתה מתכוון להשתמש רק בנייד או בנייח? או שלא תהיה לך בעיה לרכוש אף 2 (נייח חזק + נייד עם יכולות עריכה מוחלשות)?

פורסם
  • מחבר

אני מודע לעובדה שלצרכי עריכת וידאו עדיף נייח (בהרבה) פשוט משיקולים שונים ייתכן ויש לנו צורך דווקא בנייד ולכן אני בודק אפשרות זו. (מדובר במחשב מחו"ל. ברור שבארץ לא הייתי קונה נייד. הנייד שעולה בחו"ל 1370$ עולה בארץ 8-9K)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים