עבור לתוכן

צולל לקירור מים פעם ראשונה - שאלות בקשר לנוזל קירור

Featured Replies

פורסם

קניתי מערכת של XSPC ויש לי מספר שאלות בקשר לנוזל הקירור. צריך משהו חוץ ממים מזוקקים (אני מקבל עם הערכה גם killcoil נגד זיהום)? אני צריך להוסיף אנטיפריז או משהו מונפץ? עצות נוספות יהיו מקודמות בברכה.

פורסם

נוזל נגד אצות.....אני עובד ככה כבר שנים בכל המערכות שהיו לי :xyxthumbs:

תעדכן אותנו בתוצאות ;)

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר להשיג נוזל כזה בארץ? בנוסף, קראתי שמספיק הקילקוייל ומים מזוקקים והכל יהיה נקי?

פורסם

אני מניח שבכל חנות שמוכרת מוצרים לגידול דגים

פורסם

חנות דגים או חנויות קירור מים בחו"ל, או שתבוא עם מזרק קטן ותיקח ממני ;)

אכן אפשרי להשתמש או בסליל כסף או בנוזל נגד אצות או בשניהם ביחד ;) אין חובה גם וגם..

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על העזרה. אני מניח שאשאר עם סליל כסף בלבד. מה דגים עכשיו? אני אוסיף דג זהב למיכל.

פורסם

אני לא זוכר איזה משאבה \ מאגר מגיע עם הערכה שקנית אבל אני יכול להגיד לך שהסליל כסף לא תמיד עובד, זה תלוי במאגר.

אצלי יש רדיאטור, בלוק ומשאבה של סוויפטק (D5-B) עם מאגר של XSPC ל-D5, המאגר בנוי כך שאין זרימה במאגר עצמו וכך יוצא שהמים לא באים במגע עם הסליל. כתוצאה מכך, בקושי עברה לה חצי שנה והמים עכורים יחסית. בשורה תחתונה עדיף ללכת על חומר herbicide.

אגב, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג חומר כזה (pt nuke וכדומה) בארץ? המשלוח עולה כמעט פי 10 מהמוצר עצמו.

פורסם

חנויות דגים למיניהם, ואם אתה באזור הדרום אתה מוזמן לקפוץ לקחת כמה טיפות יגאל ;)

פורסם
  • מחבר

אני לא זוכר איזה משאבה \ מאגר מגיע עם הערכה שקנית אבל אני יכול להגיד לך שהסליל כסף לא תמיד עובד, זה תלוי במאגר.

אצלי יש רדיאטור, בלוק ומשאבה של סוויפטק (D5-B) עם מאגר של XSPC ל-D5, המאגר בנוי כך שאין זרימה במאגר עצמו וכך יוצא שהמים לא באים במגע עם הסליל. כתוצאה מכך, בקושי עברה לה חצי שנה והמים עכורים יחסית. בשורה תחתונה עדיף ללכת על חומר herbicide.

אגב, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג חומר כזה (pt nuke וכדומה) בארץ? המשלוח עולה כמעט פי 10 מהמוצר עצמו.

וואלה לא חשבתי על זה. אני יכול לשים את הסליל בצינור אבל, הוא מספיק גדול שהוא לא יסתום שום דבר (להכנס לבלוק הוא לא יכול). הגיוני?

ומה סתומרת אין זרימה במאגר? המים חייבים לעבור שם לא? אצלי המשאבה נמצאת בתוך המאגר.

אני לא יודע כמה זה רלוונטי, אבל לשים מים מזוקקים נטו, או לערבב אותם עם מי ברז? ובטוח לקנות מים מזוקקים מבתי מרקחת נניח? סופרפארם וכו'?

פורסם

את הסליל אפשר "לעצב" אתה יכול למתוח אותו לכווץ וכו ככה שיתאים ויכנס לצנרת..

הכוונה בזרימה היא שיש אזוריםב מאגר שהמים מתחליפם שם בתדירות גבוה יותר מאשר אזורים אחרים, ולכן האפקטיביות שלו משתנה.

לא לשים מי ברז זה בטוח ! ואכן מים מזוקקים מסופרפארם או כל בית מרקחת יעשו את העבודה מצויין :xyxthumbs:

פורסם

וואלה לא חשבתי על זה. אני יכול לשים את הסליל בצינור אבל, הוא מספיק גדול שהוא לא יסתום שום דבר (להכנס לבלוק הוא לא יכול). הגיוני?

ומה סתומרת אין זרימה במאגר? המים חייבים לעבור שם לא? אצלי המשאבה נמצאת בתוך המאגר.

קצת קשה לראות בגלל הזווית, אבל אם תשים לב אתה תראה שהצינור מתעקל לתוך ה-inlet של המשאבה. הרווח בניהם הוא פחות מס"מ, בגלל העיצוב הזה המים במאגר די עומדים כי מה יוצא מהלופ נשאב ישר חזרה.

d5bay-3.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים